Ακάρ: Κάνει λόγο για «πρόκληση» από την Αθήνα

Ο Τούρκος υποργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με στολή της Πολεμικής Αεροπορίας
Ο Τούρκος υποργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με στολή της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα δεν θα αφήσει οποιαδήποτε «παρενόχληση» ή «πρόκληση» από την Αθήνα χωρίς απάντηση, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο της κλιμάκωσης της έντασης.

Η Τουρκία δεν έλαβε θετική απάντηση από την Ελλάδα στις προσπάθειές της για διάλογο, είπε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την ομιλία του σε μία εκδήλωση στην τουρκική βόρεια επαρχία Τοκάτ, λέγοντας ότι η Αθήνα δεν βοηθά στην «αποκλιμάκωση των εντάσεων» μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν παρενοχλούμε ούτε προκαλούμε (την Ελλάδα), αλλά δεν θα έχουμε οποιαδήποτε παρενόχληση ή πρόκληση εναντίον μας χωρίς απάντηση», είπε ο Ακάρ, ο οποίος πρόσθεσε πως παρά την «προκλητική στάση» της Αθήνας, όπως υποστήριξε, η Άγκυρα θα συνεχίσει να καλεί για διάλογο.

«Μην καθυστερήσετε στο να κρατήσετε αυτή τη χείρα φιλίας», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει την «ασύμβατη και προκλητική στάση της», όπως τη χαρακτήρισε.

Αφορμή για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας στάθηκε το επεισόδιο μεταξύ του πλωτού του ελληνικού Λιμενικού και της τουρκικής ακταιωρού, η οποία παρενόχλησε το ελληνικό σκάφος. «Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας», είπε ο Χ. Ακάρ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Anadolu»

Δείτε ακόμα...