Αλληλεγγύη και σεβασμός στους απολυμένους γιατρούς

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας υγειονομικών - 24ωρη Απεργία Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) 23-2-2021
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας υγειονομικών – 24ωρη Απεργία Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) 23-2-2021 / Πηγή: oenge

Την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στους απολυμένους γιατρούς εκφράζει η Πρωτοβουλία Αστυνομικών.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι “Αντί για προσλήψεις γιατρών και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα εν μέσω και άλλου φονικού κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση των «αρίστων» απολύει όποιον της χαλάει το αφήγημα της δήθεν επιτυχούς διαχείρισης”.

Αναλυτικά:

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ καταδικάζει τις εκδικητικές απολύσεις των δύο γιατρών του Ε.Σ.Υ. των Κώστα Καταραχιά επικουρικού ακτινολόγου και προέδρου του σωματείου των εργαζομένων του Αγίου Σάββα και της επικουρικής γαστρεντερολόγου στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας.

Την ώρα που οι γιατροί στο δημόσιο σύστημα υγείας ασθμαίνοντας κάνουν το ανθρωπίνως δυνατό για στους ασθενείς covid-19, την ώρα που τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι δυσεύρετα και οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν διασωλήνωση σε απλές μονάδες και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για μια τέτοια διαδικασία, την ώρα αυτή η κυβέρνηση απολύει γιατρούς. Αλλά όχι οποιουσδήποτε γιατρούς αλλά γιατρούς συνδικαλιστές γιατρούς που συγκρούονται με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και την κυβερνητική πολιτική, και διεκδικούν τα απολύτως αυτονόητα για να σωθούν ζωές.

Αντί για προσλήψεις γιατρών και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα εν μέσω και άλλου φονικού κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση των «αρίστων» απολύει όποιον της χαλάει το αφήγημα της δήθεν επιτυχούς διαχείρισης.

Οι συγκεκριμένες απολύσεις εξυπηρετούν και άλλο σκοπό, που δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση κάθε εργαζομένου στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που συνδικαλίζεται με γνώμονα τα συμφέροντα των συναδέλφων του που διεκδικεί και αντιστέκεται απέναντι στη κυβέρνηση, τη διοίκηση του νοσοκομείου, ή της εκάστοτε υπηρεσίας, τον εργοδότη του.

Ως εργαζόμενοι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απολυμένους γιατρούς και απαιτούμε να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις!

Δείτε ακόμα...