Ακάρ: Εκτόξευσε νέες απειλές και έδειξε Κρήτη και S-300 – «Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες θα πρέπει να δουν τι κάνει η Ελλάδα»

Ο Τούρκος υποργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με στολή της Πολεμικής Αεροπορίας
Ο Τούρκος υποργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με στολή της Πολεμικής Αεροπορίας

«Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες θα πρέπει να δουν τι κάνει η Ελλάδα» σημείωσε σε νέες προκλητικές του δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στη διάρκεια εκδήλωσης της τουρκικής Αεροπορίας.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας κλιμακώνεται με ένα γαϊτανάκι δηλώσεων, τοποθετήσεων και αναλύσεων από Τούρκους υψηλόβαθμους αξιωματούχους και τουρκικά ΜΜΕ.

Στο επίκεντρο των δύο είναι το ποιος θα θα έχει τον πλέον αναβαθμισμένο ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μοιρασιά της λείας στην ευρύτερη περιοχή, θέτοντας στο ΝΑΤΟ ρόλο «επιδιαιτητή».

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη διάρκεια εκδήλωσης της τουρκικής Αεροπορίας δήλωσε ότι «πάντα και παντού απαντούσαμε σε αυτή την αθυροστομία της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έχουμε επανειλημμένα υπενθυμίσει στους συνομιλητές μας να παίρνουν μαθήματα από την ιστορία και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Επανέλαβε ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα συμφέροντα της αστικής της τάξης στην ευρύτερη περιοχή, λέγοντας πως η Άγκυρα έχει ξεκαθαρίσει «ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, ότι δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα ούτε τα δικά μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως κάναμε μέχρι σήμερα».

Στη συνέχεια ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν στις αρχές Ιούλη τουρκικά F-16 σε αποστολή του ΝΑΤΟ, ενώ σαφής ήταν η προσπάθειά του να αναδείξει τον κομβικό ρόλο της Τουρκίας στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας:

«Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες θα πρέπει να δουν τι κάνει η Ελλάδα. Προειδοποιήσαμε όλους τους συμμάχους μας για την Ελλάδα. Περιμένουμε από αυτούς να είναι αντικειμενικοί. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι οι ενέργειες και η ρητορική εδώ δεν αφορούν τη φιλία ή τη συμμαχία.  Ως Τουρκία συνεχίζουμε το έργο μας ως η χώρα που αναλαμβάνει το βάρος του ΝΑΤΟ και των συμμάχων μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε στο θέμα αυτό. Πάντα και παντού απαντούσαμε σε αυτή τη διαστροφή της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αποκλείεται να κάνουμε ένα βήμα πίσω στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με οποιονδήποτε τρόπο», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Δείτε ακόμα...