Αμερικανικός Τύπος: Πάνω από 3 εκ. τα κρούσματα στις ΗΠΑ – Μήνυση κατά Τραμπ από Χαρβαρντ και ΜΙΤ

Κορονοϊος

New York Post

Στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια κρούσματα σε εθνικό επίπεδο την Τετάρτη. Τις τελευταίες 28 ημέρες, καταγράφηκαν 1 εκατομμύριο νέα κρούσματα, ενώ από τον Ιανουάριο, περισσότεροι από 130.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον ιό, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.Την Τρίτη μόνο επιβεβαιώθηκαν σε μία μέρα 60.021 κρούσματα.Ενώ το ποσοστό θανάτου έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ο Δρ. Anthony Fauci, δήλωσε την Τρίτη «είναι μια ψευδής διαπίστωση για να ανακουφιστείτε με το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων. Όπως γνωρίζει πολύ καλά η Νέα Υόρκη, μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή και μήνες για τους ασθενείς, πριν υποκύψουν απότον ιό».

The New York Times

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης μήνυσαν την κυβέρνηση Τραμπ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο την Τετάρτη, επιδιώκοντας να σταματήσουν οδηγία που αφαιρεί τις βίζες των αλλοδαπών φοιτητών από τη στιγμή που τα μαθήματα που παρακολουθούν αυτό το φθινόπωρο είναι εντελώς διαδικτυακά. Οι επικεφαλής των πανεπιστημίων και οι υποστηρικτές των μεταναστών χαρακτήρισαν τη νέα πολιτική σκληρή και απερίσκεπτη, με αρκετές εκπαιδευτικές ομάδες να λένε ότι σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη νομική μάχη. «Η Μασαχουσέτη φιλοξενεί χιλιάδες αλλοδαπούς φοιτητές που δεν πρέπει να φοβούνται την απέλαση», ανέφερε σε δήλωσή του η Maura Healey, γενική εισαγγελέας. «Αυτή η απόφαση από το ICE είναι σκληρή, είναι παράνομη και θα κάνουμε μήνυση για να την σταματήσουμε». Τα πανεπιστήμια υποστήριξαν ότι η κίνηση είχε πολιτικά κίνητρα και θα έριχνε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο χάος και θεωρήθηκε ευρέως ως προσπάθεια του Λευκού Οίκου να πιέσει τα κολέγια και τα πανεπιστήμια να ανοίξουν.

Reuters

Η πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Kelly Craft, προέτρεψε τους ομολόγους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τετάρτη να αντιταχθούν στη ρωσική προσπάθεια να μειώσει την πρόσβαση στα σύνορα για παραδόσεις βοήθειας σε εκατομμύρια Σύριους πολίτες, χαρακτηρίζοντάς την επιλογή ως «τον αγώνα του  καλού εναντίον του κακού». Η Ρωσία και η Κίνα έθεσαν βέτο την Τρίτη για να εμποδίσουν το 15μελές συμβούλιο να παρατείνει την έγκρισή του για ένα έτος ακόμη βοήθειας στη Συρία από την Τουρκία υποστηρίζοντας ότι δεν απαιτούνται διασυνοριακές παραδόσεις βοήθειας, αφού οι περιοχές αυτές είναι προσβάσιμες. Στη συνέχεια, η Ρωσία υπέβαλε το δικό της κείμενο που θα εγκρίνει μόνο ένα από αυτά τα σημεία διέλευσης για πρόσβαση στη βοήθεια για έξι μήνες. «Μιλάμε για τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για εκατομμύρια Σύριους», είπε η Craft. “Είναι σωστό να δουλέψουμε πραγματικά για να παραμείνουν ανοιχτές οι δύο συνοριακές διαβάσεις.”

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping συμφώνησαν να ενισχύσουν την οικονομική συνεργασία τους, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας και της βιομηχανίας αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας, το Κρεμλίνο δήλωσε την Τετάρτη αφού μίλησαν τηλεφωνικά. Σε δήλωσή του, το Κρεμλίνο είπε επίσης ότι τόσο ο Πούτιν όσο και ο Χι επαίνεσαν την αμοιβαία βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού κατά τη διάρκεια της

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...