Αμερικανικός Τύπος: Ο FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Ο F.D.A. ενέκρινε το εμβόλιο κατά του Covid της Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών, με τα πρώτα εμβόλια να ενδέχεται να είναι διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα. Η κίνηση αναμενόταν με ανυπομονησία από τις οικογένειες περίπου 28 εκατομμυρίων παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας, που θα μπορούσαν να λάβουν το ένα τρίτο της δόσης των ενηλίκων, με δύο ενέσεις με διαφορά τριών εβδομάδων. Εάν το C.D.C. το εγκρίνει, όπως αναμένεται, τα παιδιά θα μπορούσαν να αρχίσουν να εμβολιάζονται ήδη από την Τετάρτη. Η κυβέρνηση Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι τα εμβόλια για τα παιδιά θα είναι εύκολα προσβάσιμα σε γραφεία παιδιάτρων, κοινοτικά κέντρα υγείας, παιδικά νοσοκομεία και φαρμακεία, με 15 εκατομμύρια δόσεις έτοιμες για άμεση αποστολή. Στο εξωτερικό, τα παιδιά κυριαρχούν στην τρέχουσα αύξηση του κορωνοϊού στη Βρετανία, καθώς τώρα αποτελούν το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ευρώπη με μια προσπάθεια να διορθώσει τις σχέσεις με τη Γαλλία. Στην Ιταλία για να συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20, ο Μπάιντεν προσπάθησε να τερματίσει τη διπλωματική διαμάχη με τη Γαλλία σχετικά με μια ματαιωμένη συμφωνία για επιθετικά πυρηνικά υποβρύχια. «Αυτό που κάναμε ήταν αδέξιο», είπε ο Μπάιντεν, μόλις συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Γάλλο πρόεδρο.Μετά από μια συνάντηση στο Βατικανό, ο Μπάιντεν είπε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος του είχε πει ότι θα έπρεπε να συνεχίσει να κοινωνεί, μια ένδειξη υποστήριξης από ορισμένους επισκόπους των ΗΠΑ να του αρνηθούν το μυστήριο, για την υποστήριξή του στα δικαιώματα των αμβλώσεων.Στη G20, ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια παγκόσμια συμφωνία για έναν ελάχιστο εταιρικό φόρο, με στόχο τον τερματισμό των φορολογικών παραδείσων. Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη Σκωτία για τη σύνοδο κορυφής της COP26 για την κλιματική αλλαγή, η οποία θεωρείται από πολλούς ως η κρίσιμη στιγμή για να σωθεί ο πλανήτης μας που υπερθερμαίνεται. από την καταστροφή.

Ο σερίφης της κομητείας Albany, παραδέχτηκε ότι το γραφείο του δεν συντονίστηκε με τον εισαγγελέα της κομητείας προτού υποβάλει ποινική μήνυση εναντίον του Andrew Cuomo. Η κίνηση του σερίφη, Craig Apple, να καταθέσει κατηγορίες ανεξάρτητα από τον εισαγγελέα, ήταν ασυνήθιστη, ειδικά σε μια τόσο γνωστή και εκρηκτική υπόθεση και έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα της υπόθεσης.Δεν ήταν ακόμη σαφές την Παρασκευή, εάν ο εισαγγελέας θα διώξει ποινικά τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μιας γυναίκα, βοηθό του, πέρυσι. Η κατηγορία εναντίον του Cuomo, είναι ένα πλημμέλημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους, ενώ ο άλλοτε ισχυρός Δημοκρατικός κλήθηκε να οδηγηθεί στο δικαστήριο του Albany στις 17 Νοεμβρίου.

Για πρώτη φορά, κρατούμενος στις ΗΠΑ περιέγραψε δημόσια τα βασανιστήρια που υπέστη από τη C.I.A, συμπεριλαμβανομένων της αναγκαστικής σίτισης, τους εικονικούς πνιγμούς και της σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησής του από το 2003 έως το 2006. Εμφανιζόμενος σε ανοιχτό δικαστήριο, ο Majid Khan, 41 ετών, απόφοιτος λυκείου των προαστίων της Βαλτιμόρης, μεταφορέας της Αλ Κάιντα, έγινε ο πρώτος πρώην κρατούμενος που έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή των σκληρών «βελτιωμένων τεχνικών ανάκρισης» που χρησιμοποιούσαν οι πράκτορες για να αποσπάσουν πληροφορίες και ομολογίες, από υπόπτους για τρομοκρατία στο υπερπόντιο δίκτυο φυλακών της CIA. Μίλησε για συνθήκες κράτησης που έμοιαζαν με μπουντρούμι, κρατώντας τον γυμνό μόνο με μια κουκούλα στο κεφάλι του, μερικές φορές ενώ τα χέρια του ήταν δεμένα με αλυσίδες με τρόπους που καθιστούσαν αδύνατο τον ύπνο και πως  τον βουτούσαν σκόπιμα σε παγωμένο κρύο νερό σε μπανιέρες σε δύο τοποθεσίες, για να του προκαλέσουν ασφυξία, μια φορά μάλιστα παρουσία του ανακριτή της C.I.A., ο οποίος μέτρησε αντίστροφα από το 10 πριν του ρίξουν νερό στη μύτη και το στόμα του. Λίγο μετά τη σύλληψή του στο Πακιστάν τον Μάρτιο του 2003, είπε ο κ. Khan, συνεργάστηκε με τους απαγωγείς του, λέγοντάς τους όλα όσα ήξερε, με την ελπίδα να απελευθερωθεί. «Αντίθετα, όσο περισσότερο συνεργαζόμουν, τόσο περισσότερο βασανιζόμουν», είπε. Έτσι, όπως και άλλα θύματα βασανιστηρίων, είπε ότι κατασκεύαζε ιστορίες που ήθελαν να ακούσουν οι απαγωγείς του: «Είπα ψέματα μόνο και μόνο για να σταματήσει η κακοποίηση». Ο κ. Καν περιέγραψε τις βασανιστικές μέρες από 8 άτομα που συσκεφτήκαν για λιγότερο από τρεις ώρες και τον καταδίκασαν σε 26 χρόνια φυλάκιση, ξεκινώντας από την παραδοχή της ενοχής του τον Φεβρουάριο του 2012. Αλλά η ποινή είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική, καθώς ο κ. Khan και οι δικηγόροι του κατέληξαν σε μυστική συμφωνία φέτος με έναν ανώτερο αξιωματούχο του Πενταγώνου, στην οποία η πραγματική του ποινή θα μπορούσε να λήξει ήδη από τον Φεβρουάριο και το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025, επειδή ο κ. Khan έγινε συνεργάστηκε μετά την παραδοχή της ενοχής, γεγονός άγνωστο στους ενόρκους.

«Χιλιάδες» υπάλληλοι της αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα μπορούν να αποφύγουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προς το παρόν, αφού υπέβαλαν αιτήσεις εξαίρεσης, δήλωσε την Παρασκευή ο αστυνομικός επίτροπος Dermot Shea.Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων είναι για υγειονομικές και θρησκευτικές εξαιρέσεις, ενώ εκατοντάδες άλλοι αστυνομικοί κάνουν ουρές κάθε μέρα για να κάνουν το εμβόλιο, με την προθεσμία εμβολιασμού του NYPD να έχει οριστεί για τη Δευτέρα.Όσοι υπέβαλαν αίτημα εξαίρεσης θα μπορούν να εργαστούν με αμοιβή, ενώ απαιτείται να πληρώνουν οι ίδιοι δύο τεστ την εβδομάδα, καθώς το Τμήμα Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης του NYPD εξετάζει τις αιτήσεις.Το τμήμα δεν έχει αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των μελών που έχουν υποβάλει αίτηση για την εξαίρεση, αλλά πηγές πιστεύουν ότι ο απολογισμός είναι τουλάχιστον 6.000, ενώ θα μπορούσε να χρειαστεί έως και ένας μήνας για να περάσουν από το τμήμα οι σωροί των αιτήσεων, ανέφεραν πηγές.Το μεγαλύτερο αστυνομικό συνδικάτο προέτρεψε τα μέλη τους να υποβάλουν αίτηση για να ασκήσουν έφεση, καθώς το δικαστήριο  απέρριψε αυτή την εβδομάδα το αίτημά τους για προσωρινή απαγόρευση περιορισμού, αλλά οι προηγούμενες εφέσεις δεν είχαν τύχη στα δικαστήρια.Το ποσοστό εμβολιασμού της Νέας Υόρκης έχει εκτιναχθεί κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες αυτή την εβδομάδα, που είναι περίπου 4.300 εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον Shea.«Είχαμε σημαντικό αριθμό ατόμων που εμβολιάστηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες», είπε ο Shea στο Fox5. «Είμαστε σε καλή κατάσταση».Το υπουργείο έχει λάβει μέτρα σε περίπτωση που ο υποχρεωτικός εμβολιασμός οδηγούσε σε μαζική έξοδο, κάτι που τα συνδικάτα προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να είναι στα χαρτιά, αλλά μέχρι στιγμής, αυτή η πρόβλεψη δεν φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Maine εν τω μεταξύ, αρνήθηκε να μπλοκάρει την υποχρεωτικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, καθώς αρκετοί είχαν κάνει αιτήσεις εξαίρεσης για θρησκευτικούς λόγους. Όπως συνηθίζει το δικαστήριο στις αποφάσεις για επείγουσες αιτήσεις, η σύντομη διάταξή του δεν αιτιολογήθηκε. Ωστόσο, τρία συντηρητικά μέλη του δικαστηρίου – οι δικαστές Clarence Thomas, Samuel Alito Jr. και Neil Gorsuch – εξέφρασαν μια μακρά διαφωνία, λέγοντας ότι η πλειοψηφία είχε παραστρατήσει άσχημα.

Η αστυνομία ενισχύει την ασφάλεια σε εμπορικά κέντρα της Βόρειας Βιρτζίνια, έξω από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ μετά την απειλή του ISIS.  Σύμφωνα με το CBS News, η αστυνομία ενίσχυσε την παρουσία της κατά τη διάρκεια του Halloween ενόψει της ημέρας των εκλογών. «Αυξήσαμε την αστυνομική μας παρουσία σε όλη την κομητεία για να συμπεριλάβουμε μεγάλες οδικές αρτηρίες, συγκοινωνιακούς κόμβους, εμπορικές πλατείες και εμπορικά κέντρα», φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Fairfax, Kevin Davis. Ένας επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών είπε αυτή την εβδομάδα ότι η τρομοκρατική ομάδα σπρώχνει μοναχικούς «λύκους» να επιτεθούν σε στόχους χωρίς υποστήριξη, ανέφερε το άρθρο. «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια δραματική αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας από επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης που σχετίζονται με διαφορετικά στοιχεία της Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο John Cohen, επικεφαλής πληροφοριών του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, σύμφωνα με το δίκτυο. «Είναι απλώς δική μας ευθύνη να έχουμε μεγαλύτερη παρουσία, να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση και να ζητάμε από την κοινότητα να έχει τα μάτια και τα αυτιά της ανοιχτά για ύποπτες δραστηριότητες», φέρεται να είπε ο Kevin Davis.

Πηγές: https://www.nytimes.com/, https://www.washingtonpost.com/, https://www.cnn.com/us, https://nypost.com/, http://apnews.com/, https://www.washingtontimes.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...