Αμερικανικός τύπος: Η δήμαρχος του Σιάτλ Jenny Durkan υπερασπίζεται τους διαδηλωτές – Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για αύξηση της παιδικής εργασίας

ΗΠΑ Νέα Υόρκη
ΗΠΑ Νέα Υόρκη / Πηγή: Eurokinissi

The New York Times

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η πανδημία θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση της παιδικής εργασίας. Οι οικονομικές και κοινωνικές αναταραχές που προκλήθηκαν από την πανδημία, έχουν ήδη συντομεύσει ή τελειώσει τη σχολική χρονιά για περισσότερα από 1 δις. παιδιά σε 130 χώρες. Τώρα τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι η πανδημία αυξάνει έναν νέο κίνδυνο: την παιδική εργασία.Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από δύο πρακτορεία του Ηνωμένου Βασιλείου, την Unicef ​​και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, αναφέρει ότι εκατομμύρια παιδιά μπορεί τώρα να μην έχουν άλλη επιλογή από το να εργαστούν με χαμηλές αποδοχές για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους να επιβιώσουν. Η αλλαγή απειλεί να αντιστρέψει 20 χρόνια μείωσης της παιδικής εργασίας, ανέφερε η έκθεση.«Καθώς η πανδημία καταστρέφει τα οικογενειακά εισοδήματα, πολλοί θα μπορούσαν να καταφύγουν σε παιδική εργασία», ανέφερε στην έκθεση ο γενικός διευθυντής του I.L.O., Guy Ryder. Ανέφερε μελέτες που δείχνουν ότι κάθε ποσοστιαία αύξηση της φτώχειας οδηγεί σε τουλάχιστον 0,7% αύξηση της παιδικής εργασίας σε ορισμένες χώρες.«Σε περιόδους κρίσης, η παιδική εργασία γίνεται ένας μηχανισμός αντιμετώπισης πολλών οικογενειών», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Unicef, Henrietta Fore. Με το κλείσιμο του σχολείου, την άνοδο της φτώχειας και τις λιγότερες κοινωνικές υπηρεσίες, «περισσότερα παιδιά ωθούνται στο εργατικό δυναμικό».Ακόμα και όταν ξεκινούν τα μαθήματα, ανέφερε η έκθεση, ορισμένοι γονείς «μπορεί να μην είναι πλέον σε θέση να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο».Και οι δύο οργανισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται σε ένα μοντέλο προσομοίωσης για να εξετάσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στην παιδική εργασία παγκοσμίως και αναμένεται να δημοσιεύσουν νέες εκτιμήσεις για την παιδική εργασία το 2021.

New York Post

Η δήμαρχος του Σιάτλ Jenny Durkan υπερασπίζεται τους διαδηλωτές που έχουν κηρύξει «αυτόνομη ζώνη» το «Capitol Hill» χαρακτηρίζοντάς την «πατριωτική». Σε σχόλιά της στον Τύπο, η Durkan δήλωσε ότι η απειλή του Προέδρου Τραμπ να στείλει ομοσπονδιακούς  για να καταστείλουν τους διαδηλωτές ήταν «αντισυνταγματική και παράνομη». «Δυστυχώς, ο Πρόεδρός μας θέλει να διηγηθεί μια ιστορία για εγχώριους τρομοκράτες που έχουν ριζοσπαστική ατζέντα και προωθούν μια συνωμοσία που ταιριάζει στις πρωτοβουλίες νόμου και τάξης», δήλωσε η Durkan. «Απλώς δεν είναι αλήθεια. Η νόμιμη συνάθροιση και έκφραση δικαιωμάτων, απαιτώντας να γίνουμε καλύτερη ως κοινωνία και η παροχή πραγματικής δικαιοσύνης στις έγχρωμες κοινότητες δεν είναι τρομοκρατία. Είναι πατριωτισμός», είπε, αναφερόμενη στη ζώνη Capitol Hill της πόλης, όπου οι αστυνομικοί και οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν επανειλημμένα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά το θάνατο του George Floyd. Οι διαδηλωτές καταλαμβάνουν τώρα μια περιφέρεια έξι τετραγώνων που ονομάζεται “CHAZ” το οποίο καταλείφθηκε τη Δευτέρα. Η κατάσταση τράβηξε την προσοχή του Προέδρου Τραμπ, ο οποίος την Πέμπτη ζήτησε από τις τοπικές αρχές να ανακαταλάβουν  τους δρόμους από τους «Αναρχικούς», αλλιώς θα το κάνει αυτός. Στα σχόλιά της, η Durkan είπε ότι αξιωματούχοι επικοινωνούσαν με κατοίκους, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και διαδηλωτές στη ζώνη, προσθέτοντας ότι «δεν είναι μια ένοπλη Antifa πολιτοφυλακή, δεν είναι ζώνη απαγόρευσης». «Θα διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε κάποιον τρόπο για να συνεχίσουν οι άνθρωποι να διαμαρτύρονται ειρηνικά», είπε. Εκτός από τις αναφορές βανδαλισμού, ζημιών περιουσίας και περιστασιακών αγώνων «δεν υπήρχαν σοβαρά περιστατικά» μέσα στην περιοχή, δήλωσε η δήμαρχος. Ούτε η Durkan, ούτε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Carmen Best, ο οποίος ήταν επίσης στη συνέντευξη Τύπου, έδωσαν λεπτομερή συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη ζώνη ή ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιστρέψουν οι αστυνομικοί στην περιφέρεια.

Reuters

Έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 9 και 10 Ιουνίου, δείχνει το κοινό να στέκεται στο πλευρό των Δημοκρατικών, οι οποίοι πρότειναν μια σειρά αλλαγών στα αστυνομικά τμήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικανικοί ετοιμάζουν τα δικά τους σχέδια για αλλαγές στην αστυνόμευση, αν και αναμένεται να υπολείπονται των βαθιών μεταρρυθμίσεων που επιδιώκουν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο και ο Τζο Μπάιντεν, ο προεδρικός υποψήφιος του κόμματός τους στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στην αναμέτρησή του με τον Τραμπ. Η δημοσκόπηση που διεξήχθη στο Διαδίκτυο μεταξύ 1.113 ενηλίκων των ΗΠΑ έδειξε ευρεία υποστήριξη για πολλές από τις προτάσεις των Δημοκρατικών. Για παράδειγμα, το 82% των Αμερικανών θέλουν να απαγορεύσουν στην αστυνομία τη χρήση λαβών ακινητοποίησης, το 89% των Αμερικανών απαιτούν από την αστυνομία να δίνει  στους ανθρώπους που σταματούν το όνομά τους, τον αριθμό του σήματος καθώς επίσης  τον λόγο για τον οποίο τους σταματούν για  έλεγχο. 75% των Αμερικανών υποστηρίζουν να «επιτρέπεται στα θύματα αστυνομικής κακής συμπεριφοράς να μηνύσουν τις αστυνομικές υπηρεσίες ζητώντας αποζημίωση», κάτι που υποστήριξαν 6 στους 10 Ρεπουμπλικάνους. Το 39% των ερωτηθέντων υποστήριξε πρόταση «για πλήρη διάλυση των αστυνομικών τμημάτων και παροχή οικονομικής στήριξης για την αντιμετώπιση των αστέγων, της ψυχικής υγείας και της ενδοοικογενειακής βίας». Η Μινεάπολις σκέφτεται να καταργήσει την αστυνομική υπηρεσία, αλλά το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει συζητήσει επίσημα πώς θα το πράξει και  πώς θα αντικαταστήσει το τμήμα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...