Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη από την Επιτροπή Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Νατοϊκή Βάση

EUROKINISSI

Η ιδιαίτερη ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στην Ουκρανία σε όλο τον λαό της πόλης μεταφέρθηκε από κάθε πλευρά στη σύσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης η Επιτροπή Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Νατοϊκή Βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και αποφασίστηκε σειρά δράσεων πλατιάς ενημέρωσης του λαού αλλά και αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή καλεί τον λαό της πόλης σε αγωνιστική ετοιμότητα για συλλαλητήριο τη μέρα επικύρωσης της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις στη Βουλή, σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Τρίτη 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στις 6.30 μ.μ. στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Επίσης, αποφασίστηκε η συμμετοχή στη δράση που προγραμματίζουν σωματεία της περιοχής και ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Αλτιναλμάζη, για να παραμείνει το πάρκο στον λαό με δράση ιδιαίτερα για μικρά παιδιά, με τίτλο «πετάμε τον αετό της ειρήνης».

Προσομοίωση προάσπισης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας

Σειρήνα πολέμου - αεροπορικών βομβαρδισμών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης - Έβρος
Φώτο Αρχείου / Σειρήνα πολέμου – αεροπορικών βομβαρδισμών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης – Έβρος / Πηγή: Evros24.gr

Θυμίζουμε ότι ΝΟΤΑΜ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απαγορεύει από την 1η έως και τις 28 Μάρτη όλες τις στρατιωτικές πτήσεις πάνω από τον νομό Έβρου, με εξαίρεση μόνο για αεροσκάφη που νωρίτερα κατέθεσαν αίτημα και έλαβαν ειδική άδεια προκειμένου είτε να διέλθουν από τον εναέριο χώρο της περιοχής είτε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι ένα από τα βασικά σενάρια των ασκήσεων προβλέπει την προσομοίωση προάσπισης της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας!

Αυτό, που χρόνια τώρα προειδοποιούν το ΚΚΕ αλλά και ένστολοι, απόστρατοι και στρατευμένοι, ότι η εμπλοκή της χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μας μετατρέπει σε στόχους, επιβεβαιώνεται τώρα κι από τις κρατικές υπηρεσίες.

Επιβεβαιώνονται έτσι «πανηγυρικά» οι τεράστιοι κίνδυνοι που κρύβει για τον λαό η μετατροπή όλης της περιοχής σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών για τα στρατιωτικά και ενεργειακά σχέδιά τους.

Δείτε ακόμα...