Αλεξανδρούπολη: Προς βιομηχανική περιοχή κινείται η μεγάλη φωτιά – Μέτρα προστασίας των εργαζομένων ζητά το ΚΚΕ

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολη, με τον κρατικό μηχανισμό να «τρέχει» κατόπιν εορτής ν’ αντιμετωπίσει την φωτιά, καθώς τα μέτρα πρόληψης είναι ανύπαρκτα, η Πυροσβεστική στενάζει κάτω από σοβαρές ελλείψεις και η κυβέρνηση με τα μηνύματα του 112, μεταφέρει την ευθύνη στους κατοίκους και στην ουσία τούς αφήνει στο έλεος της καταστροφής. 

Από χθες μέχρι σήμερα έχουν καεί σπίτια, καταστήματα, αμάξια και καλλιέργειες.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 176 πυροσβέστες με 48 οχήματα ενώ από νωρίς το πρωί ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 καναντέρ και τρία ελικόπτερα. 

Αυτή την ώρα η φωτιά κινείται προς βιομηχανική περιοχή και το χωριό Άβαντας.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, αρκετοί πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούσαν κοντά στα σημεία της φωτιάς, γεγονός που ανάγκαζε τα πυροσβεστικά να κάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις ώστε να γεμίσουν τις δεξαμενές τους και να χάνεται έτσι πολύτιμος χρόνος. 

Τρόφιμα και νερά συγκεντρώνουν οι κάτοικοι των χωριών της Αλεξανδρούπολης και τα προσφέρουν στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, καλύπτοντας έτσι, το κενό του κρατικού μηχανισμού που δεν φροντίζει και δεν παρέχει καμία μέριμνα στους άνδρες της πυροσβεστικής. 

Σε δήλωσή του, από το σημείο, ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στα αιτήματα των Σωματείων για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τη μεγάλη φωτιά και ζήτησε άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα  για να περιοριστεί η φωτιά, με όλες τις απαραίτητες δυνάμεις.

Δείτε ακόμα...