Αλεξανδρούπολη: Έφτασε το μεταγωγικό “SEVERINE” με ιταλικό στρατιωτικό υλικό

Το ιταλικό μεταγωγικό πλοίο SEVERINE
Πηγή: MarineTraffic

Μία ακόμη “απόβαση” αναμένεται αύριο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση διεκπεραίωσης στρατευμάτων και πολεμικού υλικού στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, εκθέτοντας το λαό σε τεράστιους κινδύνους. 

Αυτή τη φορά, στο λιμάνι αναμένεται να δέσει το ιταλικό μεταγωγικό πλοίο “SEVERINE” το οποίο αρχικά θα ξεφορτώσει και στη συνέχεια θα φορτώσει υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζημιχαήλ επεσήμανε χαρακτηριστικά: “Πρόκειται να διαχειριστούμε ταυτόχρονα τρεις ανεξάρτητες επιχειρήσεις διαμεταφοράς στρατιωτικού υλικού, με την προσθήκη των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μία ακόμη σύμμαχος χώρα του NATO επιλέγει τον εξειδικευμένο σε στρατιωτικές μεταφορές λιμένα της Αλεξανδρούπολης”.

Κανένα κλίμα ενθουσιασμού που προσπαθούν να του καλλιεργήσουν απ’ τη συνεχόμενη παρουσία ΝΑΤΟϊκών πλοίων, δεν μπορεί να υπάρχει στον λαό της περιοχής από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του λιμανιού και συνολικά των υποδομών του νομού στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αντιθέτως αυξάνεται η ανασφάλεια και οι κίνδυνοι.

Δείτε ακόμα...