Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε κάθε επιθετική ενέργεια της Ελλάδας

Ο Τούρκος Υπουργόυς Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

Με συνέχιση της προκλητικής ρητορικής συνεχίζει η Τουρκία. Μιλώντας σε τελετή που διοργάνωσε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε σε θέματα άμυνας και ασφάλειας καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις με την Ελλάδα.

Χρησιμοποιώντας τη φράση “Θέλουμε την εκπλήρωση αυτών που λέει το διεθνές δίκαιο και οι συμφωνίες”, ο Ακάρ δήλωσε ότι οι εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο δεν βρήκαν ανταπόκριση και είπε:

“Κάποιοι πολιτικοί στη γειτονική μας Ελλάδα με πείσμα και επιμονή, πρωί βράδυ, σηκώνονται και κοιμούνται μιλώντας για την Τουρκία.Με εχθρικό τρόπο συνεχίζουν τις  προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις τους.Θέλουμε να γίνει γνωστό ότι αυτά προκαλούν μεγάλη ζημιά και στον ελληνικό λαό.Με ικανοποίηση  βλέπουμε ότι κάποιοι απόστρατοι, κάποιοι πολιτικοί και καθηγητές πανεπιστημίων,  καταλαβαίνουν τι λέμε και τα εκφράζουν. Εμείς προσδοκούμε το συντομότερο δυνατόν, να υπάρξει διάλογος, να δημιουργηθεί ένα εποικοδομητικό περιβάλλον, να τηρηθούν οι υποσχέσεις και να εφαρμοστούν οι συμφωνίες.Περιμένουμε να κατανοήσουν πως με  επισκέψεις ανώτατου επιπέδου σε νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία ,που επιλέγονται ανάμεσα σε.χιλιάδες άλλα, όπως και με προκλήσεις όπως με διάφορες τελετές, ενέργειες και δηλώσεις, δεν θα μπορέσουν να καταφέρουν τίποτε.”

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα εξόπλισε ορισμένα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών, ο Ακάρ συνέχισε ως εξής:

“Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση, σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας. Δεν υπάρχει περίπτωση να σωπάσουμε σε αυτά τα θέματα. Δεν επιτρέπουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων και δικαίων μας και δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Αυτό να το ξέρουν όλοι.”

Τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή, αλλά το αντίθετο, είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος είπε:

“Η Τουρκία πάντα ήταν ένα βήμα μπροστά στην υπόθεση της ειρήνης, πάντοτε άπλωνε το χέρι της για την ειρήνη. Επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι το να κρατήσουν αυτό το χέρι είναι προς όφελος όλων των γειτόνων μας. Η έκκληση για διάλογο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας δεν αποτελεί αδυναμία. Δεν είναι απειλή να δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα και παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Περιμένουμε αυτά να γίνουν κατανοητά.Έχουμε απαντήσει σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αποκλείεται  να παραμείνουμε σιωπηλοί για αυτά τα θέματα, να επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα και μας ή να πούμε “ναι” σε κάποιο τετελεσμένο γεγονός. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι.”

Δείτε ακόμα...