Αλέκος Περράκης: Η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αναγκάζει τον εργαζόμενο να δουλεύει 10ωρα ή 12ωρα

Ο Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μίλησε σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είτε με ατομική είτε με συλλογική διαπραγμάτευση είναι σε βάρος των εργαζομένων, επισήμανε ο Αλ. Περράκης, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση σήμερα έρχεται να καταργήσει μία κατάκτηση που ισχύει στο Ελληνικό Δίκαιο με βάση την πρώτη διεθνή σύμβαση από το 1920 και απαγορεύει να ανταλλάσσει ο εργαζόμενος την εργασία του με οτιδήποτε άλλο εκτός μισθού. Σήμερα, η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αναγκάζει τον εργαζόμενο να δουλεύει 10ωρα ή 12ωρα και να τα ανταλλάσσει με ρεπό ή άδεια, με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης. 

Κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ, που πατώντας πάνω στους προηγούμενους νόμους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βάζει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία, επιβάλλει την κατάθεση στοιχείων των εργαζομένων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο υπ. Εργασίας, καθιερώνοντας το ηλεκτρονικό φακέλωμα. 

Ακόμα, επισήμανε ότι απαγορεύει σε ορισμένους κλάδους την απεργία, όταν ζητά σε μέρα απεργίας να δουλεύει το 30% των εργαζομένων, διευκρινίζοντας ότι είναι διαφορετικό πράγμα από το προσωπικό ασφαλείας που ίσχυε μέχρι σήμερα και αφορούσε την προστασία της επιχείρησης από τυχόν φθορές ή ζημιές.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...