Αμερικανικός Τύπος: Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου Τραμπ επικεντρώθηκαν στην επίθεση των Δημοκρατικών μιλώντας για «υποκρισία» και «μίσος»

Ο λευκός Οίκος- ΗΠΑ

Οι New York Times στις κύριες ειδήσεις τους: 

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου Τραμπ επικεντρώθηκαν στην επίθεση των Δημοκρατικών μιλώντας για «υποκρισία» και «μίσος» αντί να δικαιολογήσουν την προσπάθεια του κ. Τραμπ να ανατρέψει τις εκλογές, ενώ χαρακτήρισαν την κατηγορία του Σώματος «ένα παράλογο και τερατώδες ψέμα». Ισχυρίστηκαν, σε αντίθεση με τα γεγονότα, ότι ο κ. Τραμπ δεν υπερασπίστηκε ποτέ τη βία και προσπάθησε να εξομοιώσει τη συμπεριφορά του με τη χρήση της μαχητικής ρητορικής των Δημοκρατικών. «Αυτή η δίκη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια δίκη κατά του Προέδρου Τραμπ», δήλωσε ο Bruce Castor, ένας από τους δικηγόρους, μαζί με τον Michael van Der Veen. «Πρόκειται για ακύρωση 75 εκατομμυρίων ψηφοφόρων του Trump και την ποινικοποίηση πολιτικών απόψεων». Η δικηγορική ομάδα του χρησιμοποίησε μόνο τρεις από τις 16 ώρες που της είχαν δοθεί. Οι ερωτήσεις των γερουσιαστών έδειξαν ότι οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι παρέμειναν πιθανό να ψηφίσουν για αθώωση.

Νέες καταγγελίες προκύπτουν για κάλυψη από τον Cuomo για τον αριθμό των θανάτων από τον ιό στα γηροκομεία, σύμφωνα με μια συνομιλία που διέρρευσε, στην οποία ο ανώτερος βοηθός του Κυβερνήτη Andrew Cuomo παραδέχτηκε ότι η διοίκηση απέκρυψε δεδομένα σχετικά με τους θανάτους αυτούς της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Στο ταξίδι της ομάδας του W.H.O, η Κίνα αρνήθηκε να παραδώσει σημαντικά δεδομένα από πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για τον καθορισμό του τρόπου και του πότε ξεκίνησε ο ιός, ώστε να μάθουμε πώς να αποτρέψουμε μελλοντικές πανδημίες.

Η πλουσιότερη ομάδα ποδοσφαίρου στον κόσμο, η F.C. Barcelona, αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και  δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της. Τα στελέχη της κατηγορούν την πανδημία, αλλά πολλά από τα μεγαλύτερα προβλήματά της είναι δικό της λάθος.

Ένας γίγαντας της Ευρώπης, ο Mario Draghi, είναι βέβαιο ότι θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας, αφού συγκέντρωσε αρκετή υποστήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο Draghi παρουσίασε το υπουργικό του συμβούλιο στον πρόεδρο της Ιταλίας την Παρασκευή, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα γίνει πρωθυπουργός σε μια επισφαλή στιγμή για τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Mario Draghi θα προσπαθήσει να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση του ιού και να διορθώσει την οικονομική ζημία που προκλήθηκε από την πανδημία. Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να δώσει προτεραιότητα στην εκστρατεία εμβολιασμού, να επεκτείνει την προστασία της ευημερίας για όσους δεν εργάζονται και να αυξήσει την υποστήριξη για υγιείς εταιρείες και την εκπαίδευση.

Το Διεθνές δικαστήριο, εκλέγει τον  Βρετανό Karim Khan, ως νέο εισαγγελέα του. Ο Khan, ένας βετεράνος της διεθνούς νομικής σκηνής, θα διαμορφώσει την εικόνα και την αποτελεσματικότητα του δικαστηρίου για τα επόμενα χρόνια. 

Η καναδική βιομηχανία τουρισμού αναδιπλώνεται, αλλά οι κουρασμένοι από την πανδημία Καναδοί δείχνουν μικρή επιθυμία να ανοίξουν τα σύνορα, στέλνοντας προς τους Αμερικανούς Τουρίστες το μήνυμα: “Παρακαλώ, Μείνετε μακριά”!

Ο ακροδεξιός Γάλλος δήμαρχος στο  Perpignan, ανοίγει μουσεία, αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα, εκπληρώνοντας την επιθυμίατων πολιτιστικών  ιδρυμάτων στη Γαλλία που εδώ και μήνες ζητούν να ανοίξουν ξανά.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να άρουν τον χαρακτηρισμό ‘’τρομοκράτες’’ για τους αντάρτες της Υεμένης, παρά τις νέες επιθέσεις, «αναγνωρίζοντας την τρομερή ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη». Ο υπουργός Εξωτερικών Antony J. Blinken είπε ότι ο χαρακτηρισμός των ανταρτών Χούτι ως τρομοκράτες, θα ανακληθεί επισήμως την επόμενη εβδομάδα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν ζητά από το Βρετανικό Δικαστήριο να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange. Οι υποστηρικτές των ελευθεριών του Τύπου προέτρεψαν τη νέα διοίκηση να εγκαταλείψει την προσπάθεια της εποχής του Τραμπ να διώξει τον ιδρυτή του WikiLeaks.


Οι Washington Times αναφέρουν ότι, ο δικηγόρος του Τραμπ, Michael van der Veen, λέει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα μπορούσε να κατηγορηθεί ως πολίτης και να της απαγορευθεί να αναλάβει εκ νέου αξίωμα σύμφωνα με το δεδικασμένο στη δίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στους γερουσιαστές την Παρασκευή. «Θα μπορούσε να συμβεί σε πολλούς ανθρώπους. Αυτός δεν είναι ο τρόπος που υποτίθεται ότι λειτουργεί».

Ο Steve Schmidt, ηγέτης της αντι-Τραμπ ομάδας, The Lincoln Project, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης την Παρασκευή το βράδυ εν μέσω ενός σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης με τη συμμετοχή ενός συνιδρυτή της ομάδας, του John Weaver. «Μακάρι ο Weaver να μην ήταν συνιδρυτής, αλλά αυτό, δεν μπορώ να το αλλάξω», είπε ο Schmidt. «Είμαι πάρα πολύ περήφανος για το έργο της ομάδας και για όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα. Χτίσαμε ένα κίνημα με εκατομμύρια ανθρώπους και παίξαμε καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Ντόναλντ Τραμπ.”

Το FBI αναφέρει μεγάλο αριθμό απαγωγών με σκοπό τα λύτρα στα τέλη του 2020, καθώς έλαβε περισσότερες από 200 καταγγελίες τους τελευταίους τέσσερις μήνες του έτους, ενώ απώλειες σε μετρητά των θυμάτων υπερδιπλασιάστηκαν σε άνω των 29,1 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς επιθέσεων σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τους Washington Times.

Ο αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Μπάιντεν, TJ Ducklo, που απείλησε να «καταστρέψει» την δημοσιογράφο της Politico, Tara Palmeri, επειδή έκανε αναφορά  για την τότε μυστική σχέση του με την δημοσιογράφο Axios Alexi McCammond, τέθηκε σε αναστολή μιας εβδομάδας χωρίς αμοιβή. Σύμφωνα με άρθρο του Vanity Fair που έχει τίτλο: «Θα σε καταστρέψω», καταφέρθηκε εναντίον μιας  δημοσιογράφου, κάνοντας «υποτιμητικά και μισογυνιστικά σχόλια», απειλώντας να την «καταστρέψει» και να καταστρέψει τη φήμη της εάν δημοσίευε λεπτομέρειες της σχέσης του με την Alexi McCammond, η οποία  κάλυψε την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν και εξακολουθεί να βρίσκεται στην ομάδα της αντιπροέδρου. 

Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, δήλωσε την Παρασκευή ότι «Με την έγκριση του αρχηγού προσωπικού του Λευκού Οίκου, ο TJ Ducklo τέθηκε σε αναστολή μίας εβδομάδας χωρίς αμοιβή, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα».  Επιπλέον, όταν επιστρέψει, δεν θα συνεργάζεται πλέον με δημοσιογράφους της Politico. «Εκτός από την συγνώμητου, έστειλε στην δημοσιογράφο με την οποία είχε μια έντονη συζήτηση για την προσωπική του ζωή, μια προσωπική σημείωση που εκφράζει τη βαθιά λύπη του», συνέχισε.

Πηγές: https://www.nytimes.com/, https://www.washingtontimes.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...