Αίγιο: Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Οκτώβρη για τα οξυμένα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής

Νέα δυναμική κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, ετοιμάζουν για την Πέμπτη 14 Οκτώβρη με συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στη νέα Εθνική Οδό και πορεία στους δρόμους του Αιγίου, ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» και τα Σωματεία Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οι τρεις φορείς έδωσαν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11/10 ο Δήμος Αιγιαλείας για την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, θέτοντας επί τάπητος το σύνολο των ζητημάτων που προβληματίζουν τα λαϊκά στρώματα, όπως η πολύ χαμηλή τιμή πώλησης της σταφίδας (σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τη μη ύπαρξη κατώτερων εγγυημένων τιμών), η μη αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και η μη αποζημίωση των πληγέντων, αλλά και οι επικείμενες απολύσεις 36 εργαζόμενων στην ΕΒΟ.

Κάτω από την ασφυκτική πίεση όλων αυτών των προβλημάτων, αλλά και της λαϊκής αγανάκτησης και κινητοποίησης του προηγούμενου διαστήματος, η δημοτική Αρχή προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια, απαλείφοντας όμως τα παραπάνω ζητήματα που και η ίδια είχε ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο μπροστά στη χθεσινή κινητοποίηση. Είχαν προηγηθεί άλλωστε της συγκέντρωσης, κινητοποιήσεις φορέων και συλλόγων, όπως του Αγροτικού Συλλόγου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος, μάλιστα, από κοινού με τα σωματεία Οικοδόμων Αιγίου και Συνταξιούχων ΙΚΑ, στο κάλεσμά τους, πρόβαλαν λύσεις βάση των πραγματικών αναγκών του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων.

«Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο κοινός αγώνας όλων όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να κλιμακωθεί ο αγώνας των σταφιδοπαραγωγών, που βλέπουν να χάνουν τους κόπους μιας χρονιάς, των απολυμένων της ΕΒΟ που χάνουν τις δουλειές τους, αλλά και των φοιτητών, εργαζομένων και καθηγητών του τμήματος Φυσικοθεραπείας και των πυρόπληκτων», τονιζόταν στην ανακοίνωση των τριών φορέων.

Μεταξύ άλλων, τέλος, με την παρέμβαση και παρουσία τους, απαίτησαν άμεσα μέτρα στήριξης των σταφιδοπαραγωγών, να μην πραγματοποιηθεί καμιά απόλυση στην ΕΒΟ, να μην κλείσει, αντιθέτως να λειτουργήσει ουσιαστικά το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και να δοθούν άμεσα και στο 100% αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Ζήριας και των Καμαρών, καθώς και να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Δείτε ακόμα...