Αιγαίο: Για επαναπροώθηση προσφύγων μιλά η Άγκυρα – Διαψεύδει η Αθήνα

EUROKINISSI

Νέες κατηγορίες κατά του Λιμενικού Σώματος από την τουρκική ακτοφυλακή που υποστηρίζει ότι σκάφος του επαναπροώθησε στα τουρκικά χωρικά ύδατα πλοιάριο στην οποία επέβαιναν 73 πρόσφυγες και μετανάστες.

Το πλοιάριο βυθίστηκε εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, με αποτέλεσμα σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, να πνιγούν έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο μωρά, τρία παιδιά και μία γυναίκα.

Με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Αναλυτικά αναφέρει: «Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων».

Σε κάθε περίπτωση, αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η οδύσσεια των ξεριζωμένων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που αφενός μεν εργαλειοποιούνται στην προσπάθεια της Άγκυρας να προωθήσει τις αιτιάσεις της, αφετέρου δε έρχονται αντιμέτωποι με την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. 

Δείτε ακόμα...