Αμερικανικός τύπος: Ο Τραμπ ανεβάζει νέο βίντεο από το νοσοκομείο και δεσμεύεται να “επιστρέψει σύντομα” – Έλληνες γιατροί πραγματοποιούν πορεία για την προώθηση της χρήσης μάσκας

Ο λευκός Οίκος- ΗΠΑ

New York Post 

Ο Τραμπ ανεβάζει νέο βίντεο από το νοσοκομείο και δεσμεύεται να “επιστρέψει σύντομα”, λέγοντας ότι «τα πάει καλά». Στο βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο πρόεδρος επαίνεσε τους «απίστευτους» επαγγελματίες του ιατρικού κέντρου στο Walter Reed, όπου βρίσκεται υπό θεραπεία, ενώ ευχαρίστησε όσους του ευχήθηκαν περαστικά.  «Ήρθα εδώ, δεν ένιωθα τόσο καλά. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα. Δουλεύουμε σκληρά για να γυρίσω πίσω», είπε καθώς καθόταν πίσω από ένα γραφείο, φορώντας ένα σακάκι και άσπρο πουκάμισο. «Πρέπει να επιστρέψω γιατί πρέπει ακόμη να κάνουμε την Αμερική ξανά σπουδαία. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή δουλειά, αλλά έχουμε ακόμα βήματα και πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτήν τη δουλειά. Θα επιστρέψω και νομίζω ότι θα επιστρέψω σύντομα», πρόσθεσε. Ο Τραμπ είπε ότι είχε συμβουλευτεί, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να παραμείνει ασφαλής στον Λευκό Οίκο, αλλά δεν ήθελε να παραμείνει «κλειδωμένος». «Δεν είχα επιλογή. Απλώς δεν ήθελα να μείνω στον Λευκό Οίκο. Μου δόθηκε αυτή η εναλλακτική λύση να απομονωθώ», είπε. «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, έπρεπε να είμαι μπροστά. Αυτή είναι η Αμερική, αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, αυτή είναι η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο. Ως ηγέτης, πρέπει να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα». Υποσχέθηκε να ολοκληρώσει την προεδρική εκστρατεία και είπε ότι αγωνίζεται για τα εκατομμύρια παγκοσμίως που πλήττονται από την πανδημία. “Θα νικήσουμε αυτόν τον κορονοϊό, ή όπως θέλετε να το ονομάσετε”, είπε.

The New York Times

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ πάει καλά μετά την τελευταία διάγνωση. Ο Πρόεδρος Τραμπ πάει «πολύ καλά» καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για τον κοροναϊό, σύμφωνα με τον Δρ Sean Conley, γιατρό του Λευκού Οίκου, αλλά αρνήθηκε να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Ο Δρ Conley άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα ενώ είπε πως  ο πρόεδρος έχει διαγνωστεί θετικός εδώ και «72 ώρες». Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους περίπου στη 1:00 την Παρασκευή το πρωί ότι ο πρόεδρος είναι θετικός στον ιό, 35 ώρες πριν από την ενημέρωση. Μόλις δύο ώρες αργότερα, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε δήλωση που ανέφερε ότι γράφτηκε από τον Δρ Conley που προσπάθησε να διευκρινίσει. «Σήμερα το πρωί, σχετικά με την υγεία του προέδρου, χρησιμοποίησα εσφαλμένα τη φράση «72 ώρες» αντί για «3η ημέρα», που είναι το σωστό», ανέφερε. Ο γιατρός, είπε αργότερα το Σάββατο το βράδυ ότι ο πρόεδρος έχει σημειώσει «σημαντική πρόοδο από τη διάγνωση». Ο κ. Τραμπ ήταν «απαλλαγμένος από πυρετό και χωρίς συμπληρωματικό οξυγόνο», δήλωσε ο Δρ Conley αν και είχε αρνηθεί νωρίτερα το Σάββατο να πει αν ο πρόεδρος έπαιρνε οξυγόνο από τη στιγμή που είχε διαγνωστεί με τον Covid-19.

The Associated Press

Έλληνες γιατροί πραγματοποιούν πορεία για την προώθηση της χρήσης μάσκας. Οι γιατροί περπάτησαν με τις οικογένειές τους και μερικούς φίλους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας το Σάββατο, όχι για να διαμαρτυρηθούν, αλλά για να απομυθοποιήσουν την παραπληροφόρηση σχετικά με τις  μάσκες που κυκλοφορούν, λόγω της συνεχιζόμενης της πανδημίας του κοροναϊού.Κάποιοι έτρεξαν 2 χιλιόμετρα στην κεντρική οδό της  Θεσσαλονίκης φορώντας μάσκες προσώπου και στη συνέχεια μέτρησαν τα επίπεδα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα, βρίσκοντάς τα όλα φυσιολογικά.Οι αντίπαλοι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ισχυρίζονται ότι η χρήση μάσκας προκαλεί στους ανθρώπους δύσπνοια και στην πραγματικότητα είναι κακή για την υγεία τους. Οι γιατροί ήθελαν να τους αποδείξουν ότι κάνουν λάθος.«Οι μάσκες προσώπου, παράλληλα με την κοινωνική απόσταση και την προσωπική υγιεινή, είναι το μόνο μέτρο προστασίας έναντι του κορονοϊού», δήλωσε ο Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος, πνευμονολόγος στο Associated Press μετά την πορεία. «Ποτέ δεν πίστευα ότι τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού αρνείται το προφανές», είπε.Πολλά άτομα με χρόνια πνευμονικά προβλήματα πιέζουν τους γιατρούς τους να γράψουν ένορκες βεβαιώσεις που θα τους απαλλάσσουν από τη χρήση μάσκας, είπε ο Τιτόπουλος. Άλλοι ζητούν να εξαιρεθούν από τη μετάβαση στη δουλειά.Τα κρούσματα κοροναϊού, έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα από τις αρχές Αυγούστου, με σχεδόν το 80% των περισσότερων από 19.300 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της χώρας να έχουν αναφερθεί από τότε. Με την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο να τελειώνει, οι αρχές λένε ότι οι άνθρωποι που δεν φορούν μάσκες και δεν κρατούν τις κοινωνικές αποστάσεις ευθύνονται για το νέο κύμα.Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε το Σάββατο ότι, ενώ τοπικά κλειδώματα θα χρησιμοποιηθούν για να αποτρέψουν τη διάδοση του ιού, ένα δεύτερο κλείδωμα σε εθνικό επίπεδο είναι «σχεδόν αδιανόητο» Ταυτόχρονα, είπε ότι έχουμε «πολύ δύσκολους τρεις με τέσσερις μήνες» μπροστά.

Breitbart

Δεκάδες Έλληνες ταξιδεύουν στον Καύκασο για να υποστηρίξουν την Αρμενία. Οι Greek City Times (GCT) ανέφεραν την Πέμπτη ότι περίπου 80 εθελοντές από την Ελλάδα ταξιδεύουν στην Αρμενία για να υποστηρίξουν τη χώρα εναντίον της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν στην αμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σύμφωνα με τις πηγές της GCT, περίπου 50 από τους εθελοντές είναι Έλληνες πολίτες Αρμενικής καταγωγής, ενώ οι υπόλοιποι είναι Έλληνες. «Θα πάω στην Αρμενία για να υποστηρίξω τη χώρα μου και να πολεμήσω», δήλωσε στην GCT ο Αρμένικης καταγωγής, Ιάκωβος Σταματιάδης, ο οποίος μετανάστευσε στην Ελλάδα. «Είμαι θυμωμένος επειδή η χώρα μου υπερασπίζεται τον εαυτό της που δέχεται επίθεση. Η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει την Αρμενία. Έχω Έλληνες φίλους, ζω στην Ελλάδα. Ξέρω ότι οι Έλληνες είναι μαζί μας. Οι Έλληνες θέλουν να πάνε στην Αρμενία για να πολεμήσουν», πρόσθεσε. Πολλοί από τους εθελοντές συμμερίζονται την άποψη ότι οι Αρμένιοι που ζουν στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν, μια περιοχή που θεωρούν ως αυτόνομη «Δημοκρατία του Artsakh», αγωνίζονται να απαλλαγούν από την κυριαρχία των Αζέρων μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Όπως εξήγησε ο Σταματιάδης, οι Αρμένιοι βλέπουν την τρέχουσα σύγκρουση ως τουρκική Αζερική επίθεση εναντίον του λαού του Artsakh. Οι άνθρωποι του Αζερμπαϊτζάν έχουν κοινή ιστορία και εθνική αλληλεγγύη με τους Τούρκους. Η Greek Reporter έγραψε τη Δευτέρα ότι η επίσημη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για την Αρμενία στη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ ήταν «χλιαρή», εκφράζοντας κυρίως λύπη για την απώλεια ζωών και υποσχέσεις να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση.«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα απώλειες πολιτών. Καλούμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση, να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Η Τουρκία αναφέρθηκε στην Αρμενία, την Ελλάδα και την Κύπρο ως «συμμαχία του κακού» τον Αύγουστο, παραπονούμενη ότι τα τρία κράτη συνεργάζονται ενάντια στα τουρκικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο.Τουρκικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι των Αζέρων σχολίασαν  με έντονη αποδοκιμασία τις αναφορές των Ελλήνων «μισθοφόρων» λέγοντας ότι: «Άνθρωποι Αρμενικής καταγωγής από ορισμένες δυτικές χώρες θα έρθουν να πολεμήσουν εναντίον του Αζερμπαϊτζάν ως μαχητές και μισθοφόροι.  Καλούμε αυτά τα κράτη να μείνουν μακριά από τέτοιες προκλήσεις εναντίον του Αζερμπαϊτζάν. Οι πολίτες αυτών των χωρών θα γίνουν στόχοι εάν συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...