Αμερικανικός τύπος: Γυναίκα 108 ετών επέζησε από τον Covid-19 σε γηροκομείο στις ΗΠΑ

ΗΠΑ

The New York Times

Το τεστ FDA «Halts Coronavirus» υποστηρίζεται από τον Bill Gates. Επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν εύκολα το τεστ για τον  κορονοϊό στο σπίτι τους. Οι ερευνητές λένε ότι τέτοιες δοκιμές είναι απαραίτητες για τη μελλοντική παρακολούθηση του ιού. Το καινοτόμο πρόγραμμα δοκιμών στην περιοχή του Σιάτλ, προωθείται από τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς και τοπικούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας ως τρόπος ευρύτερης επιτήρησης για την εξάπλωση του ιού. Αποστέλλεται στα σπίτια σε υγιή και άρρωστα άτομα με την ελπίδα να δημιουργηθεί ένα είδος ευρείας παρακολούθησης που θα μπορούσε να βοηθήσει τις κοινότητες να άρουν τα οδυνηρά μέτρα. Ερευνητές και αρχές δημόσιας υγείας έχουν ήδη δοκιμάσει χιλιάδες δείγματα, βρίσκοντας δεκάδες κρούσματα που δεν είχαν εντοπιστεί.

Οι λιανικές πωλήσεις στις Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά 16,4% τον Απρίλιο, το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ δύο μηνών. Τα εστιατόρια και τα μπαρ έχασαν τις μισές τους πωλήσεις. Οι πωλήσεις στα καταστήματα ρούχων μειώθηκαν 89%. Η πτώση του περασμένου μήνα είναι το κατώτατο σημείο για τους λιανοπωλητές, αλλά τώρα το ερώτημα είναι αν οι εταιρείες μπορούν να το αντέξουν. Καθώς τα περισσότερα μέρη της χώρας ανοίγουν ξανά τις επιχειρήσεις τους, οι εργαζόμενοι λιανικής έχουν απρόθυμα μετατραπεί σε de facto  εφαρμοστές των οδηγιών για τη δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμάκωσε τη σύγκρουσή της με την Huawei εμποδίζοντας τον κινέζικο γίγαντα τηλεπικοινωνιών να χρησιμοποιεί αμερικανική τεχνολογία και λογισμικό. Ο νέος κανονισμός θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις. Κάθε ξένη εταιρεία που χρησιμοποιεί αμερικανική τεχνολογία για την παραγωγή μικροτσίπ θα χρειαστεί άδεια να πουλήσει στην Huawei, την οποία η κυβέρνηση Τραμπ έχει χαρακτηρίσει ως απειλή για την εθνική ασφάλεια. Είναι το τελευταίο χτύπημα στις σχέσεις Κίνας και ΗΠΑ, που τροφοδοτείται από την πανδημία. Αυτό θα μπορούσε να ενταθεί, καθώς ο Πρόεδρος Τραμπ καθιστά τον ανταγωνισμό  του με το Πεκίνο θέμα της εκστρατείας για την επανεκλογή του.

Η μακροχρόνια παραμονή στο σπίτι  λόγω των περιορισμών, οδήγησε σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Το Σικάγο ανέφερε μια απότομη αύξηση των κλήσεων και των μηνυμάτων  σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία. Το ίδιο ισχύει και για την Εθνική Γραμμή για την Παιδική Κακοποίηση. Ενώ σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη έχει παρατηρηθεί μείωση τέτοιων κλήσεων, οι αρχές πιστεύουν ότι πολλά θύματα δεν μπορούν να φτάσουν με ασφάλεια στην αστυνομία. Το Σικάγο συνεργάζεται με την Airbnb για την παροχή δωματίων ξενοδοχείου σε άτομα που πρέπει να φύγουν. Πολλά θύματα, που φοβούνται ότι η έξοδος από το σπίτι κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας θα ήταν πολύ επικίνδυνη, αναζητούν συμβουλές για το πώς να διαχειριστούν κάθε στιγμή.

Η Σουηδία παρέμεινε ανοιχτή στην πανδημία ενώ μεγάλο μέρος της Ευρώπης έκλεισε. Οι νέοι αριθμοί δείχνουν την πραγματικότητα. Ενώ η Σουηδία έχει αποφύγει τους καταστροφικούς αριθμούς εστιών όπως στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Βρετανία, εντούτοις  27 τοις εκατό περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Η αύξηση είναι παρόμοια με αυτή των ΗΠΑ και είναι πολύ υψηλότερη από τις μικρές αυξήσεις που παρατηρούνται σε γειτονικές χώρες.

Χωρίς χορούς αποφοίτησης; Κανένα πρόβλημα. Περίπου 3,7 εκατομμύρια μαθητές γυμνασίου και σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές αναμένεται να λάβουν πτυχία φέτος, χωρίς επίσημες τελετές αποφοίτησης.

Πρότυπα οι ηλικιωμένοι. Σε έξι εβδομάδες, ο 100χρονος Tom Moore, ένας βετεράνος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, γνωστός ως Captain Tom, συγκέντρωσε 40 εκατομμύρια δολάρια για τη βρετανική υπηρεσία υγείας περπατώντας 100 γύρους των 82 ποδιών. Τώρα είναι ένας διάσημος, εθνικός ήρωας, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση  στη Βρετανία.

Για την Cornelia Vertenstein, 92χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, στο Ντένβερ, η πανδημία δεν αποτελεί δικαιολογία για να χάσετε το μάθημά σας στο πιάνο. Οι μαθητές της χρησιμοποιούν τις κάμερες των τηλεφώνων τους, ώστε να μπορεί να τους δει να παίζουν, γιατί ο  Chopin must go on.

Και ένα σπάνιο φωτεινό σημείο στο Νιου Τζέρσεϋ. Η Sylvia Goldsholl, 108 ετών, που ζει σε ένα γηροκομείο, είναι μια από τους πιο ηλικιωμένους που επέζησαν από τον κοροναϊό στις ΗΠΑ.

New York Post

Η Βόρεια Κορέα αφαιρεί τεράστια πορτρέτα του πατέρα του παππού του Kim Jong Un. Πορτραίτα του παππού του Kim Jong Un, Kim Il Sung, ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, και  πατέρα του ηγέτη, Kim Jong Il, έχουν αφαιρεθεί από την κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ, για ανακαίνιση. Η κύρια εξέδρα που χρησιμοποιούσε ο Kim για να παρακολουθεί στρατιωτικές παρελάσεις στην πλατεία Kim Il Sung απομακρύνθηκε  σύμφωνα με πρόσφατες δορυφορικές εικόνες και φωτογραφίες. Την τελευταία φορά που άλλαξε πορτραίτο στην πλατεία ήταν το 2012, όταν προστέθηκε μια χαμογελαστή εικόνα του Kim Jong Il μετά το θάνατό του.  Ένα επίσημο πορτρέτο του Kim Jong Un αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2018 όταν ο Πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ επισκέφθηκε την πρωτεύουσα του Ερμητικού Βασιλείου για μια σύνοδο κορυφής. Οι αλλαγές στην πλατεία φαίνεται να αποτελούν μέρος των σχεδίων για τη διοργάνωση σημαντικά διευρυμένων εορτασμών για την 75η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας στις 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο. Οι δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης από τη Δευτέρα έδειξαν έναν μεγάλο γερανό κοντά στην περιοχή που ανώτεροι αξιωματούχοι παρακολουθούν συνήθως στρατιωτικές παρελάσεις, με τη δυτική πλευρά της πλατείας να είναι κλειστή για την κυκλοφορία των  οχημάτων.

Το Σώμα των Δημοκρατικών ψήφισε νομοσχέδιο ανακούφισης ύψους 3 τρις. δολαρίων την Παρασκευή το βράδυ. Ο αρχηγός του μειοψηφήσαντος Ρεπουμπλικανικού Σώματος Κέβιν Μακάρθι της Καλιφόρνιας παραπονέθηκε ότι το νομοσχέδιο 1.800 σελίδων ήταν “το μεγαλύτερο νομοσχέδιο στην ιστορία του Κογκρέσου”. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση τους ανάγκασε να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση.  «Υπάρχει πόνος.  Υπάρχει ταλαιπωρία.  Υπάρχει θάνατος σε όλη τη γη. Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει για να προσφέρει ανακούφιση στον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο Hakeem Jeffries (D-NY), πρόεδρος του Σώματος των Δημοκρατών

Το νομοσχέδιο ύψους 3 τρις. δολαρίων έχει περισσότερες αναφορές στην κάνναβη παρά στις θέσεις εργασίας. Ένα μεγαλοπρεπές πακέτο ανακούφισης 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και 1.800 σελίδων, παρουσιάστηκε από την πρόεδρο της Βουλής Νάνσυ Πελόσι στο οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 68 αναφορές στη λέξη “κάνναβη”. Η φράση «θέσεις εργασίας» εμφανίζεται 52 φορές και η λέξη «μίσθωση» μόλις 17 φορές ενώ 36 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εγγραφεί στο ταμείο ανεργίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...