Αμερικανικός τύπος: Οι ΗΠΑ ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια κρούσματα – Ο πρόεδρος του Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα

ΗΠΑ Νέα Υόρκη
ΗΠΑ Νέα Υόρκη / Πηγή: Eurokinissi

New York Times

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την πανδημία είναι στα υψηλότερα επίπεδα από την άνοιξη. Στις 15 Απριλίου, 2.752 άνθρωποι στις ΗΠΑ πέθαναν από το Covid-19, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ημέρα της πανδημίας. Την Τετάρτη, αναφέρθηκαν 2.300 θάνατοι σε εθνικό επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά από τον Μάιο. Η πανδημία έχει πλέον στοιχίσει πάνω από 264.800 ζωές στη χώρα. Ενώ οι θάνατοι κατά τη διάρκεια της άνοιξης συγκεντρώθηκαν σε λίγες πολιτείες, τώρα διασκορπίζονται ευρέως σε ολόκληρο το έθνος και δεν υπάρχει καμία πολιτεία που δεν έχει επηρεαστεί. Το τρομακτικό δεύτερο κύμα με τέσσερα εκατομμύρια κρούσματα μόνο τον Νοέμβριο, ωθεί στα άκρα τα νοσοκομεία, που έχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και κρεβατιών.

Ο Λευκός Οίκος σπεύδει να επεκτείνει το τείχος των συνόρων. Παρά την δέσμευση του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden να σταματήσει το έργο, η κυβέρνηση Τραμπ επεκτείνει το τείχος με ταχύτατο ρυθμό.

Ακόμα και όταν ο Τραμπ μιλούσε για απάτη, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι δεν κάμφθηκαν και αντέκρουσαν τις θεωρίες συνωμοσίας, για τα πιστοποιημένα αποτελέσματα, απέρριψαν αγωγές και απέρριψαν τον πρόεδρο του κόμματός τους. Μερικοί Ρεπουμπλικάνοι σε βασικά κράτη εμπόδισαν την κίνηση του Προέδρου Τραμπ για ανατροπή της ψηφοφορίας.

Οι λίστες υποψηφίων για το υπουργικό συμβούλιο του Joe Biden πλημμυρίζουν την Ουάσιγκτον και πυροδοτούν εντάσεις από όλες τις πλευρές, καθώς αναγκάζεται να ισορροπήσει ανάμεσα σε ιδεολογία, φύλο, φυλετική ταυτότητα, κομματική σχέση, φιλία, ικανότητα, προσωπικότητα και προηγούμενη απασχόληση.

Οι μέρες που έκαναν το Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας μια τραγωδία, αφού έγινε ένα από τα πεδία μεγάλου αριθμού θανάτων λόγω πανδημίας στον Δυτικό κόσμο. Μια έρευνα βρήκε ότι εσφαλμένη καθοδήγηση και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις έκαναν τις απώλειες πολύ χειρότερες από ό, τι έπρεπε.

CBS News

Οι ΗΠΑ ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια κρούσματα ενώ ξεκινά η περίοδος των διακοπών, καθώς ανέφεραν περισσότερες από 205.000 νέες περιπτώσεις και 1.400 θανάτους την Παρασκευή. Με σχεδόν 265.000 Αμερικανούς νεκρούς μέχρι στιγμής, οι ειδικοί φοβούνται ότι η αύξηση μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών θα είναι μόνο η αρχή.

3d2f8a5c-0f98-4fde-8538-9cc0d273bd1e

Εξαφανίστηκε o μυστηριώδης, μεταλλικός μονόλιθος που βρέθηκε πρόσφατα στη Γιούτα των ΗΠΑ. Όπως μυστηριωδώς ανακαλύφθηκε έτσι και εξαφανίστηκε ο οβελίσκος ύψους τεσσάρων μέτρων, που προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο μονόλιθος, ανακαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες όταν υπάλληλοι του τμήματος της περιοχής, απογειώθηκαν με ελικόπτερο, για να βοηθήσουν το τμήμα Πόρων Άγριας Ζωής. Τότε, εντόπισαν έναν μεταλλικό οβελίσκο στη «μέση του πουθενά» στην έρημο, πυροδοτώντας μια σειρά εικασιών για την προέλευσή του. Η Υπηρεσία Χωροταξίας της Γιούτας ανέφερε οτι δεν πήρε το αντικείμενο, το οποίο θεωρείται ιδιωτική ιδιοκτησία και οτι κάποιο «άγνωστο τρίτο πρόσωπο» μετέφερε το αντικείμενο από το σημείο όπου είχε βρεθεί.

Washington Post

Με την άρνησή του να δεχτεί την ήττα του από τον Joe Biden, ο Πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο τη δημοκρατία της Αμερικής και απείλησε να υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια υγεία. Όλο αυτό το διάστημα, παραιτήθηκε από όλες τις ευθύνες του που αγωνίστηκε τόσο σκληρά για να διατηρήσει.

Η Delta ανακοινώνει πτήσεις χωρίς καραντίνα στη Ρώμη, αυξάνοντας τις ελπίδες για περισσότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Εάν εγκριθεί, θα είναι ο πρώτος προορισμός χωρίς καραντίνα μεταξύ των Η.Π.Α και της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος του Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα και ορκίζεται να απαντήσει τη «σωστή στιγμή». Ο Mohsen Fakhrizadeh θεωρήθηκε σημαντική προσωπικότητα για την ανάπτυξη ατομικών όπλων. Αφού υπέστη σειρά από τρομακτικές επιθέσεις, η Τεχεράνη αντιμετωπίζει μια βασανιστική επιλογή: αντίποινα ή ένα νέο ξεκίνημα με την κυβέρνηση Μπάιντεν;

Το Ιράκ φοβάται ότι οι τελευταίες εβδομάδες του Τραμπ θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Προκλητικές ενέργειες πολιτοφυλακών του Ιράν, δυνάμεων των ΗΠΑ ή της ιρακινής κυβέρνησης θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια σύγκρουση.

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα βλέπουν αύξηση αυτοκτονιών μεταξύ νεαρών γυναικών, δημιουργώντας νέα ερωτήματα σχετικά με το στρες εξαιτίας της πανδημίας, αν και δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες για τα ποσοστά αυτοκτονιών και τον αποκλεισμό.

Επίθεση σε αφγανική στρατιωτική βάση με βόμβα αυτοκινήτου σκοτώνει τουλάχιστον 30 άτομα. Είναι η πιο θανατηφόρα επίθεση στο Αφγανιστάν εδώ μήνες, αν και οι κυβερνητικές ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν υποτίθεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν τουλάχιστον 10 βάσεις γύρω από το Αφγανιστάν. Αξιωματούχοι λένε ότι η αβεβαιότητα εξακολουθεί να περιβάλλει τα σχέδια για μείωση των στρατευμάτων από περίπου 5.000 σε 2.500 έως τις 15 Ιανουαρίου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...