Αμερικανικός Τύπος: Χωρίς τέλος το λουτρό αίματος στην Παλαιστίνη – Εξέδρα κατέρρευσε σε συναγωγή στη Δυτική Όχθη

Φωτό αρχείου

Χωρίς τέλος, η διένεξη μπαίνει σε δεύτερη εβδομάδα, ενώ τουλάχιστον 42 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα χθες μετά από μια ακόμη θανατηφόρα αεροπορική επίθεση του Ισραήλ σε μια σειρά βομβαρδισμών που σκότωσε τουλάχιστον 197 άτομα, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 58 παιδιών, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους,  ενώ η Χαμάς έχει ρίξει σχεδόν 3.000 ρουκέτες στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 άτομα. Και οι δύο πλευρές παραβιάζουν τους νόμους του πολέμου, ανέφεραν ειδικοί ενώ οι πολίτες πληρώνουν ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα. Χωρίς καμία πλευρά να φαίνεται ικανή για επικράτηση, η σύγκρουση φαίνεται μοιραία να οδηγεί σε έναν ατελείωτο δρόμο αιματοχυσίας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να συζητήσει δημόσια τη σύγκρουση για πρώτη φορά την Κυριακή. Χιλιάδες φιλο-παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου, της Ρώμης, των Βρυξελλών, της Μαδρίτης και της Ουάσιγκτον, ενώ η απαγόρευση πορείας στο Παρίσι οδήγησε τους διαδηλωτές στη γαλλική πρωτεύουσα να συγκρουστούν με την αστυνομία.Οι διπλωμάτες και οι ηγέτες διεθνώς δεν μπόρεσαν την Κυριακή να μεσολαβήσουν στην κατάπαυση του πυρός στην τελευταία σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου του Ισραήλ ορκίστηκε να συνεχίσει τον αγώνα και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν συμφώνησε για κοινή απάντηση στην κλιμακούμενη αιματοχυσία.Ο όρκος του Νετανιάχου αποδείχθηκε αληθινός αρκετές ώρες αργότερα όταν τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη  εξαπέλυσαν μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές σε αρκετές περιοχές της Γάζας νωρίς τη Δευτέρα.Οι εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη από βορρά προς νότο για 10 λεπτά σε μια επίθεση που ήταν σφοδρή και κάλυψε μια ευρύτερη περιοχή και διήρκεσε περισσότερο από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών 24 ώρες νωρίτερα στις οποίες σκοτώθηκαν οι 42 Παλαιστίνιοι και ισοπεδώθηκαν τρία κτίρια.Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, μεταξύ των στόχων που επιτεύχθηκαν νωρίς τη Δευτέρα ήταν ο κύριος παράκτιος δρόμος δυτικά της πόλης της Γάζας, οι χώροι ασφαλείας και οι ανοιχτοί χώροι. Η εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις κατέστρεψαν μια γραμμή τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος από το μόνο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας προς μεγάλες περιοχές στο νότιο τμήμα της πόλης.

Καθώς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ινδίας αποτυγχάνει, εμφανίστηκαν παράνομες αγορές για φάρμακα, οξυγόνο, νοσοκομειακά κρεβάτια και κηδείες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ψεύτικα προϊόντα ενδέχεται ακόμη και να θέτουν σε κίνδυνο ζωές: Σε μία περίπτωση,  πυροσβεστήρες, οι οποίοι θα μπορούσαν να εκραγούν εάν γεμίσουν με οξυγόνο υψηλής πίεσης, ξαναβαφτίστηκαν και πωλήθηκαν ως δοχεία οξυγόνου. Οι πωλητές εκμεταλλεύονται την απελπισία και τη θλίψη των οικογενειών, με τη μεσιτεία προμηθειών στο διαδίκτυο ή σε απόρρητες τηλεφωνικές κλήσεις. Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα στην πολιτεία του Uttar Pradesh κατηγορήθηκε ότι έκλεβε χρησιμοποιημένα σάβανα από πτώματα και τα πουλούσε ως καινούργια, μια μέρα αφότου οι τοπικοί αξιωματικοί ανακάλυψαν περισσότερα από 100 πλαστά φιαλίδια του αντιιικού φαρμάκου remdesivir ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε 160 άτομα. Μόνο το 10% των 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στην Ινδία έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει μειωθεί δραματικά, παρά τις δωρεές εμβολίων και τους περιορισμούς στις εξαγωγές, ενώ τώρα η μετάλλαξη που εντοπίστηκε για πρώτη φορά εκεί, φαίνεται να εξαπλώνεται σε γειτονικές χώρες.

Στην προσπάθειά της για την προεδρία, η Marine Le Pen, η ακροδεξιά Γαλλίδα πολιτικός, θέλει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι αυτή και το κόμμα της μπορούν να κυβερνήσουν τη Γαλλία. Ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, αναμένεται να είναι η κύρια αντίπαλος του Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν σε μια επανάληψη της ψηφοφορίας του 2017. Έχει τροποποιήσει το οικονομικό της πρόγραμμα, ανακαλώντας την αντίθεση του κόμματος στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και διπλασίασε τις προσπάθειές της να «απο-δαιμονοποιήσει» το κόμμα της, το οποίο από καιρό σχετίζεται με τον αντισημιτισμό, την ξενοφοβία, την άρνηση του Ολοκαυτώματος και την αποικιακή νοσταλγία. Αν και το σκληρό εθνικιστικό, αντι-μεταναστευτικό όραμα του κόμματος παραμένει σε γενικές γραμμές αμετάβλητο, η Le Pen μιλά τώρα για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας επιλέγοντας πιο ικανά και έμπειρα άτομα. Σε αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται πρόσωπα από την αριστερά, τα οποία θα προσθέσουν βαρύτητα σε ένα κόμμα του οποίου ο αντιπρόεδρος, Jordan Bardella, είναι μόλις 25 ετών.

Πολύ πριν από το διαζύγιο, ο Μπιλ Γκέιτς είχε μια φήμη για περίεργη συμπεριφορά στο εργασιακό περιβάλλον, ενώ η Melinda French Gates εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη σχέση του συζύγου της με τον Jeffrey Epstein. Ο Μπιλ Γκέιτς φέρεται επίσης να είχε σχέση με μια υπάλληλο της Microsoft  και η υπόθεση διερευνήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πέρυσι όταν ο Γκέιτς παραιτήθηκε, όπως ανέφερε μια έκθεση την Κυριακή. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενημερώθηκε το 2019 ότι μια μηχανικός της Microsoft έγραψε ένα γράμμα που ισχυριζόταν ότι αυτή και η Γκέιτς είχαν σεξουαλική σχέση για χρόνια, ανέφερε η Wall Street Journal. Η γυναίκα απαίτησε αλλαγές στη δουλειά της στη Microsoft και ζήτησε επίσης από τη σημερινή εν διαστάση σύζυγό του Γκέιτς,  Μελίντα να διαβάσει την επιστολή της, αν και δεν είναι σαφές εάν συνέβη αυτό. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσέλαβαν ένα δικηγορικό γραφείο για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τη σχέση. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ορισμένα μέλη θορυβήθηκαν από τον ισχυρισμό και αποφάσισαν ότι ο Γκέιτς, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία τεχνολογίας το 1975, πρέπει να παραιτηθεί από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος επανεκλέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων, για να παραιτηθεί προτού ολοκληρωθεί η έρευνα, ισχυριζόμενος ότι ήθελε να επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία του. Εκπρόσωπος του Γκέιτς, η Bridgitt Arnold παραδέχτηκε ότι «Υπήρχε μια υπόθεση πριν από σχεδόν 20 χρόνια που έληξε φιλικά», αρνήθηκε όμως  ότι η απόφασή του να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο σχετίζεται με την υπόθεση, προσθέτοντας “Στην πραγματικότητα, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να ξοδέψει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία του ξεκινώντας αρκετά χρόνια νωρίτερα.”

Τρομακτικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που μια εξέδρα κατέρρευσε σε συναγωγή στη Δυτική Όχθη, τραυματίζοντας περισσότερα από 200 άτομα και σκοτώνοντας δύο, συμπεριλαμβανομένου ενός 12χρονου αγοριού. Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο Twitter από συντάκτη της Walla News, δείχνει το πίσω μέρος των γεμάτων εξεδρών στο ναό Givat Zeev να υποχωρεί και να ρίχνει τους προσκυνητές στο έδαφος κατά τη διάρκεια της λειτουργείας κοντά στην Ιερουσαλήμ. Το βίντεο δείχνει ότι άλλοι πέφτουν προς τα εμπρός και γλιστρούν προς τα κάτω, ενώ πολλοί εγκαταλείπουν την κατεστραμμένη κατασκευή. Πολλοί ελαφρώς τραυματίες βρίσκονταν κοντά στην είσοδο, ενώ ένας σοβαρά τραυματισμένος άνδρας ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος, αναίσθητος και τραυματισμένος στο κεφάλι. Η λειτουργεία πραγματοποιήθηκε στη συναγωγή, αν και η κατασκευή του κτηρίου δεν ήταν ολοκληρωμένη και οι κατασκευαστές δεν είχαν την κατάλληλη άδεια, ανέφεραν οι αρχές.

Πηγές: https://nypost.com/ , https://www.nytimes.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...