Ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν οι πτήσεις προς και από τη νότια Ρωσία

Αεροπλάνο της Lufthansa σε αεροδρόμιο της Μόσχας, Ρωσία
Φώτο Αρχείου

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, όλες οι πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο Platov στη νότια πόλη Ροστόφ της Ρωσίας ακυρώθηκαν λόγω του κλεισίματος της ζώνης του νότιου εναέριου χώρου, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου σε δήλωση σήμερα Πέμπτη νωρίς το πρωί.

«Οι αεροπορικές αρχές ακύρωσαν όλες τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Platov λόγω της απαγόρευσης χρήσης της ζώνης του νότιου εναέριου χώρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Κρασνοντάρ, της Ανάπα και του Σότσι έχουν ανασταλεί μέχρι το τέλος της ημέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Aerodinamika που εκμεταλλεύεται τα αεροδρόμια. «Οι ρωσικές αεροπορικές αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τις πτήσεις σε ορισμένα αεροδρόμια στη νότια Ρωσία, μεταξύ των οποίων στο Κρασνοντάρ, στο Σότσι και στην Ανάπα, μεταξύ 4:27 π.μ. της 24ης Φεβρουαρίου και μεσάνυχτα της 25ης Φεβρουαρίου. Η πτήση εκτιμάται ότι θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για αεροσκάφη και επιβάτες. Τα αεροδρόμια συνιστούν θερμά στους επιβάτες των πλησιέστερων πτήσεων και σε όσους σχεδιάζουν να τους συναντήσουν να μην πλησιάζουν τα αεροδρόμια έως ότου αρθούν οι περιορισμοί», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...