Αλέξης Τσίπρας: «Ναι» στη μετατροπή του Ελληνικού σε «επιχειρηματικό παράδεισο» εις βάρος των λαϊκών αναγκών

Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε έναν «επιχειρηματικό παράδεισο», αφού και ο ίδιος συνέβαλλε σημαντικά στο να ικανοποιηθούν πολλές από τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, όπως για παράδειγμα το να γίνει και καζίνο στο χώρο.

Συγκεκριμένα ο Α. Τσίπρας, υπερηφανεύτηκε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλλε στην επιτάχυνση των διαδικασιών, ότι η δική του κυβέρνηση ήταν που «έτρεξε» γρηγορότερα την επένδυση κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ, ότι σε αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες καθυστέρησε τραγικά! Απαντώντας στην κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει την επένδυση, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρόκειται για μύθο, αφού ήταν η δική του κυβέρνηση που «έσπασε όλα τα ρεκόρ των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα» επί δύο συναπτά έτη! Ενώ συγκεκριμένα για το Ελληνικό ανέφερε ότι η όποια καθυστέρηση δεν οφειλόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπήρχαν και σε εκκρεμότητες, όπως αρχαιολογικά, δασικά, κτηματολόγιο κ.ά.

«Κάνατε αντιπολιτευτική σας σημαία ένα έργο που δήθεν πολεμούσαμε, την ώρα που εμείς το τρέχαμε με έγνοια το δημόσιο συμφέρον», υποστήριξε, ενώ σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση, πρόσθεσε ότι «όχι μόνο δεν προχωρήσατε τα έργα, αφού επί 20 μήνες δεν κάνατε ούτε τις κατεδαφίσεις, αλλά φέρνετε και προς ψήφιση προβληματικές διατάξεις. Είναι προφανές ότι ακριβώς επειδή είστε τεχνοκρατικά ανεπαρκείς και καθυστερήσατε αντί να προωθήσετε την επένδυση, κάνατε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις αχρείαστες προς τον επενδυτή για να τον εξευμενίσετε».

Για να καταλήξει ωστόσο: «Η επένδυση, λοιπόν, πρέπει να προχωρήσει. Και είμαι βέβαιος πια ότι εσείς δεν είστε ικανοί, όχι μόνο να διασφαλίσετε το δημόσιο συμφέρον στα πλαίσια της επένδυσης, αλλά ούτε καν να διασφαλίσετε την ομαλή της πορεία. Μια τόσο σοβαρή επένδυση χρειάζεται σοβαρότητα και σχέδιο (…) Μια προοδευτική κυβέρνηση που θα έρθει να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά κανονικότητας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης». Ο «καλός» καπιταλισμός του Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ…και η εξαπάτηση του λαού….

Η επένδυση που πρόκειται να γίνει στο Ελληνικό- και που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ- έχει τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων, δίνοντάς τους “Γη και ύδωρ”, εκχώρησης της χρήσης κάθε ελεύθερου χώρου, επιδείνωσης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων της Αθήνας, στερώντας τους τις παραλίες και τους ελεύθερους χώρους, διασφάλισης φθηνού εργατικού δυναμικού, με μοναδικό στόχο να βγάλει δισεκατομμύρια κέρδη το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο λαός της Αττικής πρέπει να αντιπαλέψει αυτόν τον σχεδιασμό της εμπορευματικής χρήσης του, για την κερδοφορία του κεφαλαίου, τόσο γενικά για την Αττική αλλά και ειδικότερα για το σύνολο του Παράκτιου Μετώπου, από τον Σκαραμαγκά μέχρι το Σούνιο. Σε αυτόν τον σχεδιασμό, περιλαμβάνεται η πώληση της περιοχής και η προώθηση της αναπτυξιακής επένδυσης στο Ελληνικό, που θα έχει έντονες αρνητικές επιπτώσεις στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες όλου του Λεκανοπεδίου.

Το ΚΚΕ προτείνει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που περιλαμβάνει την κοινωνικοποίηση της γης και του συνόλου των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας και των υπηρεσιών, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει για όλους τους εργαζόμενους: Το δικαίωμα σε πλήρη και σταθερή εργασία, με ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, στη μόρφωση, αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα, την δημιουργία μεγάλων ανοιχτών χώρων πρασίνου με δυνατότητες αναψυχής με δωρεάν χρήση τους, την ασφαλή, ποιοτική λαϊκή κατοικία, τη δυνατότητα για δωρεάν, γρήγορες και ασφαλείς συγκοινωνίες.

Ο λαός της Αττικής να αγωνιστεί ώστε σε όλο το χώρο του Ελληνικού (παραλία, πρώην αεροδρόμιο, πρώην αμερικανική βάση) να μην αναπτυχθεί καμία επιχειρηματική δράση. Το κράτος αποκλειστικά να αναλάβει την κατασκευή, τη διαχείριση και το κόστος λειτουργίας – συντήρησης ενός μητροπολιτικού πάρκου, ανοιχτού για το λαό, με όλες τις απαιτούμενες υποδομές. Να αναπτυχθούν ο λαϊκός αθλητισμός και πολιτιστικές δραστηριότητες. Να διασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση του λαού της Αττικής, με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...