Άλλη μια συνεκπαίδευση στο φόντο των επικίνδυνων ανταγωνισμών

EUROKINISSI

Άλλη μια συνεκπαίδευση στο πλαίσιο της περιλάλητης ελληνο-αμερικανικής στρατιωτικής συμφωνίας και στο φόντο των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πραγματοποιήθηκε στο διάστημα, 30 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου.

Περιελάμβανε εκτέλεση αλμάτων Ελευθέρας Πτώσεως, Στατικού Ιμάντα και Ρίψεως Εφοδίων, καθώς και την εκτέλεση σεναρίων Slow Movement (SLOMO) Attack/Protect την εκτέλεση σεναρίων με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συμμετείχαν στελέχη της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ, F-16 και μεταγωγικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε η USAFE με δύο αεροσκάφη C-130J.

«H εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA, η συμφωνία για τις Βάσεις) και συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων», αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

EUROKINISSI

Τέλος, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης και του εορτασμού της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε «τιμητική διέλευση» Σχηματισμού τριών Αεροσκαφών C-130 (ένα Ελληνικό, δύο Αμερικανικά) πάνω από τις Αεροπορικές Βάσεις της Ανδραβίδας, του Αράξου και της Καλαμάτας.

Δείτε ακόμα...