Αλεξανδρούπολη : Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Πάιατ και Πάλμερ

Κινητοποίηση Αλεξανδρούπολη
Φώτο Αρχείου / Από την κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στην επίσκεψη Πάλμερ – Μάρτιος 2020

Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Πάιατ και Πάλμερ στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η συγκέντρωση αυτή έγινε για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην επίσκεψη των Αμερικανών αξιωματούχων στην πόλη. Επίσκεψη που γίνεται για τον έλεγχο των υποδομών και του λιμανιού ώστε να αξιοποιηθούν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

«Είσαι ανεπιθύμητος – Go home killer»

«Είσαι ανεπιθύμητος – Go home killer». Αυτό ανέγραφε το πανό με το οποίο οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη των δύο αμερικανών αξιωματούχων.

Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται από ένα ειρηνικό λιμάνι σε ένα πολεμικό ορμητήριο

Ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε δηλώσεις απο τη συγκέντρωση. «Σήμερα γίνεται μια διαμαρτυρία για την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ στην Αλεξανδρούπολη. Έχει σχέση με τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετους τους Κομμουνιστές, το ΚΚΕ αλλά και μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού».

Επιπροσθέτως, επεσήμανε πως «το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εντάσσεται στη στρατηγική αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Αξιοποιείται ως λιμάνι μεταφοράς προσωπικού και πυρομαχικών προκειμένου να περικυκλωθεί η Ρωσία. Για τους ανταγωνισμούς τους δηλαδή, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται από ένα ειρηνικό λιμάνι σε ένα πολεμικό ορμητήριο».

Μόνη διέξοδος στο προσφυγικό, η πρόταση του ΚΚΕ

Σε σχέση με το προσφυγικό είπε πως «ασφαλώς έρχονται να δουν την κατάσταση που επικρατεί. Μια κατάσταση που δημιουργεί ανησυχία στον κόσμο εδώ του Έβρου. Βεβαίως και προκαλεί πολύ μεγάλη ταλαιπωρία στους ανθρώπους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα». Τόνισε πως το ΚΚΕ έχει δώσει τη διέξοδο για όλο αυτό το αδιέξοδο. Ακόμα, επεσήμανε πως το ζήτημα «δεν είναι κλειστά ή ανοιχτά σύνορα. Νομίζουμε ότι είναι αναγκαία η φύλαξη των συνόρων. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλο είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών των ανθρώπων και άλλο όταν κρίνει ένα κράτος, ότι πρέπει να κλείσει τα σύνορά του».

Η καταγραφή και η απόδοση ασύλου μπορεί να γίνει εκεί που είναι τώρα συγκεντρωμένοι, όπως είπε. Μπορεί άμεσα «να ξεκινήσει η μεταφορά τους για τις χώρες προορισμού. Την ευθύνη μπορεί να την αναλάβει και η ΕΕ και ο ΟΗΕ».

Δείτε ακόμα...