Αλεξανδρούπολη: Προσομοίωση προάσπισης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας

Σειρήνα πολέμου - αεροπορικών βομβαρδισμών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης - Έβρος
Φώτο Αρχείου / Σειρήνα πολέμου – αεροπορικών βομβαρδισμών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης – Έβρος / Πηγή: Evros24.gr

Αυτό, που χρόνια τώρα προειδοποιούν το ΚΚΕ αλλά και ένστολοι, απόστρατοι και στρατευμένοι, ότι η εμπλοκή της χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μας μετατρέπει σε στόχους, επιβεβαιώνεται τώρα κι από τις κρατικές υπηρεσίες. ΝΟΤΑΜ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απαγορεύει από την 1η έως και τις 28 Μάρτη όλες τις στρατιωτικές πτήσεις πάνω από τον νομό Έβρου, με εξαίρεση μόνο για αεροσκάφη που νωρίτερα κατέθεσαν αίτημα και έλαβαν ειδική άδεια προκειμένου είτε να διέλθουν από τον εναέριο χώρο της περιοχής είτε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι ένα από τα βασικά σενάρια των ασκήσεων προβλέπει την προσομοίωση προάσπισης της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση στρατιωτικών πτήσεων πάνω από την περιοχή πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αμερικανικού «αιτήματος» και στο πλαίσιο της Συμφωνίας για τις βάσεις, προκειμένου να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο ρωσικά αεροσκάφη να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς αμερικανικές κινήσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποτελεί πλέον βασική πύλη προώθησης αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων και υλικού στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, σε χώρες όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία.

Εξάλλου, δεν περνά απαρατήρητο ότι από χτες και μέχρι τις 18 του μήνα το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο ξεκινά τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας ασκήσεων με τη συμμετοχή του Πεζικού, αλλά και των μηχανοκίνητων μονάδων του Δ’ Σώματος Στρατού.

Επιβεβαιώνονται έτσι «πανηγυρικά» οι τεράστιοι κίνδυνοι που κρύβει για τον λαό η μετατροπή όλης της περιοχής σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών για τα στρατιωτικά και ενεργειακά σχέδιά τους.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...