Αμερικανικός Τύπος: Οι ΗΠΑ συλλαμβάνουν τη σύζυγο του Ελ Τσάπο – Το Ανώτατο Δικαστήριο άνοιξε το δρόμο για την εξέταση των δηλώσεων φόρου εισοδήματος του πρώην Προέδρου Trump

Σημαία της Αμερικής-ΗΠΑ

New York Times

Το Ανώτατο Δικαστήριο άνοιξε το δρόμο για τους εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη να εξετάσουν τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος του πρώην Προέδρου Trump, καθώς αρνήθηκε την θέση του Τραμπ για προστασία των οικονομικών του αρχείων. Οι δικαστές εξέδωσαν εντολή που απαιτεί από τους λογιστές του να δώσουν στους εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη τις φορολογικές δηλώσεις που ο Τραμπ εδώ και χρόνια προσπαθεί να προστατεύσει κρατώντας τις μυστικές. Οι φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ δεν θα είναι οι μόνοι σημαντικοί φάκελοι που θα λάβουν οι εισαγγελείς, καθώς και άλλα αρχεία από τους λογιστές του κ. Τραμπ μπορεί να δώσουν μια πληρέστερη εικόνα των οικονομικών του. Η ποινική έρευνα του εισαγγελέα του Μανχάταν για τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ και την οικογενειακή του επιχείρηση είναι ένα τεράστιο έργο σε εξέλιξη. Το εύρος της έρευνας από το εισαγγελέα του Μανχάταν δεν είναι γνωστό, αλλά δικαστικά έγγραφα υποδηλώνουν ότι θα διερευνήσει πιθανά εγκλήματα όπως φορολογικές και ασφαλιστικές απάτες.

Οι ΗΠΑ συλλαμβάνουν τη σύζυγο του Ελ Τσάπο, κατηγορώντας την για συνέργεια στην υπόθεση των ναρκωτικών. Η Emma Coronel Aispuro, η οποία ήταν υπό παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο χρόνια, κατηγορήθηκε επίσης και για την απόπειρα διαφυγής του συζύγου της από τη φυλακή.

Καθώς η πανδημία επελαύνει, η αυτοκτονίες αυξήθηκαν μεταξύ των γυναικών στην Ιαπωνία. Οι απώλειες θέσεων εργασίας, η αστική απομόνωση, οι οικογενειακές επιβαρύνσεις έχει επιδεινώσει τις πιέσεις στις γυναίκες, αυξάνοντας τον συναγερμό σε μια χώρα που έχει εργαστεί για τη μείωση ορισμένων από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο.

Το Facebook προειδοποιεί για επαναφορά της κοινής χρήσης ειδήσεων στην Αυστραλία, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες και οι εκδότες στην Αυστραλία μπορούν να μοιραστούν συνδέσμους με άρθρα ειδήσεων, πρακτική που το Facebook είχε αποκλείσει την περασμένη εβδομάδα.

Οι διαμαρτυρίες στη Μυανμάρ αυξάνονται. Μια γενική απεργία τη Δευτέρα κατέστησε σαφές ότι ο θανάσιμος πυροβολισμός κατά δύο διαδηλωτών το σαββατοκύριακο που ήταν και ο φόβος για περαιτέρω αιματηρή καταστολή δεν θα σταματήσουν την αντίθεση στην επιστροφή του στρατιωτικού νόμου.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Ρουάντα σκοτώθηκε στη Νότια Αφρική, με τις αρχές προς το παρόν να μιλούν για ληστεία, αν και οι πολιτικοί σύμμαχοι του Seif Bamporiki, υποψιάζονται ότι δολοφονήθηκε.

Ο Ιταλός πρεσβευτής είναι μεταξύ των τριών που σκοτώθηκαν σε επίθεση σε Convoy του Ηνωμένου Βασιλείου στο Κονγκό. Η επίθεση, σε μια συνοδεία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος που κατευθυνόταν, σε σχολείο στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, άφησε τον πρέσβη, Luca Attanasio, αξιωματούχο της Ιταλικής πρεσβείας και έναν οδηγό νεκρό.


Washington Post

Οι σημαίες του Λευκού Οίκου κυματίζουν μεσίστια για να τιμήσουν 500.000 νεκρούς από τον Covid. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πραγματοποίησε μνημόσυνο στον Λευκό Οίκο για ένα «πραγματικά ζοφερό, θλιβερό ορόσημο», καθώς οι θάνατοι στις ΗΠΑ από την πανδημία ξεπέρασαν τα 500.000. «Περισσότεροι Αμερικανοί έχουν πεθάνει σε ένα χρόνο από αυτήν την πανδημία από ότι στον πρώτο και δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον πόλεμο του Βιετνάμ μαζί και οι περισσότερες ζωές που χάθηκαν από αυτόν τον ιό από οποιοδήποτε άλλο έθνος στη Γη».

Η εγκατάσταση μεταναστών για παιδιά, Carrizo Springs, που ήταν ανοιχτή μόνο για ένα μήνα το 2019,ξανανοίγει για πρώτη φοράυπό τον Biden και μπορεί να φιλοξενήσει έως 700 παιδιά, ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Μετά από εβδομάδες κριτικής για την αποκεντρωμένη διανομή εμβολίων, το Μέριλαντ θα ξεκινήσει ένα ενιαίο σύστημα εγγραφής για ραντεβού στους χώρους μαζικού εμβολιασμού της πολιτείας.

Οι εταιρείες τεχνολογίας συνεργάζονται για να υπενθυμίσουν στους Αμερικανούς ότι τα τηλέφωνά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η Apple, η Google, οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, οι επιχειρηματίες και άλλοι χρηματοδοτούν την πρώτη εθνική εκστρατεία για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ενεργοποιήσουν τα εργαλεία smartphone που τους ειδοποιούν εάν έχουν εκτεθεί με κάποιον που βρέθηκε θετικός στον ιό.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα πραγματοποιήσει νωρίτερα τις στοχοθετημένες αλλαγές στα δάνεια ανακούφισης από το Πρόγραμμα Προστασίας Paycheck σε μια προσπάθεια να κατευθύνει περισσότερη χρηματοδότηση προς τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Καθώς η Γαλλία αγωνίζεται για να προγραμματίσει την εκστρατεία εμβολιασμού της, η κυβέρνηση έδωσε εκατομμύρια ευρώ σε συμβόλαια με τον γίγαντα συμβούλων McKinsey&Company, προκαλώντας συζήτηση σε μια χώρα όπου η δημόσια διοίκηση προβλέπεται να διαχειρίζεται τις δημόσιες υποθέσεις και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.  

Τα πρώτα δεδομένα από την εκστρατεία εμβολιασμού της Βρετανίας έδειξαν ότι μία μόνο δόση είτε του εμβολίου AstraZeneca είτε του Pfizer θα μπορούσε να αποτρέψει τις περισσότερες νοσηλείες που σχετίζονται με κορονοϊό, αν και ειδικοί δήλωσαν ότι ήταν πολύ νωρίς για να δώσουν ακριβείς εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα. Μετά από εβδομάδες κλειδώματος και με 17 εκατομμύρια ανθρώπους που έλαβαν μια πρώτη δόση εμβολίου κορονοϊού, η Αγγλία χαλαρώνει αργά τους εθνικούς περιορισμούς, σε αυτό που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιέγραψε ως «μονόδρομο ταξίδι στην ελευθερία» και που προορίζεται να είναι «προσεκτικός αλλά και μη αναστρέψιμος».

Ένοπλοι σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους στη βορειοδυτική περιοχή του Βόρειου Βαζιριστάν τη Δευτέρα. Η επίθεση θα μπορούσε να αναβιώσει τις συγκρούσεις στην περιοχή που συνορεύει με το Αφγανιστάν που κάποτε ήταν προπύργιο των Πακιστανών Ταλιμπάν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν τη Δευτέρα να επιβάλουν κυρώσεις σε κορυφαίους Ρώσους αξιωματούχους μετά τη φυλάκιση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλι, μια απόφαση που επιταχύνθηκε από ταξίδι στη Μόσχα από τον επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο πρεσβευτής της Ιταλίας στο Κονγκό, καθώς και ο Ιταλός σωματοφύλακας του και ένας οδηγός από το Κονγκό, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα όταν άγνωστοι επιτέθηκαν και προσπάθησαν να τους απαγάγουν σε μια αναστατωμένη χώρα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Πηγές: https://www.nytimes.com/https://www.washingtonpost.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...