Αλεξανδρούπολη: Ο λαός στο στόχο των αντιπάλων του ΝΑΤΟ

Επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή την υποδοχή και προώθηση δυνάμεων της 101ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Atlantic Resolve», επίκεντρο της οποίας είναι η Ρουμανία, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020
Φώτο Αρχείου / Επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή την υποδοχή και προώθηση δυνάμεων της 101ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Atlantic Resolve», επίκεντρο της οποίας είναι η Ρουμανία, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 Πηγή: EUROKINISSI/ΥΕΘΑ

Η κυβέρνηση, που για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, δεν διστάζει να μετατρέψει το λαό στο στόχο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Η Κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη κάνει ότι δεν ακούει και κυρίως ότι δεν υπογράφει σε ΝΑΤΟ και ΕΕ αποφάσεις που χαρακτηρίζουν τη Ρωσία εχθρό. Μάλιστα μετατρέποντας τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Νατοϊκές και την Αλεξανδρούπολη σε προγεφύρωμα βάζει τη χώρα και το λαό στο στόχαστρο της Ρωσίας.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ερωτηθείσα χτες σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έκανε την ανίδεη για τον ασκό του Αιόλου που ανοίγει η πολιτική της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Αντίπαλων κέντρων…;

ποιων;

Αριστοτελία Πελώνη, αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος (22/2/2021)

Θυμίζουμε στους αναγνώστες του alt.gr:

  • Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος μετείχε επί διήμερο σε σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, όπου δρομολογήθηκαν εκ νέου μέτρα ενάντια στην «άνοδο της Κίνας», στην «ολοένα και πιο επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας» και στην «επιστροφή του ανταγωνισμού των Μεγάλων Δυνάμεων» στην περιοχή, όπως οι ίδιοι οι ΝΑΤΟικοί λένε, ενώ πάρθηκαν συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού περικύκλωσης της Ρωσίας σε Βαλκάνια και Μαύρη Θάλασσα.
  • Ακριβώς χτες, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας μετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με τον ύπατο εκπρόσωπο της ιμπεριαλιστικής ένωσης, Ζ. Μπορέλ, να τονίζει κατά την έναρξη της Συνόδου ότι «η Ρωσία βρίσκεται σε πορεία αντιπαράθεσης με τη ΕΕ».
  • Τέλη Γενάρη, στην επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Α. Γκρουσκό έστειλε μήνυμα ότι «είναι διμερές θέμα της Ελλάδας και άλλων χωρών η ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα. Όμως το μήνυμα που μεταφέρουμε είναι ότι κατά την άποψή μας πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το έδαφος της φίλης για εμάς χώρας να παρασέρνεται στο γεωπολιτικό παιχνίδι της ανάσχεσης και του περιορισμού της Ρωσίας».

Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα, πρόσθετα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε τα νόμιμα συμφέροντά μας για άμυνα και ασφάλεια με αξιόπιστο τρόπο

Αλεξάντερ Γκρούσκο, Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας

Δείτε ακόμα...