Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη στον ΟΛΑ με Ναυτικό Ακόλουθο Πρεσβείας ΗΠΑ για την άσκηση «Steadfast Defender 2021»

Αποβίβαση τεθωρακισμένων ΕΔ των ΗΠΑ σε λιμάνι της Γερμανίας για τη συμμετοχή τους στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση Steadfast Defender 2020 - Φλεβάρης 2020
Φώτο Αρχείου / Αποβίβαση τεθωρακισμένων ΕΔ των ΗΠΑ σε λιμάνι της Γερμανίας για τη συμμετοχή τους στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση Steadfast Defender 2020 – Φλεβάρης 2020 / Πηγή: nato.int

Νέα σύσκεψη έγινε στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) – στην οποία συμμετείχαν ο ναυτικός ακόλουθος της αμερικάνικης πρεσβείας και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών. Θέμα τους η προετοιμασία του λιμανιού και άλλων κρίσιμων υποδομών της ευρύτερης περιοχής για τη διεκπεραίωση αμερικανοΝΑΤΟικων στρατευμάτων. Για την άσκηση του ΝΑΤΟ «Steadfast Defender 2021» θα κάνουν απόβαση στην Αλεξανδρούπολη χιλιάδες στρατός και πολεμικό υλικό.

Κατά την άσκηση αυτή, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στο διάστημα 20/5 – 22/6 χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα αναπτυχθούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία, με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία.

Πολλά τμήματα και πολεμικό υλικό θα διεκπεραιωθούν σταδιακά από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ από εκεί θα γίνει – με το πέρας της άσκησης – και η αναδίπλωσή τους, διαδικασία που μπορεί να τραβήξει μέχρι και τον Αύγουστο, βάζοντας για τα καλά την περιοχή στο μάτι αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...