Αλ. Τσίπρας: Συνεχίζει να ξεπλένει τη ΝΔ επικεντρώνοντας στον Μητσοτάκη

EUROKINISSI

Με την απόσυρση Κατρούγκαλου να σκιάζει τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε το «ξέπλυμα» της πολιτικής της ΝΔ επικεντρώνοντας στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η σύμπλευση στα στρατηγικά ζητήματα τον οδηγεί σε κριτική κυρίως επί των συμπεριφορών και λιγότερο επί των πολιτικών.

Ισχυρίστηκε ότι δεν έχει σχέση η συμπεριφορά Μητσοτάκη με τις αξίες της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ  είπε «θα γίνεται συνένοχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη;». Είναι προφανής ο στόχος να αλιεύσει «δεξιούς» και «κεντροδεξιούς» ψηφοφόρους συνεχίζοντας την επιχείρηση αλίευσης ψήφων ακόμα και από τους φασίστες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, όπως φάνηκε και σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Με το βλέμμα στο ΠΑΣΟΚ και στα σενάρια συνεργασίας, ακόμα και σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τις παρακολουθήσεις, ανέφερε ότι «μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει ότι θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι του παρακράτος». Προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με την υπόθεση Κατρούγκαλου λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να παρεκκλίνει κάποιος από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αν και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι ο αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου που και η ΝΔ εφάρμοσε!

Ανακύκλωσε τα περί δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης και αναφερόμενος στο ΚΚΕ το κάλεσε να εξηγήσει στους εργαζόμενους αν είναι το ίδιο, αν θα κυβερνήσει ο Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα. Εντούτοις αυτός που πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους εργαζόμενους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τους μισούς αντιλαϊκούς νόμους της ΝΔ, η οποία κυβέρνησε διατηρώντας όλους τους μνημονιακούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ενδεικτική περίπτωση είναι οι πλειστηριασμοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το ιδιώνυμο για την προστασία της λαϊκής στέγης και παράδωσε στα κοράκια των Funds τα σπίτια του λαού, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποίησε το νομοθετικό πλαίσιο για να κάνει και εξώσεις! Παρόλα αυτά …υποσχέθηκε πως θα «προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη».

Για την ακρίβεια απέφυγε να μιλήσει για κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων από τα βασικά είδη κατανάλωσης, τα καύσιμα και την ενέργεια. Ισχυρίστηκε ωστόσο πως θα μπει «τέλος στον εφιάλτη της ακρίβειας» χωρίς να θιχτεί η πολιτικής της απελευθέρωσης των αγορών, του χρηματιστηρίου ενέργειας που ενεργοποίησε, της «πράσινης» μετάβασης και των πράσινων χαρατσιών που πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στο ευρωκοινοβούλιο μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν παράλειψε να υποσχεθεί ότι θα «επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη» που έκοψε μαζί με την 14η στους συνταξιούχους και υποστήριξε πως «μπορούμε να καταργήσουμε την εργασιακή ζούγκλα» που όχι μόνο ως κυβέρνηση άφησε άθιχτη αλλά την ενίσχυσε νομοθετικά όπως με τον νόμο Βρούτση – Αχτιόγλου!

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...