Αλεξανδρούπολη: Στην πρώτη γραμμή κλιμάκια του ΚΚΕ στο άνοιγμα των δρόμων και στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, με τον κρατικό μηχανισμό να «τρέχει» κατόπιν εορτής ν’ αντιμετωπίσει την φωτιά, καθώς τα μέτρα πρόληψης είναι ανύπαρκτα, η Πυροσβεστική στενάζει κάτω από σοβαρές ελλείψεις και η κυβέρνηση με τα μηνύματα του 112, μεταφέρει την ευθύνη στους κατοίκους και στην ουσία τούς αφήνει στο έλεος της καταστροφής. 

Χθες, εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο της Πυρόσβεσης.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 176 πυροσβέστες με 48 οχήματα ενώ από νωρίς το πρωί ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 καναντέρ και τρία ελικόπτερα. 

Για άλλη μια φορά, αποκαλύπτεται η τραγική έλλειψη επαρκών εναέριων μέσων τις πρώτες κρίσιμες ώρες, αλλά και στη συνέχεια καθώς και η έλλειψη συντονισμού των διαφόρων δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν. 

Τα κλιμάκια του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στα σημεία της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, συμβάλλοντας στο έργο της κατάσβεσης και της αντιμετώπισής της.

Με μηχανήματα και τρακτέρ τα μέλη του ΚΚΕ, συνέβαλλαν στο άνοιγμα των δρόμων, ώστε να φτάσουν τα πυροσβεστικά πιο κοντά στο μέτωπο της φωτιάς οδηγώντας τους χειριστές μηχανημάτων στα κατάλληλα σημεία καθώς και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν έρθει από άλλες περιοχές και δεν γνώριζαν την τοποθεσία.

Στα κλιμάκια του ΚΚΕ είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχαηλίδης Σιδέρης και ο γραμματέας της ΤΕ Έβρου Γιώργος Πυργελής που συμμετείχαν στο άνοιγμα των δρόμων, ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Βοήθησαν στην αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων μαζί με πυροσβέστες και κατοίκους.

Συνέδραμαν σε πρώτες βοήθειες σε κατοίκους που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας λόγω του καπνού, της έντασης και της ανησυχίας τους για την πύρινη λαίλαπα. 

Δείτε ακόμα...