Ακάρ: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά του Αιγαίου

Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά του Αιγαίου, ζήτησε μέσω συνέντευξής του σε τουρκικές εφημερίδες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Η τουρκική αστική τάξη στον ανταγωνισμό της με την αντίστοιχη ελληνική, δεν αμφισβητεί μόνο την κυριαρχία σε νησιά – νησίδες στο Αιγαίο, ούτε επιδιώκει μόνο την περιορισμό των θαλάσσιων και εναέριων συνόρων τους και δεν αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα εκμετάλλευσης του πλούτου θαλασσίων ζωνών γύρω από αυτά.

Η Άγκυρα, εμμένει στην πάγια θέση της για την αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου, μιλώντας μάλιστα για προκλήσεις της Ελλάδας και…επεκτακτικές βλέψεις.

Σε συνέντευξή του σε τουρκικές εφημερίδες, ο Ακάρ, ανέφερε ότι «οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας: Ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις;».

«Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Αξιωματούχοι(σ.σ Έλληνες) πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας , δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοπιοιήστε τα νησιά!», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Το alt.gr με παλαιότερο άρθρο του υποναύαρχου ε.α, Γιάννη Ντουνιαδάκη παρουσίασε τις τουρκικές αξιώσεις, τις διεθνείς συνθήκες και το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Δείτε ακόμα...