Αμερικανικός Τύπος: Οι ΗΠΑ αναφέρουν πάνω από 69.000 νέες περιπτώσεις COVID-19

Τραμπ

CBS News

Οι ΗΠΑ αναφέρουν πάνω από 69.000 νέες περιπτώσεις COVID-19 – οι περισσότερες την ημέρα από τον Ιούλιο. Στο Ουισκόνσιν, ένα στα τέσσερα τεστ κοροναϊού είναι θετικό. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις – ακόμη και πολιτικές. Ο Δρ Bob Freedland, μαζί με άλλους γιατρούς του Ουισκόνσιν, ζήτησε την ακύρωση της συγκέντρωσης του προέδρου Trump το Σάββατο το βράδυ στην πολιτεία. “Οι συγκεντρώσεις του Προέδρου Τραμπ θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”, είπε. Το Ουισκόνσιν είναι μία από τις τουλάχιστον επτά πολιτείες που τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν σημειώσει ρεκόρ στις λοιμώξεις – και δεν υπάρχει μυστήριο σχετικά με το τι προκαλεί την αύξηση των αριθμών των περιπτώσεων. “Πάρτι συνταξιοδότησης, πάρτι γενεθλίων, γάμοι, όλες αυτές οι εκδηλώσεις”, δήλωσε η Αντρέα Παλμ, εκπρόσωπος γραμματέας του Τμήματος Υγείας του Ουισκόνσιν.

Reuters

Ο επικεφαλής της ελληνικής κεντρικής τράπεζας προειδοποιεί για οικονομική ύφεση 9,4% εάν επιδεινωθεί η πανδημία.  Η οικονομία της Ελλάδας που πλήττεται από την ύφεση θα μπορούσε να συρρικνωθεί με ρυθμό πολύ κοντά στο χειρότερο σενάριο της κεντρικής τράπεζας, εάν η πανδημία επιδεινωθεί, δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας το Σάββατο.Η κεντρική τράπεζα προέβλεψε ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 7,5% φέτος σύμφωνα με ένα σενάριο, με χειρότερη από την προηγούμενη πρόβλεψη για μείωση 5,8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.Το δυσμενές σενάριο της τράπεζας προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 9,4%.«Μια πιθανή επιδείνωση της πανδημίας, σε συνδυασμό με πιο περιοριστικά μέτρα το τέταρτο τρίμηνο, θα μπορούσε να φέρει την οικονομία πιο κοντά στο δυσμενές σενάριο της κεντρικής τράπεζας», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.Αυτό θα σήμαινε μείωση 9,4% στην οικονομική δραστηριότητα φέτος και ασθενέστερη ανάκαμψη το 2021, είπε.Σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο, πρέπει να ληφθούν υπόψη πρόσθετα στοχευμένα φορολογικά μέτρα χωρίς να διακινδυνεύει η δημοσιονομική σταθερότητα, δήλωσε.«Σε οικονομίες με υψηλό δημόσιο χρέος, ο συνδυασμός μεγάλων δημοσιονομικών ελλειμμάτων και αργής ανάκαμψης οδηγεί αναπόφευκτα σε υψηλότερους κινδύνους όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους, με αρνητικές επιπτώσεις στις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης», δήλωσε στο δημοσίευμα.Η οικονομία της Ελλάδας συρρικνώθηκε σε ετήσιο 0,5% το πρώτο τρίμηνο και κατά 15,2% τους επόμενους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου.

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα προωθήσει την επανεκλογή του στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν το Σάββατο προτού ξεκινήσει περιοδεία στις δυτικές πολιτείες. Ο Τραμπ επικράτησε στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν το 2016, αλλά οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να είναι πίσω από τον Μπάιντεν, τον πρώην αντιπρόεδρο, σε αυτές τις πολιτείες φέτος. Οι σύμβουλοι του Τραμπ έχουν δει αυτά τα δύο κράτη, καθώς και την Πενσυλβάνια, ως κλειδί για τις πιθανότητές του να εξασφαλίσει μια άλλη εκλογική νίκη. Ο Τραμπ παίζει αμυντικά στα παραδοσιακά οχυρά των Ρεπουμπλικάνων, συμπεριλαμβανομένης της Αριζόνα, όπου σκοπεύει να κάνει εκστρατεία τη Δευτέρα και στη Γεωργία, όπου πήγε την Παρασκευή το βράδυ. Ο Μπάιντεν, ο οποίος έχει αυξήσει τα ταξίδια τις τελευταίες εβδομάδες αφού ακολούθησε ένα συντηρητικό πρόγραμμα λόγω της πανδημίας, σκοπεύει να παραμείνει στην πατρίδα του στο Ντέλαγουερ το Σάββατο. Η γερουσιαστής Καμάλα Χάρις της Καλιφόρνιας, αποφεύγει επίσης τα ταξίδια για λίγες μέρες καθώς ένας βοηθός της διαγνώστηκε με τον ιό. Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ καθορίζονται με εκλογικές ψήφους, οι οποίες κατανέμονται σε πολιτείες και επικράτειες των Η.Π.Α. με βάση σε μεγάλο βαθμό τους πληθυσμούς τους, και όχι τον αριθμό των ψήφων σε εθνικό επίπεδο. Οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν 270 από τις 538 εκλογικές ψήφους για να κερδίσουν. Το Ουισκόνσιν έχει 10 εκλογικές ψήφους, το Μίσιγκαν έχει 16 και η Αριζόνα με 11. Η Νεβάδα, όπου ο Τραμπ θα κάνει εκστρατεία την Κυριακή, έχει 6 εκλογικές ψήφους. Ο Μπάιντεν επέκρινε έντονα τον Τραμπ για την απάντησή του στην πανδημία, η οποία σκότωσε περισσότερους από 217.000 ανθρώπους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Τραμπ, ο οποίος συνήθως αποφεύγει να φοράει μάσκα και του οποίου οι συγκεντρώσεις περιλαμβάνουν χιλιάδες ανθρώπους χωρίς κοινωνική απόσταση, είπε ότι η χώρα καταπολεμάει  την ασθένεια παρά την αύξηση των λοιμώξεων και τις προβλέψεις μεγαλύτερου αριθμού θανάτων. Ο Μπάιντεν είπε την Παρασκευή ότι ο Τραμπ δεν είπε την αλήθεια και ήταν αμελής στον ιό.  Ο Τραμπ επαίνεσε τη δική του απάντηση στον ιό και υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν θα έκλεινε την αμερικανική οικονομία άσκοπα για να την καταπολεμήσει. «Σώσαμε εκατομμύρια ζωές», δήλωσε ο Τραμπ στη Γεωργία την Παρασκευή. “Είναι καταπληκτικό αυτό που καταφέραμε να κάνουμε”. Οι δύο υποψήφιοι θα συναντηθούν στη δεύτερη και τελευταία αναμέτρησή τους την Πέμπτη.

The Associated Press

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στράφηκε στην τακτική του φόβου καθώς κατηγόρησε την αριστερά ότι προσπάθησε να «διαγράψει την αμερικανική ιστορία, να καθαρίσει τις αμερικανικές αξίες και να καταστρέψει τον αμερικανικό τρόπο ζωής» στους ψηφοφόρους στο Μίσιγκαν. Προσπαθώντας να αποτρέψει περισσότερους ψηφοφόρους από το να στραφούν εναντίον του, ο Τραμπ προσπάθησε να χαρακτηρίσει τους Δημοκρατικούς ως «αντι-Αμερικανούς ριζοσπάστες» σε μια «σταυροφορία ενάντια στην αμερικανική ιστορία». Είπε στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους ότι είχαν «ηθικό καθήκον» να ενταχθούν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Επανέλαβε επίσης τη μακροχρόνια διαμάχη του με την Δημοκρατική κυβερνήτη του Μίσιγκαν Gretchen Whitmer. Η Whitmer, ήταν το επίκεντρο μιας συνωμοσίας απαγωγής από εξτρεμιστές οι οποίοι εξοργίστηκαν από τα μέτρα κλειδώματος που εφάρμοσε. Δεκατρείς άντρες έχουν κατηγορηθεί για το συμβάν, το οποίο περιελάμβανε σχέδιο για εισβολή στο Καπιτώλιο και διεξαγωγή δίκης για την κυβερνήτη. «Πρέπει να κάνεις την κυβερνήτη σου να ανοίξει την πολιτεία σου και να ανοίξει τα σχολεία σου», είπε ο Τραμπ, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα για τον ρόλο της επιβολής του νόμου στην αποτροπή της συνωμοσίας. Βοηθός της Whitmer απάντησε στις επιθέσεις του Trump με ένα tweet. «Κάθε φορά που ο Πρόεδρος χρησιμοποιεί βίαιη ρητορική απέναντί ​​της, αυτή κλιμακώνεται αμέσως και στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης», ανέφερε ο ψηφιακός διευθυντής της Whitmer, Tori Saylor. «Πρέπει να σταματήσει. Απλώς πρέπει». Ο Τραμπ ακολουθεί ένα επιθετικό πρόγραμμα εκστρατείας παρά την πρόσφατη μάχη του με τον ιό.  Τα τελευταία στοιχεία συγκέντρωσης κεφαλαίων από την ομάδα του Τραμπ δείχνουν ότι είναι πιθανώς να είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος στη σύγχρονη εποχή που αντιμετώπισε οικονομικό μειονέκτημα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...