Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα

Διαδήλωση στην Αλβανία
Πηγή: AP Photo/ CNN

Με αστυνομικούς συγκρούστηκαν διαδηλωτές και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, καταγγέλλοντας τη διαφθορά, τη φτώχεια και το κύμα φυγής από τους συμπατριώτες τους προς το εξωτερικό, αναζητώντας δουλειά.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγκρούσεις έγιναν έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στα Τίρανα, εκεί όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

Αρχικά η διαδήλωση εξελίχθηκε ομαλά για περίπου τρεις ώρες, ωστόσο στη συνέχεια, αρκετοί από αυτούς έσπασαν τον κλοιό που είχαν σχηματίσει αστυνομικοί γύρω από την έδρα της κυβέρνησης και πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές. Ένας διαδηλωτής συνελήφθη.

Την ίδια ώρα, Βρετανοί υπουργοί καταγγέλλουν ότι Αλβανοί βρίσκονται πίσω από το κύμα μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη και πως ορισμένοι εξ αυτών συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Η αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Αλβανίας θεωρήθηκε από πολιτικούς αναλυτές ως μία προσπάθεια του Μπερίσα για επίδειξη δύναμης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2023.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...