Ακυρώνονται πτήσεις για Ουκρανία – Το Κίεβο υπόσχεται ανοιχτό εναέριο χώρο

Αεροπλάνο της Lufthansa

Αεροπορικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει την ακύρωση ή την εκτροπή πτήσεων προς την Ουκρανία εν μέσω εντεινόμενων προειδοποιήσεων της Δύσης ότι επίκειται ρωσική εισβολή, και παρά τις διπλωματικές συνομιλίες κορυφής μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, χθες, Σάββατο.

Οι ολλανδικές αερογραμμές KLM, μέρος του ομίλου Air France KLM, ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι σταματούν άμεσα και μέχρι νεωτέρας, οι πτήσεις προς την Ουκρανία.

Η ουκρανική τσάρτερ SkyUp ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η πτήση της από τη Μαδέρα της Πορτογαλίας προς το Κίεβο εκτράπηκε στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, αφού ο Ιρλανδός εκμισθωτής του αεροσκάφους είπε ότι απαγορεύει τις πτήσεις στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Την ίδια ώρα, η γερμανική Lufthansa γνωστοποίησε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει τις πτήσεις της.

Ουκρανία: «Ο εναέριος χώρος παραμένει ανοικτός»

Από την πλευρά της, η ουκρανική κυβέρνηση υποσχέθηκε σήμερα, Κυριακή, να διατηρήσει ανοιχτό τον εναέριο χώρο της, παρά την απειλή εισβολής από τη Ρωσία.

«Ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία παραμένει ανοικτός, το κράτος εργάζεται για την πρόληψη των κινδύνων για τις αεροπορικές εταιρείες», ανέφερε το υπουργείο Υποδομών σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

«Το κλείσιμο του εναέριου χώρου αποτελεί κυρίαρχο δικαίωμα της Ουκρανίας και καμία απόφαση δεν λήφθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση», συμπλήρωσε το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών, έπειτα από μια συνεδρίαση με τη συμμετοχή αξιωματούχων της προεδρίας, αεροδρομίων και ουκρανικών αεροπορικών εταιρειών.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν τα δρομολόγιά τους, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας, διευκρινίζοντας πως αυτήν τη στιγμή 29 διεθνείς αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν πτήσεις από 34 χώρες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...