Αμερικανικός Τύπος: Άνοδος του ISIS στην Αφρική – Βρετανία δήλωσε ότι θα προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Αμερικανικός Τύπος κυριαρχείται από δημοσιεύματα στον ISIS στην Αφρική και τις εναλλακτυκές λύσεις της Μ . Βρετανίας για το εμβόλιο της AstraZeneca.


The New York Times 

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν παρουσίασε λεπτομερώς τις αυξήσεις των εταιρικών φόρων που θα αυξήσουν με 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια για 15 χρόνια τις δαπάνες για υποδομές. Το σχέδιο, εάν ψηφιστεί από το Κογκρέσο, θα αυξήσει τον συντελεστή φόρου εταιρειών σε 28% από 21% και θα περιορίσει την ικανότητα των αμερικανικών εταιρειών να αποφύγουν τους φόρους βγάζοντας τα κέρδη στο εξωτερικό. Μεγάλο μέρος του νέου νόμου στοχεύει στην αναστροφή της τεράστιας πτώσης των εταιρικών φόρων με νόμο που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ. Το σχέδιο θα αντικαταστήσει επίσης τις επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων με φορολογικά κίνητρα που προωθούν την παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε για την Emergent BioSolutions

Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε τον Ιούνιο για θέματα ποιότητας στην Emergent BioSolutions, την εταιρεία που πρόσφατα έπρεπε να πετάξει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Δέκα μήνες μετά την προειδοποίηση, το εργοστάσιο έχει γίνει ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την ομάδα που ορίστηκε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να επιβλέπει την πανδημία, καθώς  τη Δευτέρα μια σειρά από προβλήματα ελέγχου ποιότητας επισημάνθηκαν σε ελέγχους και έρευνες από την AstraZeneca, την Johnson & Johnson.

Αυξάνονται τα στοιχεία ότι ένα μικρό υποατομικό σωματίδιο επηρεάζεται από άγνωστες μορφές ύλης και ενέργειας

Αυξάνονται τα στοιχεία ότι ένα μικρό υποατομικό σωματίδιο επηρεάζεται από άγνωστες μορφές ύλης και ενέργειας και σύμφωνα με νέα έρευνα θα μπορούσε να ξαναγράψει τους νόμους της φυσικής. Τα Muons, που μοιάζουν με ηλεκτρόνια αλλά είναι πολύ βαρύτερα, υποβλήθηκαν σε έντονο μαγνητικό πεδίο σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο Fermi National Accelerator Laboratory. Αυτό τους έκανε να ταλαντεύονται με τρόπο ανεξήγητα ασυμβίβαστο με τη θεωρία που είναι γνωστή ως το πρότυπο μοντέλο. Τα ευρήματα, λένε οι επιστήμονες, θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε μια σημαντική ανακάλυψη στην κατανόησή μας για το σύμπαν πιο δραματική από την προαναφερθείσα ανακάλυψη του μποζονίου Higgs το 2012, ένα σωματίδιο που τροφοδοτεί άλλα σωματίδια με μάζα. 

Από τις αρχές του έτους, αρκετοί ισχυροί άνδρες της Γαλλίας αντιμετώπισαν άμεσες και δημόσιες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Από τις αρχές του έτους, αρκετοί ισχυροί άνδρες της Γαλλίας αντιμετώπισαν άμεσες και δημόσιες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, μετά από χρόνια σιωπής. Υπήρξαν επίσημες έρευνες και κάποιοι έχουν χάσει τις θέσεις τους και άλλοι έχουν αποβληθεί από τη δημόσια ζωή, ενώ η λίστα των ονομάτων που είναι ήδη μεγάλη, συνεχίζει να μεγαλώνει. Περιλαμβάνει τον Gérard Depardieu, τον μεγαλύτερο αστέρα της Γαλλίας, τον  Gérald Darmanin, τον ισχυρό υπουργό Εσωτερικών, τον  Olivier Duhamel, εξέχντα διανοούμενο και τον διάσημο ηθοποιό, Richard Berry, μεταξύ πολλών άλλων.

ΗΠΑ: Οι περισσότερες λοιμώξεις στη χώρα προκαλούνται τώρα από μια μεταδοτική μετάλλαξη ιών

Στις ΗΠΑ, μια ανησυχητική κατάσταση είναι πλέον πραγματικότητα, καθώς οι περισσότερες λοιμώξεις στη χώρα προκαλούνται τώρα από μια μεταδοτική μετάλλαξη ιών που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία. Ο Δρ. Rochelle Walensky, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δήλωσε ότι 52 από τις 64 έρευνες του οργανισμού ανέφεραν περιπτώσεις του Β.1.1.7. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας παρακολουθούν αναφορές για αυξανόμενα περιστατικά που σχετίζονται με κέντρα παιδικής μέριμνας και αθλητικά κέντρα για νέους, καθώς τα νοσοκομεία δέχονται νεότερους ενήλικες με «σοβαρή ασθένεια». Αυτή η μετάλλαξη έχει βρεθεί να είναι πιο διαδεδομένη στο Μίσιγκαν, τη Φλόριντα, το Κολοράντο, την Καλιφόρνια, παραπάνω τον Φεβρουάριο, τη Μινεσότα και τη Μασαχουσέτη, καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν για ένα πιθανό τέταρτο κύμα αύξησης του ιού.

Άνοδος του ISIS στην Αφρική

Η άνοδος του ISIS στην Αφρική είναι πιά γεγονός, καθώς δύο χρόνια αφότου το αυτοανακηρυχθέν χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους υπέστη σοβαρές ήττες στη Συρία και το Ιράκ, η τρομοκρατική ομάδα βρήκε χώρο στην Αφρική.Αναλυτές λένε ότι η ομάδα έχει σφυρηλατήσει συμμαχίες με τοπικές εξτρεμιστικές ομάδες. Καθώς η ισλαμική εξτρεμιστική βία στην Αφρική έφτασε σε ρεκόρ υψηλότερα κατά το παρελθόν έτος, το Ισλαμικό Κράτος διεκδίκησε νίκες σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει τους υποστηρικτές παγκοσμίως.Πιο πρόσφατα, στη Βόρεια Μοζαμβίκη, μαχητές με μακρινές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν σε μια σημαντική πόλη, όπου δεκάδες σκοτώθηκαν.


The Washington Post 

Η Βρετανία δήλωσε ότι θα προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca για ενήλικες κάτω των 30 ετών, αφού οι ευρωπαϊκοί ρυθμιστικοί φορείς περιέγραψαν μια «πιθανή σύνδεση» μεταξύ του εμβολίου και των σπάνιων θρόμβων αίματος. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε μετά από μήνες υποστήριξης του εμβολίου της AstraZeneca, ένα μεγάλο πλήγμα για το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο στον κόσμο και με περισσότερες από 100 χώρες να βασίζονται σε αυτό, ιδιαίτερα στον παγκόσμιο νότο. Ο ιατρικός ρυθμιστής της Ευρώπης σταμάτησε να συμβουλεύει να περιοριστεί η χρήση του εμβολίου στην ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ευρωπαϊκοί φορείς σημείωσαν ότι οι θρόμβοι αίματος εμφανίστηκαν με ρυθμό περίπου ένα στα 100.000 εμβόλια που χορηγήθηκαν. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επανέλαβαν ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν του κινδύνου, αλλά προέτρεψαν τους επαγγελματίες της υγείας και τους αποδέκτες του εμβολίου να είναι προσεκτικοί σχετικά με τα συμπτώματα.

Βασιλιάς Ιορδανίας: «Η διαφωνία σταμάτησε»

Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β’ δήλωσε την Τετάρτη ότι η «διαφωνία» που έχει ταλανίσει το βασίλειο για μέρες έχει «σταματήσει», μετά από μια σπάνια βασιλική διαμάχη που είχε ως αποτέλεσμα τον κατ’ οίκον περιορισμό του πρίγκιπα Χαμάζ Μπιν Χουσεΐν και την κράτηση πολλών αξιωματούχων της Ιορδανίας, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα εναντίον της μοναρχίας

Ένα πλοίο με ιρανική σημαία υπέστη ζημιά

Ένα πλοίο με ιρανική σημαία υπέστη ζημιά όταν χτυπήθηκε από έκρηξη στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφεραν την Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν και το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Η έκρηξη, την οποία ανέφερε το πρακτορείο προήλθε από νάρκες μικρής εμβέλειας έφερε τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων σε μια κλιμακούμενη θαλάσσια σύγκρουση μεταξύ των περιφερειακών αντιπάλων Ισραήλ και Ιράν.

Τανζανία: «Ας έχουμε μια θέση»

Με τη φράση «Ας έχουμε μια θέση», η νέα πρόεδρος της Τανζανίας σε ομιλία της, εμφανίστηκε να καλωσορίζει μια νέα εποχή στην οποία η κυβέρνηση της χώρας αναγνωρίζει την πανδημία και στην οποία τα πολιτικά δικαιώματα θα μπορούσαν να διευρυνθούν, τροφοδοτώντας τόσο την ελπίδα όσο και τον σκεπτικισμό να επαναφέρει μερικές από τις πολιτικές του προκατόχου της. 

Πρέσβης Μιανμάρ στη Μ. Βρετανία: Αντίθετος στο πραξικόπημα

Ο πρεσβευτής της Μιανμάρ στη Βρετανία, Kyaw Zwar Minn, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του εκ νέου για το στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα του, δήλωσε ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στην πρεσβεία της χώρας του στο Λονδίνο, από αξιωματούχους πιστούς στη στρατιωτική χούντα.

Πηγές: https://www.nytimes.com/, https://www.washingtonpost.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...