Αλ. Τσίπρας: Ζητά πακέτο 3€ δισ. στις τουριστικές επιχειρήσεις

ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας
Πηγή: Eurokinissi

Για έλλειψη σχεδιασμού στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας πρόταση για «ζεστό χρήμα» ύψους 3 δισ. ευρώ και για φοροελαφρύνσεις.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με φορείς του Τουρισμού, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ανέφερε πως «βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη κι ακόμα όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει οι ξενοδοχειακές μονάδες» και ότι «δεν έχουμε και εικόνα για το πότε και πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας, που είναι ο τουρισμός, για την ελληνική οικονομία». Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει σχεδιασμός, έχουν γίνει πολύ λίγα και πολύ αργά βήματα» και έκανε λόγο για «αποσπασματικότητα». Πρόσθεσε ότι «δεν μπορείς να προγραμματίσεις τουριστικά πακέτα αν δεν ξέρεις πότε θα ξεκινήσεις» και «ποιο θα είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε σε πακέτο 3 δισ. ευρώ ως μη επιστρεπτέα ενίσχυση σε μείωση του ΦΠΑ και φόρων για όσο διαρκεί η κρίση, της προκαταβολής φόρου και ενός πακέτου στήριξης μέσω του κοινωνικού τουρισμού. Πρότεινε επίσης να υπάρξει ενίσχυση του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους των επιχειρήσεων με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν μειώσεις στους εργαζόμενους.

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...