Αμερικανικός Τύπος: Ο Donald Trump θα παραμείνει αποκλεισμένος από το Facebook για τουλάχιστον δύο χρόνια – Η πρώτη Ολυμπιακή ομάδα προσγειώθηκε στην Ιαπωνία

Σημαία της Αμερικής-ΗΠΑ

Ο Donald Trump θα παραμείνει αποκλεισμένος από το Facebook για τουλάχιστον δύο χρόνια. Το Facebook είπε ότι ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος αποκλείστηκε από την πλατφόρμα τον Ιανουάριο μετά την αναταραχή στο Καπιτώλιο, θα είναι επιλέξιμος για επανένταξη τον Ιανουάριο του 2023, όταν θα εξετάσουν το θέμα τότε εμπειρογνώμονες για να αποφασίσουν «εάν έχει μειωθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια».Η απόφαση για την πιθανή επιστροφή του στο Facebook θα ληφθεί πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές.Το Facebook είπε επίσης ότι τερματίζει την πολιτική διατήρησης αναρτήσεων από πολιτικούς.

Η αγορά εργασίας της Αμερικής ανεβαίνει, αλλά η απασχόληση παραμένει πολύ κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Μια νέα έκθεση έδειξε ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν 559.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας τις ελπίδες για ανάκαμψη και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,8%. Καθώς οι λοιμώξεις υποχωρούν, οι εμβολιασμοί αυξάνονται και οι επιχειρήσεις ξανανοίγουν, η οικονομία έχει αρχίσει να ξαναβρίσκει τη θέση της, η πορεία δεν είναι ομαλή. «Πιθανότατα θα είναι μια ανώμαλη διαδρομή από εδώ μέχρι τον Σεπτέμβριο», είπε ένας οικονομολόγος. Ο Μπάιντεν περιέγραψε τις θέσεις εργασίας ως «ιστορική πρόοδο». Το μέσο μηνιαίο κέρδος τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο ήταν περίπου 540.000 θέσεις. Εάν το ποσοστό αυτό συνεχιστεί, θα φτάσει μέχρι το 2022 προτού η αγορά εργασίας επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Η Καλιφόρνια εξετάζει αλλαγές για να αποθαρρύνει την οικοδόμηση κατοικιών σε περιοχές με πυρκαγιές. Οι προτάσεις θα μπορούσαν να αναδιαμορφώσουν την αγορά ακινήτων σε περιοχές της Καλιφόρνιας και είναι ένα σημάδι, του πώς η κλιματική αλλαγή αρχίζει να προκαλεί καταστροφή σε μέρη της αμερικανικής οικονομίας.Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης για υποδομές σε ορισμένες περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πυρκαγιές, αφήνοντας κενές πολλές υποανάπτυκτες περιοχές και επεκτείνοντας αυστηρούς οικοδομικούς κώδικες.Η Καλιφόρνια αγωνίζεται να αντιμετωπίσει χρόνιες καταστροφικές πυρκαγιές από το 2017. Αυτές οι πυρκαγιές οδήγησαν σε υψηότατες ασφαλιστικές απαιτήσεις από ιδιοκτήτες σπιτιών, οι οποίες με τη σειρά τους προκάλεσαν τεράστιες απώλειες για τους ασφαλιστές, εξαλείφοντας τα κέρδη δεκαετιών.

Η πρώτη Ολυμπιακή ομάδα προσγειώθηκε στην Ιαπωνία, αποκλεισμένη σε μια χώρα με περιορισμούς. Μετά από καθυστέρηση ενός έτους, η τελετή έναρξης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, τουλάχιστον, αυτό είναι το σχέδιο. Μόλις επτά εβδομάδες πριν από τους αγώνες, οι Αυστραλοί παίκτες του softball, θα βιώσουν μεγάλο μέρος της Ολυμπιακής τους συμμετοχής κλεισμένοι σε μικρά δωμάτια ξενοδοχείων μακριά από το Τόκιο, κάνοντας καθημερινά τεστ κορονοϊού και κάνοντας προπονήσεις σε ομάδες όχι μεγαλύτερες των έξι ατόμων. Όλοι, αν και πλήρως εμβολιασμένοι, δεν μπορούν να πάνε σε μπαρ, εστιατόρια ή εκκλησίες. Οι διοργανωτές δέχονται μεγάλη πίεση από τους υπαλλήλους δημόσιας υγείας, τοπικές ιατρικές ομάδες και εξέχοντες επιχειρηματίες που αντιτίθενται στη διεξαγωγή των Αγώνων κατά τη διάρκεια πανδημίας. Μια πρόσφατη εθνική έρευνα διαπίστωσε ότι το 83% του ιαπωνικού κοινού δήλωσε ότι δεν θέλουν η χώρα τους να φιλοξενήσει αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στην Καλιφόρνια, ο Roger T. Benitez ανέτρεψε την τριετή απαγόρευση των όπλων από την πολιτεία, ενώ δήλωσε ότι η απαγόρευση ήταν ένα «30χρονο αποτυχημένο πείραμα». Ο κυβερνήτης Gavin Newsom της Καλιφόρνια χαρακτήρισε την απόφαση «άμεση απειλή για τη δημόσια ασφάλεια». Η Καλιφόρνια απαγόρευσε την πώληση όπλων το 1989. Ο νόμος αμφισβητήθηκε σε αγωγή που κατατέθηκε το 2019 κατά του γενικού εισαγγελέα του κράτους από ενάγοντες, συμπεριλαμβανομένου του James Miller, κάτοικου της Καλιφόρνια και των ιδιοκτητών όπλων του Σαν Ντιέγκο, μια επιτροπή πολιτικής δράσης.Ο δικαστής Benitez του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Καλιφόρνιας, έγραψε ότι τμήματα του ποινικού κώδικα της πολιτείας που όριζαν τα όπλα επίθεσης και περιόριζαν τη χρήση τους «κηρύσσονται με το παρόν ως αντισυνταγματικά και καταργούνται».Ωστόσο, ο δικαστής είπε ότι είχε αναβάλει την απόφαση για 30 ημέρες κατόπιν αιτήματος του Γενικού Εισαγγελέα Rob Bonta, μια κίνηση που θα επέτρεπε στον κ. Bonta να ασκήσει έφεση.

Η Κινέζα ιολόγος, Δρ. Li-Meng Yan, που ήταν από τους πρώτους που ισχυρίστηκαν ότι ο COVID-19 διέρρευσε από εργαστήριο, λέει ότι τα e-mails του Δρ. Anthony Fauci, «επαληθεύουν» τους ισχυρισμούς διαρροής από το εργαστήριο της Wuhan. Η Yan ήταν από τις πρώτες που ερεύνησαν τον ιό και αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να κρυφτεί αφού κατηγόρησε το Πεκίνο για συγκάλυψη. Τώρα, καθώς οι διεθνείς ηγέτες επικεντρώνονται τελικά στη θεωρία της σχετικά με τη διαρροή από εργαστηρίο της Wuhan, η επιστήμονας είπε στο Newsmax ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κ. Fauci περιέχουν «πολλές χρήσιμες πληροφορίες» υποδηλώνοντας ότι πάντα γνώριζε περισσότερα από όσα αποκάλυψε. «Επιβεβαιώνουν τη δουλειά μου από την αρχή, ακόμη και από τον περασμένο Ιανουάριο, ότι αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν τι συνέβη, αλλά επιλέγουν να κρυφτούν για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και για τα δικά τους οφέλη». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Yan, δημοσίευσε τρεις αναφορές για την προέλευση του κορονοϊού, δύο πέρυσι και μία το 2021. Η τελευταία, που δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου, επέμεινε ότι ο ιός ήταν «προϊόν του προγράμματος βιολογικών όπλων της κυβέρνησης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το δίκτυο του οποίου περιλαμβάνει όχι μόνο τους επιστήμονες του ΚΚΚ αλλά και ορισμένους υπερπόντιους επιστήμονες και οργανισμούς».

Η ξαφνική, απότομη αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού σε πολλά μέρη της Αφρικής θα μπορούσε να ισοδυναμεί με ένα τρίτο ηπειρωτικό κύμα, προειδοποίησε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ένα στοιχείο βαθύτερου προβλήματος για μια ήπειρο της οποίας οι προσπάθειες ανοσοποίησης έχουν πληγεί από ελλείψεις στη χρηματοδότηση και εμβολίων. Ο W.H.O δήλωσε ότι η θετικές δοκιμές είχαν αυξηθεί σε 14 αφρικανικές χώρες τις τελευταίες επτά ημέρες, με οκτώ να αναφέρουν αύξηση πάνω από 30 %. Οι μολύνσεις αυξάνονται σταθερά στη Νότια Αφρική, όπου τέσσερις από τις εννέα επαρχίες μάχονται ένα τρίτο κύμα. Υπήρξε επίσης μια απότομη αύξηση των περιπτώσεων στην Ουγκάντα, με τα νοσοκομεία να κατακλύζονται από ασθενείς και οι αρχές να εξετάζουν ένα lockdown. Οι ειδικοί πιστεύουν επίσης ότι η εξάπλωση νέων μεταλλάξεων, συμβάλλει στην αύξηση και στη συνέχεια των θανάτων. Ενώ η Αφρική έχει αναφέρει λιγότερο από το 3% των παγκόσμιων περιπτώσεων, ο W.H.O. είπε ότι η ήπειρος αντιπροσώπευε το 3,7 % των συνολικών θανάτων και αυτό είναι σχεδόν σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα των χωρών της αφρικανικής ηπείρου, οι περισσότεροι θάνατοι δεν καταγράφονται ποτέ επίσημα. Ενώ πολλές από τις πλουσιότερες χώρες έχουν έντονες εκστρατείες εμβολιασμού και ορισμένες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ξανανοίξουν πλήρως, πολλές από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής αντιμετωπίζουν τεράστια πρόκληση στην πρόσβαση στα εμβόλια. Από έναν ηπειρωτικό πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, μόνο 31 εκατομμύρια έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, δήλωσε ο Δρ Moeti, με μόνο επτά εκατομμύρια να έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Στην Κένυα, μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Αφρικής, με περισσότερα από 50 εκατομμύρια άτομα, μόνο 1.386 έκαναν και τις δύο δόσεις.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα ενέκρινε την Παρασκευή το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, καθώς η χώρα ανέφερε το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων από τα τέλη Μαρτίου. Μια τελική απόφαση για την ένταξη των νέων στην εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας ανήκει τώρα σε μια κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή, αλλά με τη Βρετανία να επεκτείνει την επιλεξιμότητα του εμβολίου μόνο σταδιακά, οι λήψεις επιτρέπονται τώρα για άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω,  μπορεί να περάσουν εβδομάδες ή μήνες πριν οι 12 έως 15 θα μπορούν να εμβολιαστούν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξαν τον δρόμο για τη χρήση του εμβολίου Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών τον περασμένο μήνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να εμβολιάζουν τους εφήβους τον περασμένο μήνα και η Γερμανία είπε ότι θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Η Βρετανία έχει δημιουργήσει μία από τις ταχύτερες κυκλοφορίες εμβολίων στον κόσμο, με πάνω από το 75% των ενηλίκων να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και οι μισοί να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με δημόσια στοιχεία. Ωστόσο, ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες και η Βρετανία ακολουθεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες στον αριθμό των ημερήσιων δόσεων που χορηγούνται. Ο June Raine, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα δεδομένα κλινικών δοκιμών για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών έδειξαν ότι το εμβόλιο Pfizer ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό και ότι «τα οφέλη αυτού του εμβολίου υπερτερούν κάθε κινδύνου». Η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής ήρθε καθώς η Βρετανία αντιμετωπίζει ένα κύμα αναφερόμενων περιπτώσεων που προήλθε από την παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, τώρα γνωστή ως Delta. Περισσότερες από 6.200 περιπτώσεις αναφέρθηκαν σε εθνικό επίπεδο την Παρασκευή, σύμφωνα με δημόσια στοιχεία, από 3.400 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι θάνατοι παρέμειναν χαμηλοί -11 θάνατοι αναφέρθηκαν την Παρασκευή- αλλά αυξάνονται από τον μονοψήφιο αριθμό των τελευταίων εβδομάδων.

Πηγές: https://nypost.com/ https://www.nytimes.com/ https://www.washingtonpost.com/ https://www.wsj.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...