Αμείωτες διεργασίες με ευρωατλαντική σφραγίδα

Συνεκπαίδευση μονάδψν του Πολεμικού Ναυτικού με την SNMG2

Με καθημερινές παρεμβάσεις συνεχίζεται το προπαγανδιστικό μασάζ στο λαό από την κυβέρνηση και αξιωματούχους της ΕΕ, στο πλαίσιο της αναζήτησης «φόρμουλας» διαλόγου για μια διευθέτηση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με κριτήριο την ευρωατλαντική σταθερότητα.

Ένα πλαίσιο που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο για τους λαούς, με την κυβέρνηση να εναποθέτει τη «σταθερότητα» και την «ασφάλεια» στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Οι Ευρωατλαντικοί και άλλοι σύμμαχοι της ελληνικής αστικής τάξης ενθαρρύνουν την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης. Έτσι, την ώρα που το τουρκικό πλωτό ερευνητικό «Μπαρμπαρός» πλησίαζε την περιοχή για την οποία μεσοβδόμαδα η Άγκυρα εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), είπε ότι «απαιτείται αποκλιμάκωση στην περιοχή για την εξεύρεση λύσεων που θα ωφελούσαν την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Κύπρο».

Την ίδια στιγμή, εν μέσω γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ, η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» περιέγραφε την πρόσφατη «διαμεσολάβηση» Μέρκελ για «αποκλιμάκωση στο Αιγαίο», τονίζοντας ότι «τώρα (Ελλάδα και Τουρκία) θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη».

Δείτε ακόμα...