Αμερικανικός Τύπος: Η Βόρεια Κορέα αναμένεται να λάβει σχεδόν δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca

Φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φώτο Αρχείου / Φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο / Πηγή: AstraZeneca

Οι New York Times γράφουν: Ο Πρόεδρος Μπάιντεν διέταξε τον τερματισμό των πωλήσεων όπλων στους Σαουδάραβες τερματίζοντας την υποστήριξη για τον πόλεμο της Υεμένης και τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα «μένουν απαθείς πλέον μπροστά στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας». Η ανακοίνωση ήταν ένα σαφές μήνυμα των προθέσεων του κ. Μπάιντεν να αντιστρέψει τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ αντιμετώπισε δύσκολα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Οι Δημοκρατικοί άσκησαν πίεση στις αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικάνων απομακρύνοντας την  Taylor Greene από τις δύο θέσεις της επιτροπής σε ψηφοφορία. Ο Τραμπ αρνείται να καταθέσει στη δίκη του, καθώς οι δικηγόροι του πρώην προέδρου σπατάλησαν χρόνο για να απορρίψουν το αίτημα, λέγοντας ότι η δίκη ήταν «αντισυνταγματική».

Το τρίτο αμερικανικό εμβόλιο είναι πιο κοντά καθώς η Johnson & Johnson υπέβαλε την Πέμπτη στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αίτηση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της, θέτοντας την εταιρεία σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει ενδεχομένως την αποστολή του στις αρχές Μαρτίου.

Ο  F.D.A. προετοιμάζει σχέδιο δράσης εάν τα εμβόλια αποδειχθούν λιγότερο αποτελεσματικά έναντι νέων μεταλλάξεων, ενώ  σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει οδηγίες για νέες θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, καθώς η θεραπεία που έκανε η Regeneron είναι ανίσχυρη έναντι της παραλλαγής που κυκλοφορεί στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Ο επίσημος αριθμός θανάτων από τον ιό στην Ιντιάνα αυξήθηκε ξαφνικά κατά 1.507 αυτή την εβδομάδα, ένα τεράστιο άλμα για μια πολιτεία που πρόσφατα ανέφερε λιγότερους από 100 θανάτους την ημέρα, καθώς εκατοντάδες θάνατοι δεν  είχαν καταμετρηθεί.

Η Νέα Υόρκη θα εμβολιάσει τους φυλακισμένους 65 ετών και άνω, αφού ο συνασπισμός ομάδων υπεράσπισης κατέθεσε μήνυση και απαιτεί να εμβολιαστούν και οι 50.000 φυλακισμένοι.

Μια νέα έρευνα για αντισώματα στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, εκτιμά ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους 20 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης είχαν το Covid-19, δηλαδή στο 56% των 28.000 ατόμων, που λήφθηκε δείγμα αίματος. Ο υπουργός Υγείας της πόλης, Satyendar Jain, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι το Νέο Δελχί «κινείται προς την ανοσία της αγέλης».

Η Βόρεια Κορέα αναμένεται να λάβει σχεδόν δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca έως τα μέσα του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με έκθεση της Τετάρτης της Covax, μιας διεθνούς ομάδας που παρέχει δωρεάν δόσεις του εμβολίου.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δήλωσε την Πέμπτη ότι μόνο 17 νέες περιπτώσεις είχαν αναφερθεί σε εθνικό επίπεδο την προηγούμενη ημέρα, κυρίως στις βορειοανατολικές επαρχίες.

Στη Μυανμάρ, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που ύψωσαν τις φωνές τους κατά του πραξικοπήματος τη Δευτέρα από τον στρατό της χώρας.

Η Washington Post αναφέρει τα εξής: Ο Λευκός οίκος αποβάλλει τη Marjorie Taylor Greene από επιτροπές για τα εξτρεμιστικά της σχόλια. Η ίδια δήλωσε ότι οι γερουσιαστές θέλουν να την  “σταυρώσουν” για σχόλια που έκανε πριν από χρόνια, αλλά δεν ανέφερε την έγκρισή της για δολοφονίες Δημοκρατών μόλις τον Σεπτέμβριο.

Ενώ ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι υπερασπίζονται αυτούς που εκφράζουν εξτρεμιστικές απόψεις, άλλοι λένε ότι η προσαρμογή τους θα μπορούσε να δυσκολέψει την ανάκτηση πλειοψηφίας στο Σώμα και τη Γερουσία κάτι που θα είναι  ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα  για τις εκλογές του 2022.

Τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας του Σώματος, η οποία διερευνά ευρύτερα τις ταραχές στο Καπιτώλιο και την εγχώρια τρομοκρατία, πρότειναν αυστηρότερες κυρώσεις και υποχρέωση λογοδοσίας των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξηγώντας πως υπάρχει ανάγκη διμερούς υποστήριξης για λογαριασμούς εγχώριας τρομοκρατίας καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η απειλή μπορεί να διαρκέσει «10 έως 20 χρόνια».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει τον τερματισμό της υποστήριξης των ΗΠΑ στις επιθετικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, οι οποίες ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους αμάχων. Η ανακοίνωση τερματίζει την υποστήριξη των ΗΠΑ που ξεκίνησε υπό τη διοίκηση του Ομπάμα προς την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των ανταρτών Χούτι που συνδέονται με το Ιράν.  

Ο διορισμός εξωτερικής πρυτάνεως, με δεσμούς με το κυβερνών κόμμα, από την τουρκική κυβέρνηση στο αξιόλογο Πανεπιστήμιο Bogazici της Κωνσταντινούπολης, οδήγησε σε διαδηλώσεις και εκατοντάδες συλλήψεις ως συνέχεια των εδώ και χρόνια καταγγελιών  για τις υπερεξουσίες του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγές: https://www.nytimes.com/ , https://www.washingtonpost.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...