Αμερικανικός τύπος: Περισσότερα απο 40.000 κρούσματα στις ΗΠΑ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα – Με εντολή δικαστή απελευθερώνοτναι παιδιά μεταναστών στις ΗΠΑ

Αμερικάνικη Σημαία- ΗΠΑ

The New York Times

Οι ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερες από 40.000 νέα κρούσματα, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.  Σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών, τους οποίους ο Αντιπρόεδρος Mike Pence, στην ίδια ενημέρωση, περιέγραψε ως «καλά νέα», επειδή οι νεότεροι Αμερικανοί είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υποστούν σοβαρές επιπτώσεις ή να μεταδώσουν τον ιό, σημείωσε αργότερα ο Δρ Fauci. Η Φλόριντα ανέφερε περισσότερα από 8.900 νέα κρούσματα την Παρασκευή. Ο κυβερνήτης Greg Abbott του Τέξας διέταξε να κλείσουν τα μπαρ σε ολόκληρη την πολιτεία και ο ηγέτης της κομητείας Harris, που περιλαμβάνει το Χιούστον, κάλεσε την περιοχή να επιστρέψει στις συνθήκες παραμονής στο σπίτι για να αποφύγει «καταστροφική και μη βιώσιμη κατάσταση». Οι μολύνσεις μεταξύ Λατίνων στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει πολύ εκείνες του υπόλοιπου πληθυσμού κατά την πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι κομητείες σε ολόκληρη τη χώρα όπου τουλάχιστον το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι Λατίνοι έχουν σημειώσει αύξηση 32%  σε νέα κρούσματα, σε σύγκριση με αύξηση 15 % για όλες τις άλλες κομητείες, δείχνει ανάλυση των Times. Τα περισσότερα από τα 121 κρουαζιερόπλοια που εισήλθαν στα ύδατα των ΗΠΑ μετά την 1η Μαρτίου είχαν περιστατικά Covid-19, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η ΕΕ θα απαγορεύσει στους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Βραζιλία, να εισέλθουν σε χώρες της ΕΕ, γιατί έχουν αποκλειστεί από τη λίστα χωρών που θεωρείται ότι έχουν περιορίσει τον ιό. Κατά τη διάρκεια ενός κύματος καύσωνα στη Βρετανία, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν παραλίες, κατακλύστηκαν πάρκα και ο κόσμος επιτέθηκε σε αστυνομικούς που προσπάθησαν να διαλύσουν τις συναθροίσεις.  Μια ρωσική μονάδα κατασκοπείας προσέφερε χρήματα σε μαχητές στο Αφγανιστάν για τη δολοφονία αμερικανικών στρατευμάτων, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ που κατέληξαν στο συμπέρασμα πριν από μήνες, εν μέσω των συνομιλιών για τον τερματισμό του μακροχρόνιου πολέμου εκεί. Η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει τον Νόμο υγειονομικής περίθαλψης, κίνηση που θα αφήσει ακάλυπτους μέχρι και 23 εκ. Αμερικανούς στη μέση μιας πανδημίας. Η υπόθεση είναι μακράν η πιο σοβαρή πρόκληση μέχρι σήμερα για τον νόμο ορόσημο που υπέγραψε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πριν από 10 χρόνια.

New York Post

Παγκοσμίως: Κρούσματα 9.766.952 Ανάρρωσαν: 3.698.304 Θάνατοι:  429.736.

Οι ΗΠΑ πρέπει να απελευθερώσουν παιδιά μεταναστών, είπε η ομοσπονδιακή δικαστής Dolly Gee και διέταξε την απελευθέρωση παιδιών που κρατούνταν με τους γονείς τους στις φυλακές μετανάστευσης των ΗΠΑ ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε την παρατεταμένη κράτηση οικογενειών κατά τη διάρκεια πανδημίας κοροναϊού. Η διαταγή της δικαστή των ΗΠΑ, ισχύει για παιδιά που κρατούνται για περισσότερες από 20 ημέρες σε τρία οικογενειακά κέντρα κράτησης στο Τέξας και την Πενσυλβάνια.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...