Αμερικανικός Τύπος: Άντρας στο Σικάγο σκότωσε δυο έφηβους – Κορονοϊός υπήρχε σε λύματα στην Ισπανία από το Μάρτη του 2019

ΗΠΑ Νέα Υόρκη
ΗΠΑ Νέα Υόρκη / Πηγή: Eurokinissi

The New York Times

Τα κρούσματα ιού κορανοϊού περνούν 10 εκατομμύρια και ο αριθμός των θανάτων πέρασε 500.000 την Κυριακή, με τις καθημερινές λοιμώξεις να αυξάνονται στις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία. Τα κρούσματα στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί 65% τις τελευταίες δύο εβδομάδες και είναι τώρα συνολικά πάνω από 2,5 εκατομμύρια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτρέψει στους ξένους να εισέλθουν ξανά την 1η Ιουλίου, αλλά θα απαγορεύσουν στους ταξιδιώτες από Η.Π.Α., Ρωσία και άλλες χώρες που θεωρούνται πολύ επικίνδυνες επειδή δεν έχουν ελέγξει τα κρούσματά τους. Οι Χούτι, η πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν και ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, έχουν απομακρύνει τους Αφρικανούς μετανάστες από την επικράτειά τους κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, κατηγορώντας τους για τη διάδοση του κορονοϊού. Χιλιάδες έχουν διωχτεί στην έρημο χωρίς φαγητό ή νερό. Η Ιταλία ανέφερε τον χαμηλότερο αριθμό καθημερινών θανάτων το Σάββατο από τις αρχές Μαρτίου. Μία ακόμη μη δημοσιευμένη μελέτη δείχνει ότι ο κορονοϊός υπήρχε στα λύματα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, τον Μάρτιο του 2019. Ωστόσο, εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό και δήλωσαν ότι η μελέτη ήταν λανθασμένη. 291 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από επιθέσεις των Ταλιμπάν από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, στην πιο θανατηφόρα εβδομάδα του πολέμου για τις αφγανικές δυνάμεις. Η βία υποσκάπτει την αισιοδοξία για μια ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψαν οι ΗΠΑ με τους Ταλιμπάν που θα διαπραγματευόταν το τέλος σε σχεδόν δύο δεκαετίες πολέμου.

New York Post

Ένας άντρας στο Σικάγο κατηγορείται ότι σκότωσε δύο εφήβους σε ένα μίνι μάρκετ αφού ρώτησαν πόσο ψηλός ήταν. Ο Laroy Battle, 19 ετών, φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον του Jasean Francis, 17 ετών, και του Charles Riley, 16 ετών μετά από σύντομη συνάντηση. «Τα θύματα, που περιγράφονται ως «πολύ καλά παιδιά από πραγματικά εξαιρετικές οικογένειες», σύμφωνα με πληροφορίες τον ρώτησαν πόσο ψηλός ήταν και αυτός  τους ακολούθησε και έριξε εννέα σφαίρες στους εφήβους, είπε η αστυνομία.

Ο Πρόεδρος Τραμπ το βράδυ της Κυριακής είπε ότι ο λόγος που δεν ενημερώθηκε για την υποτιθέμενη χρηματοδότηση της Ρωσίας στους Ταλιμπάν για τη δολοφονία των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν είναι επειδή οι επικεφαλής των πληροφοριών δεν βρήκαν την έκθεση αξιόπιστη. «Η Intel μόλις μου ανέφερε ότι δεν βρήκαν αυτές τις πληροφορίες αξιόπιστες και ως εκ τούτου δεν το ανέφεραν σε εμένα.  Πιθανότατα  είναι ένα άλλο κατασκευασμένο Hoax από την Ρωσία, που θέλει  να κάνει  τους Ρεπουμπλικάνους να φαίνονται κακοί». Νωρίτερα την Κυριακή, ο πρόεδρος υποστήριζε τους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου ότι αυτός και ο Πενς δεν γνώριζαν την υποτιθέμενη γενναιοδωρία. Η έκθεση ανέφερε ότι συζητήθηκαν πολλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων και καταγγελιών που πρέπει να υποβληθούν δια της διπλωματικής οδού, αλλά ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη εγκρίνει οποιαδήποτε κίνηση. Ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnany και ο διευθυντής John Ratcliffe σε δηλώσεις του το Σάββατο ανέφεραν  ότι ο Trump και ο Pence δεν είχαν ενημερωθεί.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...