Αμερικανικός τύπος: Ετοιμάζεται η Ελλάδα για την τουριστική περίοδο

ΗΠΑ - Αμερικάνικη σημαία
Φωτό αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

New Post

Η Ελλάδα μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιού, ετοιμάζεται δια του πρωθυπουργού της χώρας, να ανακοινώσει σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα των ξενοδοχείων στους τουρίστες την 1η Ιουλίου.Οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να φορούν μάσκα, να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και να ελέγχουν τη θερμοκρασία τους κατά την άφιξη.«Η τουριστική εμπειρία αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτήν που είχατε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN.«Ίσως τα μπαρ να μην είναι όλα ανοιχτά, αλλά μπορείτε να ζήσετε μια φανταστική εμπειρία στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η παγκόσμια επιδημία βρίσκεται σε ύφεση».Χάρη σε ένα πρώιμο και αυστηρό κλείδωμα, η Ελλάδα μπόρεσε να περιορίσει τον αριθμό των θανάτων της σε περίπου 150 άτομα.Η μεσογειακή χώρα δεν δείλιασε στην επιβολή των αυστηρών κανόνων κοινωνικής απόστασης. Τον περασμένο μήνα, οι αρχές χρησιμοποίησαν drones για την παρακολούθηση ορθόδοξων πιστών το Πάσχα.Αυτή την εβδομάδα, σε ορισμένες επιχειρήσεις, όπως κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, επετράπη να ανοίξουν ξανά για πρώτη φορά από τις 12 Μαρτίου, ανέφερε το CNN.Ο τουρισμός από την Ευρώπη υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με το CNN.

Τα δίκτυα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν να καταργήσουν το βίντεο συνωμοσίας «Plandemic» που διαδίδει ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τον κοροναϊό. Το “Plandemic Movie” διάρκειας περίπου 26 λεπτών,  έχει προβληθεί και κοινοποιηθεί ευρέως στο YouTube, το Twitter, το Facebook, το Vimeo και κλιπ αυτού κυκλοφόρησαν επίσης στο Twitter αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε το CNBC. Το κλιπ, προφανώς είναι απόσπασμα ενός μεγαλύτερου ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι, βασίζεται σε αριθμό ψευδών, μη αποδεδειγμένων ή παραπλανητικών ισχυρισμών, όπως ότι η πανδημία κοραναϊού προκλήθηκε για να αποκομίσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες κέρδη από τα εμβόλια. Σε αντίθεση με τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων, ισχυρίζεται ότι οι μάσκες μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους πιο άρρωστους και ότι βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Facebook από κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους κινηματογραφιστές, έχει προβληθεί περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια φορές και κοινοποιήθηκε περισσότερες από 140.000 φορές την Πέμπτη. Το Facebook είπε στο CNBC ότι το βίντεο παραβίασε την πολιτική του και θα αφαιρεθεί.

Οι αισθητήρες που αναπτύσσονται από την Airbus ενδέχεται να είναι σε θέση να ανιχνεύουν το COVID-19 στα αεροπλάνα σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την εξάπλωσή του. Η Airbus στρέφεται στην Koniku λόγω της τεχνογνωσίας της στην κατασκευή μικροεπεξεργαστών κατασκευασμένων από βιολογικά κύτταρα. Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη εργαστεί στη βιοτεχνολογία που ανιχνεύει και εντοπίζει χημικά ή εκρηκτικά σε αεροσκάφη ή σε αεροδρόμια. Λόγω της πανδημίας, η τεχνολογία προσαρμόζεται  στον εντοπισμό των βιολογικών κινδύνων. «Οι περισσότερες λοιμώξεις και ασθένειες προκαλούν μικρές αλλαγές στη σύνθεση της αναπνοής και του ιδρώτα μας, οι οποίες στη συνέχεια παράγουν ξεχωριστές μυρωδιές», έγραψε σε ένα blog post σχετικά με τη συνεργασία με την Airbus, ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Koniku.

Η πρώτη καταγεγραμμένη παρουσία του κορονοϊού στην Καλιφόρνια εντοπίστηκε σε σαλόνι περιποίησης νυχιών, δήλωσε ο Κυβερνήτης Gavin Newson την Πέμπτη. Ο κυβερνήτης έκανε την αποκάλυψη αυτή, για να εξηγήσει γιατί οι μανικιουρίστες του Golden State δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά την Παρασκευή, όταν άλλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων, των καταστημάτων αθλητικών ειδών και των ανθοπωλείων θα ξαναρχίσουν περιορισμένες δραστηριότητες. «Όλο αυτό ξεκίνησε στην πολιτεία της Καλιφόρνια σε ένα σαλόνι νυχιών περιποίησης νυχιών», δήλωσε ο Newsom κατά την καθημερινή του ενημέρωση.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο την Τρίτη ισχυρίζεται ότι οι περισσότεροι ασθενείς που αναρρώνουν από τον νέο κορονοϊό θα παράγουν αντισώματα άσχετο με την ηλικία, το φύλο ή πόσο άσχημα μολύνθηκαν. Ένα αντίσωμα είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από κύτταρα πλάσματος και αποτελεί ένδειξη της προσπάθειας του οργανισμού να καταπολεμήσει τον ιό. Η μελέτη συντάχθηκε από γιατρούς της Ιατρικής Σχολής στη Νέα Υόρκη. Ανέφερε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που αναρρώνουν από κοροναϊό γίνονται άνοσοι στον ιό. Η μελέτη βασίστηκε σε μια δοκιμή που ανέπτυξε ο Florian Krammer, ερευνητής από την Ιατρική Σχολή, ανέφεραν οι The New York Times.

Το μέτρο της κοινωνικής απόστασης για τα αεροπλάνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραστική αύξηση της τιμής των εισιτηρίων από 43% έως και 54% εάν οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεωθούν να διατηρήσουν κενά τα μεσαία καθίσματα, σύμφωνα με την ένωση που εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρείες. «Οι αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Η εξάλειψη των μεσαίων καθισμάτων θα αυξήσει το κόστος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Alexandre de Juniac, διευθύνων σύμβουλος της IATA. «Αν αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί με υψηλότερους ναύλους, η εποχή των προσιτών ταξιδιών θα τελειώσει. Από την άλλη πλευρά, εάν οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να αντισταθμίσουν το κόστος σε υψηλότερους ναύλους, οι αεροπορικές εταιρείες θα κλείσουν». Τα μέτρα θα μειώσουν τη μέγιστη χωρητικότητα αεροπλάνου στο 62%, σύμφωνα με την ένωση. Για ταξίδια στη Βόρεια Αμερική, η μέση τιμή του εισιτηρίου θα αυξηθεί από 202 $ σε 289 $, μια αύξηση 43%. Οι πτήσεις σε Ασία-Ειρηνικό θα αυξηθούν κατά 54%, από κατά μέσο όρο 141 $ σε 217 $.

The New York Times

Ένας σεισμός με μέγεθος 5,1 συγκλόνισε την Τεχεράνη γύρω στις 1 π.μ. την Παρασκευή, με τουλάχιστον 20 μετασεισμούς αναστάτωσε χιλιάδες πανικοβλημένους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους. Οι κάτοικοι της Τεχεράνης αγωνίζονται για να διαχειριστούν την απειλή της πανδημίας του κοροναϊού για πάνω από δύο μήνες και ο σεισμός της Παρασκευής προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Δεν αναφέρθηκαν θύματα στην Τεχεράνη αλλά στο Νταμαβάντ, το επίκεντρο του σεισμού περίπου 6,2 μίλια βορειοανατολικά της Τεχεράνης, όπου ένας 60χρονος άνδρας πέθανε και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν. Δεν υπήρξαν αναφορές ζημιών σε κτίρια ή νοσοκομεία, δήλωσε ο δήμαρχος της Τεχεράνης, Anoushirvan Mohseni-Bandpey. Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση προκάλεσε κριτική από τους Ιρανούς που ανησυχούν για την έλλειψη αυστηρών μέτρων. Εμπειρογνώμονες της υγείας δήλωσαν αυτήν την εβδομάδα ότι η πανδημία εξαπλώνεται σε τουλάχιστον 15 επαρχίες. Ο σεισμός συνέβη την ώρα  που  οι περισσότεροι άνθρωποι βρισκόταν  στο σπίτι ή παρακολουθούσαν τηλεόραση. Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν τη στιγμή που οι τοίχοι άρχισαν να κουνιούνται και οι άνθρωποι να τρέχουν προς τις πόρτες τους. Αυτόπτες μάρτυρες στην Τεχεράνη ανέφεραν ότι οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με ανθρώπους που στέκονταν στα πεζοδρόμια και στα πάρκα όλη τη νύχτα. Μερικοί άνθρωποι φορούσαν μάσκες, αλλά πολλοί δεν κρατούσαν τις  κοινωνικές αποστάσεις στο χάος της προσπάθειας να καταφύγουν σε εξωτερικούς χώρους. «Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι έξω», δήλωσε η Pooriya Asteraky, κάτοικος της Τεχεράνης, σε τηλεφωνική συνέντευξη. Γύρω από την Τεχεράνη, οι άνθρωποι κοιμόντουσαν στα παρκαρισμένα αυτοκίνητά τους κατά μήκος των δρόμων, φοβούμενοι να επιστρέψουν μέσα στα σπίτια τους. «Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τα πρωτόκολλα υγείας που σχετίζονται με τον κοροναϊό όταν βγαίνουν από το σπίτι», δήλωσε ο κ. Mohseni-Bandpey σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας προχωρά σε μια εφαρμογή για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού, παρά τις ερωτήσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας, τις διασφαλίσεις απορρήτου και τη συμβατότητα με βασικές λειτουργίες iPhone και Android. Οι αξιωματούχοι βασίζονται στην τεχνολογία, η οποία έχει σχεδιαστεί για να ειδοποιεί όποιον μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με ένα μολυσμένο άτομο. Μια διαφωνία σχετικά με το απόρρητο εμπόδισε την ανάπτυξη και έβαλε την κυβέρνηση απέναντι σε Apple και Google, οι οποίες προωθούν έναν ανταγωνιστικό σχεδιασμό για τον εντοπισμό της έκθεσης. Η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να είναι υπερβολική από τους τιτάνες της Silicon Valley, οι οποίοι ελέγχουν το λογισμικό που τρέχει σε σχεδόν κάθε smartphone στον πλανήτη. Οι εταιρείες αρνούνται να παρέχουν πρόσβαση σε σήμα Bluetooth σε iPhone και τηλέφωνα Android. Βρετανοί αξιωματούχοι λένε ότι περισσότερα μπορούν να μάθουν για τον ιό συλλέγοντας πληροφορίες σε μια κεντρική βάση δεδομένων. Η Apple και η Google, προωθούν μια αποκεντρωμένη προσέγγιση που προστατεύει την ιδιωτική ζωή.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...