Αμερικανικός τύπος: Επανεμφάνιση Κιμ – Το Ν.Β.Α. συνεχίζει στο Walt Disney World Resort

Κιμ Γιονκγ ουν, Βόρεια Κορέα

New York Post

Η Νέα Υόρκη αναφέρει τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων σε ένα 24ωρο από κορονοϊό εδώ και  δύο μήνες, λέει ο Cuomo. Το Σάββατο η πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέφερε ένα σημαντικό σημάδι ότι «σημειώνει πραγματική πρόοδο» στη μάχη του ενάντια στην ασθένεια, δήλωσε ο κυβερνήτης Andrew Cuomo.Ογδόντα τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από το COVID-19 σε 24 ώρες.«Εάν μπορείς να φτάσεις κάτω από 100, νομίζω ότι μπορείς να αναπνέεις με ανακούφιση», είπε ο Cuomo από το αρχοντικό του κυβερνήτη στο Άλμπανυ. «Είναι ακόμα μια τραγωδία, αλλά το γεγονός ότι πέφτει είναι καλό».Συνέχισε: «Δεν κάνει καλό για αυτές τις 84 οικογένειες που αισθάνονται τον πόνο. Αλλά για μένα είναι απλώς ένα σημάδι ότι σημειώνουμε πραγματική πρόοδο και αισθάνομαι πολύ καλά γι’ αυτό».

Ο Kim Jong Un εμφανίστηκε σε στρατιωτική συνάντηση, όπως αναφέρουν κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν ισχυρό Kim που κάθεται σε ένα γραφείο μεγάλου μεγέθους, μια λευκή κούπα μπροστά του, να προεδρεύει.Η τελευταία εμφάνιση του ηγέτη, που φημολογείτο ότι ήταν άρρωστος ή και νεκρός, ήταν για  να κόψει την κορδέλα για το άνοιγμα ενός εργοστασίου λιπασμάτων.Υπήρξαν εικασίες για το πού βρισκόταν ο Κιμ. Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν κρυμμένος  στο πολυτελές παραθαλάσσιο κτήμα του.

Ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών κι ένας από τους πλουσιότερους άντρες στη Γαλλία, ο Xavier Niel, δήλωσε ότι ήταν κατάσκοπος που παρακολουθούσε τον πρώην Γάλλο πρόεδρο Francois Mitterrand. Ο δισεκατομμυριούχος συνιδιοκτήτης της εφημερίδας Le Monde, Xavier Niel, 52 ετών, είπε σε κανάλι ότι ως έφηβος τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε για τη Διεύθυνση Εδαφικής Επιτήρησης, αφού πιάστηκε να χακάρει  το γαλλικό κανάλι Canal +. «Ήμουν ένα είδος ανταποκριτή μερικής απασχόλησης που τους ενημέρωνα τι βρίσκουμε, τι βλέπαμε, στον κόσμο του hacking», δήλωσε ο Niel. Ισχυρίζεται ότι είχε επιφορτιστεί με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου Mitterrand το 1986, καθώς και του προέδρου της εταιρείας αυτοκινήτων Renault. Κατά τη διαδικασία, διαπίστωσε ότι η Renault δέχθηκε hacking από άτομα από την Αυστραλία. «Όλα αυτά τα κάναμε για τους εαυτούς μας ως παιχνίδι», είπε ο Niel. Ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών δεν είπε πώς χρησιμοποιήθηκαν οι πληροφορίες που συγκέντρωσε, αλλά σημείωσε ότι ήθελε να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με τα εφηβικά πειρατικά  του χρόνια «ως παράδειγμα για τα παιδιά του σήμερα, για να δείξει πώς μπορείτε να κάνετε ανόητα πράγματα και να βγουν σε  καλό».

Η ορχήστρα της Βολιβίας έχει εγκλωβιστεί στο «στοιχειωμένο» γερμανικό κάστρο. Μια ορχήστρα από φλάουτα έχει εγκλωβιστεί σε καραντίνα στους χώρους ενός μεγάλου παλατιού του 15ου αιώνα έξω από το Βερολίνο εδώ και δύο μήνες. Πάνω από 20 μέλη του Orquesta Experimental de Instrumentos Nativos μένουν στα κτίρια του Rheinsberg Palace, ενός κάστρου, γεμάτο τάφρους, στο οποίο διέμεναν γενιές γερμανών βασιλέων, σύμφωνα με το BBC.Το γκρουπ έφτασε στη Γερμανία στις 10 Μαρτίου αναμένοντας να παίξει στο φεστιβάλ MaerzMusik, την ίδια μέρα που η Γερμανία ανακοίνωσε την απαγόρευση των μεγάλων συγκεντρώσεων. Πολύ σύντομα ακολούθησε και το πλήρες κλείσιμο της χώρας. Μια εβδομάδα αργότερα η Βολιβία έκλεισε τα σύνορά της και το γκρουπ εγκλωβίστηκε στο κτήμα των 600 στρεμμάτων, περιτριγυρισμένο από 23 αγέλες λύκων και στοιχειωμένο από το φάντασμα του Μεγάλου Φρέντερικ.«Αστειευόμαστε όλοι ότι το φάντασμα του Φρέντερικ μας ακολουθεί και προσπαθεί να μας βάλει τρικλοποδιές», δήλωσε ο Κάμετ Μαρτέλα στο BBC. Η Tracy Prado, που μόλις μπήκε στην ορχήστρα τον Δεκέμβριο, συνάντησε λύκους κατά τη διάρκεια μιας από τις βόλτες της.«Πάγωσα στο φόβο, αλλά απλά πάλευαν και προχώρησα», είπε.Για να περάσει ο καιρός, η ομάδα εξασκείτε έως και έξι ώρες την ημέρα, περπατά (ψάχνει για λύκους) και παίζει ποδόσφαιρο.Οι ντόπιοι έχουν δωρίσει φαγητό και ρούχα, αλλά η διαμονή γίνεται δαπανηρή. Ο Berno Odo Polzer, διευθυντής του MaerzMusik, υπολόγισε στο BBC ότι το κόστος ξεπέρασε τα 35.000 $ το μήνα και ενώ η Γερμανία επιτρέπει διεθνείς πτήσεις, τα σύνορα της Βολιβίας είναι ακόμα κλειστά.Η πρεσβεία της Βολιβίας είπε στο BBC ότι θα προσπαθήσει να βγάλει την ορχήστρα αρχές Ιουνίου μέσω της Μαδρίτης, αν και δεν σχολίασαν πώς θα έφταναν οι μουσικοί από το Ρέινσμπεργκ στη Μαδρίτη.Εν τω μεταξύ, «υπάρχουν χειρότερα μέρη που μπορείς  να παγιδευτείς», δήλωσε ο Μιγκέλ Κόρδοβα στο BBC. «Όταν ξυπνάω εδώ, βλέπω τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από το δάσος και τη λίμνη».

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν επιτέλους να είναι απαλλαγμένες από τον κοροναϊό στα τέλη Σεπτεμβρίου και ολόκληρος ο κόσμος μπορεί να περιμένει να αφήσει την πανδημία πίσω του τον Δεκέμβριο, λένε οι επιστήμονες στη Σιγκαπούρη.Οι ρόδινες προβλέψεις προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού της Σιγκαπούρης, όπου οι ερευνητές χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να ενημερώνουν συνεχώς τη χαρτογράφηση του «κύκλου ζωής» της πανδημίας ανά χώρα.Στα τέλη Απριλίου, οι προβλέψεις έδειξαν ότι οι ΗΠΑ θα είναι απαλλαγμένες από ιούς έως τις 20 Σεπτεμβρίου και το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να δει το τέλος του κοροναϊού έως τις 27 Αυγούστου, ανέφερε το Σάββατο το Metro.co.uk.Από τότε ο όμιλος έχει καταργήσει τα διαγράμματα ανά χώρα από τον ιστότοπό του. Αντί γι αυτό δημοσίευσε μια δήλωση ότι η έρευνα ήταν αυστηρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ενδέχεται να περιέχει λάθη.Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο προειδοποιούν ότι τα αποτελέσματά τους εξελίσσονται συνεχώς και είναι ανακριβή και ότι οι προβλέψεις δεν πρέπει να οδηγούν σε βιαστικές άρσεις των μέτρων σε όλο τον κόσμο.«Η υπερβολική αισιοδοξία που βασίζεται σε ορισμένες ημερομηνίες λήξης είναι επικίνδυνη, διότι μπορεί να χαλαρώσει την πειθαρχεία  και τους ελέγχους μας και να προκαλέσει την ανάκαμψη του ιού», δήλωσαν.

The New York Times

Τώρα η πανδημία φαίνεται να φτάνει σε νέα ορόσημα. Η Κίνα το Σάββατο δεν ανέφερε κανένα νέο θάνατο από κοροναϊό ή κρούσμα για πρώτη φορά μετά την εμφάνιση του ιού. Και οι αυξήσεις κρουσμάτωντου Covid-19 σε πολλές από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες της Νότιας Αμερικής προκαλούν ανησυχίες για ένα νέο μέτωπο.

Την Παρασκευή, η Βραζιλία ξεπέρασε τη Ρωσία αναφέροντας τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων παγκοσμίως, φτάνοντας πάνω από 330.000 μέχρι σήμερα. Το Περού και η Χιλή κατατάσσονται μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κόσμο ως προς τις κατά κεφαλή λοιμώξεις, περίπου 1 στα 300. Και τα στοιχεία από τον Ισημερινό δείχνουν ότι η χώρα υποφέρει από μια από τις χειρότερες επιδημίες στον κόσμο.

Η Βραζιλία φιλοξενεί κάποιες από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Ενώ άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να ανησυχούν καθώς ο ιός έφτασε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Τζάιρ Μπολσονάρο,  προέτρεπε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να εργάζονται και να διατηρούν ανοιχτά επιχειρήσεις όπως γυμναστήρια και σαλόνια ομορφιάς. Σε όλο τον κόσμο, ο ρυθμός των νέων λοιμώξεων συνεχίζει να αυξάνεται με περισσότερες από 100.000 νέες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν σε ένα 24ωρο την Πέμπτη. Αυτοί οι αριθμοί είναι από τους χειρότερους από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία των New York Times.

Η Γάζα αναφέρει τον πρώτο της πανδημικό θάνατο. Αξιωματούχοι στη Γάζα ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι μια 77χρονη γυναίκα είχε πεθάνει μετά από προσβολή από κοροναϊό και έγινε ο πρώτος γνωστός θάνατος πανδημίας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα.Η Γάζα, μήκους μόλις 25 μιλίων και πλάτους λιγότερο από οκτώ μίλια, είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, αλλά μέχρι στιγμής έχει αναφέρει μόνο 55 μολύνσεις σε πληθυσμό περίπου δύο εκατομμυρίων.Αυτό φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα των αυστηρών περιορισμών στην κυκλοφορία ανθρώπων μέσα και έξω από τη Γάζα, καθώς και η απόφαση της Χαμάς να απομονώσει όλους τους κατοίκους που επιστρέφουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας. Αξιωματούχοι της Χαμάς δήλωσαν ότι όλοι οι γνωστοί φορείς της νόσου ήταν άτομα που επιστρέφουν από το εξωτερικό και δεν έχουν αναμειχθεί με τον ευρύτερο πληθυσμό της περιοχής. «Το σύστημα υγείας πάσχει από πολλές χρόνιες αδυναμίες». Υπάρχουν επί του παρόντος μόνο 87 αναπνευστήρες στη Γάζα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήδη χρησιμοποιούνται, δήλωσε ο Gerald Rockenschaub, επικεφαλής της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στους Παλαιστινίους

Οι  μαύροι ασθενείς με Covid-19 είναι οι περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με έρευνα. Καθώς ο ιός εξαπλώθηκε σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σαρώνει κοινότητες χαμηλού εισοδήματος, πυκνοκατοικημένες, μαύρους και ισπανόφωνους ασθενείς που πεθαίνουν σε υψηλότερα ποσοστά από τους λευκούς ασθενείς. Οι συνθήκες διαβίωσης, η κακή γενική υγεία και η περιορισμένη πρόσβαση στη φροντίδα αποτελούν το βασικό παράγοντα, μεταξύ άλλων.

Το Ν.Β.Α. σκέφτεται να συνεχίσει τη σεζόν του στο Walt Disney World Resort. Το Ν.Β.Α. βρίσκεται στα αρχικά στάδια των συζητήσεων με την εταιρεία Walt Disney για να ξαναρχίσει τη σεζόν στα τέλη Ιουλίου στο Walt Disney World Resort στη Φλόριντα, δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του πρωταθλήματος.Η επανεκκίνηση θα γινόταν στο ESPN Wide World of Sports Complex, το οποίο θα λειτουργούσε για παιχνίδια, προπονήσεις και στέγαση, δήλωσε ο εκπρόσωπος, Mike Bass.«Η προτεραιότητά μας εξακολουθεί να είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων και συνεργαζόμαστε με εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας και κυβερνητικούς αξιωματούχους σε μια ολοκληρωμένη σειρά για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν κατάλληλα ιατρικά πρωτόκολλα και προστασίες», δήλωσε ο κ. Bass.Το Ν.Β.Α. ήταν από τα πρώτα μεγάλα αθλητικά πρωταθλήματα που ανέστειλαν τη σεζόν στις 11 Μαρτίου ως αποτέλεσμα του κοροναϊού. Έκτοτε, αρκετοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του σταρ των Nets, Kevin Durant, έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Η ευρωπαϊκή άμυνα και η «στρατηγική αυτονομία» είναι θύματα του κορονοϊού. Με τις κυβερνήσεις υπό έντονη οικονομική πίεση για την αντιμετώπιση του κορονοιού, οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες για μια ανεξάρτητη άμυνα υποχωρεί.Για αρκετά χρόνια, ειδικά από τότε που ο Πρόεδρος Τραμπ ανέλαβε την προεδρία με τον σκεπτικισμό του για το ΝΑΤΟ, τις ευρωπαϊκές συμμαχίες και τις πολυμερείς υποχρεώσεις, ηγέτες όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν πιέζουν για την ευρωπαϊκή «στρατηγική αυτονομία», την ικανότητα να υπερασπίζεται την Ευρώπη και να ενεργεί στρατιωτικά στη γειτονιά του.Ακόμη και πριν ο ιός χτυπήσει τόσο σκληρά και παρά τις δυνατές εκκλήσεις ότι η ΕΕ κινδυνεύει περισσότερο από τις νέες τεχνολογίες και από μια πιο επιθετική Ρωσία και Κίνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη μειώσει απότομα τις προβλεπόμενες ευρωπαϊκές στρατιωτικές δαπάνες στον επταετή προϋπολογισμό.Τώρα, με την πανδημία να έχει σταματήσει την οικονομία, θα υπάρξει μια ακόμη πιο σκληρή μάχη. Η ανάκαμψη και οι θέσεις εργασίας είναι η προτεραιότητα και οι Βρυξέλλες συνεχίζουν να δίνουν έμφαση στις επενδύσεις σε μια ευρωπαϊκή «πράσινη συμφωνία» για τη διαχείριση της κλιματικής κρίσης. Οι στρατιωτικές δαπάνες είναι πολύ πιθανό να χαθούν, καθιστώντας όλο και πιο κούφια τις κραυγές για το θάρρος και την αυτονομία στην Ευρώπη.«Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει πραγματικά να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά την εκλογή του Τραμπ. Τον Φεβρουάριο, ο κ. Macron έκανε έκκληση ξανά για «μια πολύ ισχυρότερη Ευρώπη στην άμυνα».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...