Αϊτή: Έντονος θυμός και εντάσεις μετά τον καταστροφικό σεισμό

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Αϊτή 14/8/2021
Φώτο Αρχείου / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Αϊτή 14/8/2021

Οι εντάσεις στην Αϊτή αυξήθηκαν το Σάββατο, μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους, καθώς η πενιχρή βοήθεια έφτασε στις απομακρυσμένες περιοχές.

Πολλοί κάτοικοι των οποίων τα σπίτια και τα μέσα διαβίωσης καταστράφηκαν από τον σεισμό μεγέθους 7,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, δήλωσαν ότι δεν είναι σίγουροι πώς να ξεκινήσουν ακόμη και την ανοικοδόμηση.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από τον σεισμό ανέρχεται σε 2.189 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι 332 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Αλλά οι κάτοικοι στις πόλεις της νότιας αγροτικής επαρχίας εξακολουθούν να ψάχνουν για πτώματα που πιστεύεται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Δεκάδες χιλιάδες σπίτια είναι ερειπωμένα, αφήνοντας πολλές οικογένειες χωρίς άλλη επιλογή από το να κοιμούνται έξω παρά τις καταρρακτώδεις νεροποντές τη νύχτα. Η εποχή των τυφώνων στην Καραϊβική διαρκεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και ο πρωθυπουργός Άριελ Χένρι έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους να προετοιμαστούν για περισσότερες καταιγίδες.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ήδη στείλει ομάδες βοήθειας και διάσωσης.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...