«Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης» – Αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

ΠΑΜΕ - Χιλιάδες λαού, νέοι, εργαζόμενο, φοιτητές, συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό / 18-10-2023
ΠΑΜΕ – Χιλιάδες λαού, νέοι, εργαζόμενο, φοιτητές, συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό / 18-10-2023

«Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή στη σφαγή»: Συγκέντρωση με το σύνθημα αυτό διοργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Σάββατο 27 Γενάρη, στις 12 μ., στο Πάρκο Ελευθερίας, καλώντας εργαζόμενους και νεολαία, σωματεία και φορείς να δώσουν μαζικό «παρών». 

Σε μια κρίσιμη περίοδο που η φωτιά του πολέμου απλώνεται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, το ΠΑΜΕ καλεί τον λαό «να εκφράσει ακόμα πιο αποφασιστικά την καταδίκη του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ και τους συμμάχους του».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αυξάνει την εμπλοκή της Ελλάδας», επισημαίνει, «αφού συνεχίζει να στέλνει πολεμικά πλοία, υλικά και προσωπικό στις ΝΑΤΟικές αποστολές, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας. Συνεχίζει τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Συνεχίζει να δαπανά υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας» 

«Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, την οποία εκφράσαμε σε δεκάδες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες, απαιτώντας να σταματήσει η σύγχρονη γενοκτονία που συντελείται. Επίσης, στους υπόλοιπους λαούς, και στον ισραηλινό, που η πολιτική του κράτους του τον μετατρέπει σε “κρέας” στα κανόνια του πολέμου. Οι λαοί θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και ανεργία», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

«Είναι η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης κόντρα στην πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό. Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας!», καταλήγει.

Για τη συγκέντρωση, δρομολογούνται πούλμαν από τις εξής περιοχές:

  • Ελευσίνα, 10.30 π.μ., δημοτικό πάρκινγκ.
  • Κόκκινος Μύλος, 11 π.μ., Τριγωνική Πλατεία.
  • Μενίδι, 10.45 π.μ., πλατεία Καράβου.
  •  Ολυμπιακό Χωριό, 10.30 π.μ., Κακλαμανάκη 21.

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση καλούν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), Συνδικάτα και φορείς.

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο της πόλης προχωρά σήμερα σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του, απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και την περαιτέρω επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης πραγματοποιούν συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο.

Σε πικετοφορίες αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, καλεί η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης σήμερα Παρασκευή 26 Γενάρη στις 6 μ.μ. σε Βαθύ και Καρλόβασι

Στον Βόλο, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τον λαό της περιοχής, εργατικά σωματεία, φορείς και φοιτητές σε συγκέντρωση ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, αύριο Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 μ. στον Αγιο Νικόλαο.

Επίσης, αύριο Σάββατο, στην Ξάνθη, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία, καλούν σωματεία και φορείς της πόλης.

Στην Ηγουμενίτσα σε εκδήλωση – συζήτηση για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη σήμερα Παρασκευή 26 Γενάρη στις 18.30 στην αίθουσα ΠΑΝΘΕΟΝ καλεί το Εργατικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας (ΕΚΘ)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...