Αμερικανικός Τύπος: Ο Μπάιντεν λέει ότι «η Αμερική έχει μείνει πίσω» στην παγκόσμια σκηνή

ΗΠΑ

The Associated Press 

Ο Μπάιντεν λέει ότι «η Αμερική έχει μείνει πίσω» στην παγκόσμια σκηνή, καθώς αντιπαρέρχεται την εποχή του Τραμπ εισάγοντας επίσημα την εθνική του ομάδα ασφαλείας, την πρώτη ουσιαστική πρόταση του για το πώς θα αλλάξει την  πολιτική «Πρώτα η Αμερική» της εποχής του Τραμπ, βασιζόμενος σε εμπειρογνώμονες από το Δημοκρατικό χώρο να είναι μερικοί από τους σημαντικότερους συμβούλους του, ενώ οι υπηρεσίες βοηθούν τη μετάβαση σε αυτόν. Ήταν μια δήλωση που πολλοί στην Αμερική και ολόκληρος ο κόσμος, περίμεναν να ακούσουν για τέσσερα χρόνια, αλλά και θα προκαλούσε κατάπληξη μεταξύ άλλων στις ΗΠΑ και πέραν αυτής. Εν τω μεταξύ ο Τραμπ λέει ότι δεν εγκαταλείπει τον αγώνα του για την ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων, ακόμη και όταν οι υπηρεσίες σε όλη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρχίζουν να υποστηρίζουν την εισερχόμενη διοίκηση του Μπάιντεν. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανοίγουν τις πόρτες των γραφείων σε εκατοντάδες βοηθούς μετάβασης που είναι έτοιμοι να προετοιμαστούν για την ορκωμοσία του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου. Ο Τραμπ υπέγραψε ότι επιτρέπει στον Μπάιντεν να ενημερώνεται από την προεδρική ημερήσια ενημέρωση, την εξαιρετικά απόρρητη ενημέρωση που ετοιμάζει η ομάδα πληροφοριών του έθνους για τους ηγέτες.

Η Δούκισσα του Σάσεξ αποκάλυψε ότι είχε μια αποβολή τον Ιούλιο. Η Meghan περιέγραψε την εμπειρία στους New York Times.: «Ήξερα, καθώς έκανα το πρώτο μου παιδί, ότι έχανα το δεύτερο.» Η Meghan Markle και ο σύζυγός της πρίγκιπας Χάρι έχουν έναν γιο, τον Archie, που γεννήθηκε το 2019. Η δούκισσα, η οποία είναι 39 ετών, είπε ότι μοιράστηκε την ιστορία της με την ελπίδα να βοηθήσει άλλους. «Η απώλεια ενός παιδιού σημαίνει μια σχεδόν αφόρητη θλίψη, την οποία βιώνουν πολλοί αλλά μιλούν γι’ αυτήν λίγοι».

Το Πεκίνο λέει ότι έχει εντοπίσει τον ιό σε συσκευασίες εισαγόμενων κατεψυγμένων τροφίμων. Η τελωνειακή διοίκηση της χώρας ανέστειλε τις εισαγωγές κατεψυγμένων γαρίδων από εταιρεία του Ισημερινού για μια εβδομάδα συνεχίζοντας τέτοιες προσωρινές απαγορεύσεις. Ο ιός μπορεί να επιβιώσει για ένα διάστημα σε επιφάνειες, αλλά παραμένει ασαφές πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος.

The New York Times 

Μετά από 4 χρόνια εχθρότητας προς την Ευρώπη, ο Πρόεδρος Τραμπ φεύγει. Η προοπτική όμως της αποχώρησής του έχει ανοίξει ξανά παλιές ρωγμές μεταξύ Ευρωπαίων συμμάχων για τις σχέσεις τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, η Γαλλία και η Γερμανία βρίσκονται σε αντιπαράθεση για το μέλλον της ευρωπαϊκής άμυνας και στρατηγικής αυτονομίας, δείχνοντας τις διάφορες ανησυχίες των δύο χωρών που ηγούνται στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι θεμελιώδους σημασίας για τη Γερμανία με έναν τρόπο που δεν είναι για τη Γαλλία, η οποία διατηρεί το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο, εξήγησε η Jana Puglierin του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. «Πάρτε τους μακριά από τη Γερμανία και νιώθουμε γυμνοί», είπε.

Η Βρετανία σχεδιάζει λιγότερο περιορισμένα Χριστούγεννα, καθώς ως και τρία νοικοκυριά θα μπορούν να συναντηθούν και να γιορτάσουν μεταξύ 23 και 27 Δεκεμβρίου, ενώ τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του δεύτερου κλειδώματος, ο Πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία πέτυχε να αποτρέψει την άνοδο σε νέα κρούσματα και εκπόνησε ένα σχέδιο για τη μείωση των περιορισμών.

Νέα έρευνα έπεισε πολλούς επιστήμονες ότι μια πρώιμη μετάλλαξη του ιού τον έκανε πιο μεταδοτικό και πιο δύσκολο. Η μετάλλαξη, γνωστή ως 614G, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην ανατολική Κίνα τον Ιανουάριο και στη συνέχεια εξαπλώθηκε μέσω της Ευρώπης και της Νέας Υόρκης, με παραλλαγές του.

Καθώς οι επιστήμονες που ασχολούνται με το Covid-19 ανησυχούν για την άνοδο του κινήματος κατά των εμβολίων, η απάντηση της Νότιας Κορέας μπορεί να προσφέρει στον κόσμο ένα μοντέλο. «Η κυβέρνηση συλλέγει δεδομένα, δίνει πληροφορίες στο κοινό γρήγορα και υποστηρίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού τους. Αυτό θα εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη του κοινού και θα βοηθήσει το πρόγραμμα», δήλωσε ο Δρ Noel T. Brewer, καθηγητής στο τμήμα συμπεριφοράς υγείας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την Shamima Begum, πρώην μαθήτρια στην Αγγλία που πήγε στη Συρία το 2015 για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας να της επιτρέψει να επιστρέψει στη χώρα της για να υποστηρίξει την υπεράσπισή της. Το δικαστήριο δεν πρέπει να πιστεύει ότι αποτελεί σοβαρή απειλή, δήλωσαν την Τρίτη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...