Αμαλιάδα: Εκδήλωση τιμής στον Ν. Μπελογιάννη στις 11.30 π.μ. – Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, που στις 30 Μάρτη 1952, ξημερώματα Κυριακής, οδηγούνταν μαζί με τους συγκρατούμενούς του Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση, από τις φυλακές της Καλλιθέας στο εκτελεστικό απόσπασμα στου Γουδή, τιμά με σειρά δράσεών της η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, κάνοντας αρχή με μεγάλη πολιτική εκδήλωση σήμερα Κυριακή 3 Απρίλη, στις 11.30 π.μ., στη γενέτειρά του Αμαλιάδα, με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με το Μουσικό Συγκρότημα της ΚΝΕ της περιοχής, παρουσιάζοντας δραματοποιημένα μεγάλο κομμάτι της απολογίας του από τη δεύτερη δίκη, με μουσική συνοδεία. Στο μουσικό σκέλος θα ακουστούν μεταξύ άλλων τα τραγούδια «Αυτοί που περιμένουν», «Ηρωες», «Ο Μπελογιάννης ζει» και «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας έχει συγκροτήσει συνολικά ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στους νομούς. Ήδη στην Αμαλιάδα πραγματοποιείται έκθεση με αρχειακό υλικό στον Πολυχώρο Πολιτισμού, που είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά (5 μ.μ. – 9 μ.μ.), ενώ και το Σάββατο 2 Απρίλη θα λειτουργεί και το πρωί (10 π.μ. – 1 μ.μ.), θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Απρίλη.

Τη «σκυτάλη» μετά τη μεγάλη πολιτική εκδήλωση της Κυριακής 3 Απρίλη, θα πάρει η Αιτωλοακαρνανία με έκθεση στο Αγρίνιο, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απρίλη.H ΕΠ Δυτικής Ελλάδας στο κάλεσμα που διακινεί στον λαό της περιοχής, ενόψει των εκδηλώσεων, τονίζει, μεταξύ άλλων: «70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη τιμούμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Τον κομμουνιστή, που συνδύαζε υποδειγματικά τη θεωρία με την πράξη, τη διανοητική με την πρακτική δουλειά. Ο Μπελογιάννης δεν δίδαξε μόνο με τον θάνατό του αλλά και με τη ζωή του. Τέτοιες αξίες δεν χάνουν ποτέ τη σημασία τους, είναι οδηγός για τους κομμουνιστές και τις κομουνίστριες, για τον λαό μας, στον αγώνα του για έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...