Αίγυπτος : Νεκροί 77 τζιχαντιστές σε επιχείρηση του στρατού

Φωτό αρχείου

Ο στρατός της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι πάνω από 70 φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κυρίως στο βόρειο Σινά, όπου συνεχίζεται η εξέγερση τζιχαντιστών προσκείμενων στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σε Δελτίο Τύπου στον επίσημο ιστότοπο των ένοπλων δυνάμεων, διευκρινίζεται ότι οι επιχειρήσεις είχαν στόχο «εστίες» φερόμενων ως «τρομοκρατών» και «στοιχείων τακφίρι» κι οδήγησαν στον «θάνατο 74 τακφίρι στο βόρειο Σινά» μεταξύ της 22ης Ιουλίου και της 30ής Αυγούστου.

Σκοτώθηκαν ακόμη τέσσερις «τακφίρι» αλλού, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χωρίς να ξεκαθαρίζεται η περιοχή.

Ο όρος «τακφίρι» χρησιμοποιείται από τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας όταν αναφέρονται σε εξτρεμιστές σουνίτες μαχητές. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων «τρεις αξιωματικοί και τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», σύμφωνα με τον αιγυπτιακό στρατό.

Η Αίγυπτος προσπαθεί να καταστείλει τον ανταρτοπόλεμο ισλαμιστών μαχητών, στο βορειοανατολικό τμήμα του Σινά. Τον Φεβρουάριο του 2018, οι αρχές εξαπέλυσαν στο βόρειο Σινά, εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον τους. Σύμφωνα με στοιχεία του Αιγυπτιακού στρατού, περίπου 930 φερόμενοι ως ισλαμιστές εξτρεμιστές και δεκάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...