Αμερικάνικος λαός: Να αξιοποιήσει την ενδοαστική διαπάλη ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του, για την δική του εξουσία

ΗΠΑ καταστολή Εθνοφρουρά
Φώτο Αρχείου / Από την χρήση της Εθνοφρουράς στις ΗΠΑ κατά των διαδηλωτών – Μάιος 2020 / Πηγή: TWITTER

Τα τελευταία γεγονότα στις ΗΠΑ είναι μια ευκαιρία να προβληματιστεί ο Αμερικανικός λαός. Να αξιοποιήσει την ενδοαστική διαπάλη ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του, για την δική του εξουσία.

Προφητική κοινή επιστολή πρώην Υπουργών Άμυνας των ΗΠΑ

Πριν λίγες μέρες, είχε χαρακτηριστεί «Προφητική» από διάφορους αναλυτές η κοινή επιστολή που υπέγραψαν την περασμένη Κυριακή 10 πρώην υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, ζητώντας από τις Ένοπλες Δυνάμεις να μην εμπλακούν «στην επίλυση εκλογικών διαφορών» και «στη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας». Προειδοποιούσαν μάλιστα ότι όσοι το επιδιώξουν «θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές συνέπειες από επαγγελματική και δικαστική σκοπιά».

Αυτή η ενέργεια των πρώην υπουργών Άμυνας, αντανακλά τη βαθιά ενδοαστική διαπάλη και σύγκρουση στις ΗΠΑ. Οι πρώην υπουργοί Άμυνας απευθύνονται δήθεν «υπερκομματικά» στο στράτευμα και προειδοποιούν. Γνωρίζουν καλά ότι στο εσωτερικό του υπάρχουν δυνάμεις διαθέσιμες και ικανές να «εμπλακούν στη μετάβαση της εξουσίας». Να υπερασπιστούν, στην αντιπαράθεση, τα συμφέροντα τμημάτων της αστικής τάξης που σ’ αυτήν τη φάση συνδέονται πιο στενά με την πολιτική του Τραμπ.

Η παρέμβασή τους, δεν είναι ούτε συγκυριακή. Επιβεβαιώνει ότι στο αμερικανικό σύστημα, ακόμα και στον πιο σκληρό πυρήνα του, όπως είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας, δρουν περισσότερα από ένα κέντρα – ως απόρροια και της ενδοαστικής διαπάλης που το ένα δεν μπορεί να αγνοήσει το άλλο.

ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του μεγιστάνα Ντ. Τραμπ - 6/1/2020
ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του μεγιστάνα Ντ. Τραμπ – 6/1/2020 / Πηγή: TWITTER – INSTAGRAM

Ο Αμερικανικός λαός να διευρύνει τα ρήγματα και να ανοίξει τον δικό του δρόμο χωρίς αυτούς, με την δική του εξουσία

Η σύγκρουση αυτή, δεν έχει καμιά σχέση με την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ούτε η λεγόμενη ‘εξέγερση και κατάληψη αμερικανικού αστικού κοινοβουλίου. Δεν είναι ο εξεγερμένος λαός ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και την αστική τάξη που εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους, το λαό. Ο αμερικανικός λαός θα βυθίζεται στη δίνη αυτής της εδνοαστικής διαπάλης. Θα καλείται να στοιχίζεται πίσω από την εναλλαγή κομμάτων στην αστική διακυβέρνηση. Αυτή θα είναι η μοίρα του όσο δεν αξιοποιεί ακριβώς αυτόν τον βαθύ αστικό διχασμό. Να στραφεί ενάντια στους εκμεταλλευτές του. Να διευρύνει τα ρήγματα και να ανοίξει τον δικό του δρόμο χωρίς αυτούς, με την δική του εξουσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...