Αμερικανικός Τύπος: Στις 500.000 οι θάνατοι από Covid-19 στις ΗΠΑ – Σχετικά λίγα παιδιά πεθαίνουν, αλλά τα 3/4 είναι αποτέλεσμα των φυλετικών διακρίσεων

ΗΠΑ
Πηγή: EUROKINISSI

New York Times

Το κίνημα του Τέξας για ενεργειακή ανεξαρτησία κατέληξε σε καταστροφή, αφού εκατομμύρια κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα. Η κατάρρευση του ηλεκτρικού δικτύου του Τέξας εντοπίζεται στην απόφαση του 1999 να ξεκινήσει η ηλεκτρική μεταρρύθμιση.

Οι θάνατοι από Covid φτάνουν στα 500.000 άτομα στις ΗΠΑ,  όταν καμία άλλη χώρα δεν έχει μετρήσει τόσους θανάτους στην πανδημία. Σε μια ενημέρωση του Λευκού Οίκου στις 31 Μαρτίου, ο Δρ Anthony S. Fauci ανακοίνωσε ότι με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ο ιός μπορεί να σκοτώσει έως και 240.000 Αμερικανούς. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, ο ιός σκότωσε πάνω από το διπλάσιο αριθμό. Περισσότεροι Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από τον Covid-19 από ό, τι στα πεδία μάχης του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Πολέμου του Βιετνάμ μαζί.

Οι ΗΠΑ κάνουν βήματα για να καλύψουν τις καθυστερήσεις των εμβολιασμών από την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας. Ο Δρ. Anthony Fauci εξέφρασε αισιοδοξία την Κυριακή ότι τα κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα θα ανακάμψουν γρήγορα από καθυστερήσεις και θα διαχειριστούν και τα έξι εκατομμύρια χαμένες δόσεις, ενώ θα συνεχίσουν να αυξάνουν τον αριθμό των νέων ραντεβού.

Αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την πρώτη περίπτωση μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής σε έναν κάτοικο της Νέας Υόρκης. Ένα άτομο από ένα προάστιο ανατολικά της Νέας Υόρκης έχει επιβεβαιωθεί ως ο πρώτος κάτοικος της Νέας Υόρκης που έχει μολυνθεί, δήλωσε ο Κυβερνήτης Andrew M. Cuomo την Κυριακή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Anthony S. Fauci, δήλωσε την Κυριακή ότι οι Αμερικανοί ενδέχεται να εξακολουθούν να φορούν μάσκες έξω από τα σπίτια τους και το 2022, ένα χρόνο από τώρα, ακόμη και αν προέβλεπε ότι η χώρα θα επιστρέψει σε «σημαντικό βαθμό κανονικότητας

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν, Jake Sullivanλέει ότι «Ο μόνος τρόπος για να έχουμε μια επιστημονικά βασισμένη έρευνα είναι να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα», ζητώντας «μια αξιόπιστη, ανοιχτή, διαφανή διεθνή έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας». Στη συνέχεια δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να αποκαλύψει περισσότερα δεδομένα σχετικά με την προέλευση του κοροναϊού και ότι ο W.H.O. πρέπει να ερευνήσει βαθύτερα, προκαλώντας αμφιβολίες για την πληρότητα της έκθεσης από τον οργανισμό υγείας.

Ο ινδικός φαρμακευτικός γίγαντας εμβολίων που αναμένεται να προμηθεύσει μεγάλο μέρος του κόσμου προειδοποιεί ότι έχει θέσει τις ανάγκες της χώρας του μπροστά από τις εξαγωγές. Ο διευθύνων σύμβουλος Adar Poonawalla του Serum Institute of India, στον οποίον δεκάδες χώρες βασίζονται να τους προμηθεύσει με εμβόλια, την Κυριακή προειδοποίησε για καθυστερήσεις. «Σας παρακαλώ να είστε υπομονετικοί. Προσπαθούμε για το καλύτερό», έγραψε, προσθέτοντας ότι οι παραδόσεις τους ενδέχεται να καθυστερήσουν επειδή θα δώσει προτεραιότητα στις τεράστιες ανάγκες της Ινδίας. 

Η πρώτη σελίδα των The New York Times  αποκαλύπτει το καταστροφικό αποτέλεσμα της πανδημίας. Από μακριά, η πρώτη σελίδα της Κυριακής μοιάζει με μια θολή γκρι σελίδα, αλλά από κοντά, δείχνει κάτι πολύ πιο σκοτεινό: σχεδόν 500.000 μεμονωμένες κουκκίδες, με καθεμία από αυτές να αντιπροσωπεύει μια ζωή που χάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον κοροναϊό.

Washington Post:

Σχετικά λίγα παιδιά πεθαίνουν από covid-19, αλλά ο κάθε θάνατος αντιπροσωπεύει ένα τραύμα βαθύτερο. Τα παιδιά που έχουν πεθάνει από covid-19 είναι, ακόμη περισσότερο από ό, τι στους ενήλικες, ως αποτέλεσμα των φυλετικών διακρίσεων. Τα ¾ ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC.

Η παραπομπή τελείωσε, ωστόσο, μόλις ξεκίνησαν άλλες κινήσεις για να υπολογίσουν το χάος του Trump μετά την εκλογή. Οι αγωγές και οι έρευνες που αποσκοπούν στο να λογοδοτήσει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοί του για τις προσπάθειές τους να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να συνεχιστούν για χρόνια.

43,6 εκατομμύρια εμβολιάστηκαν. Ο αριθμός των ατόμων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, καλύπτει το 35,8% του πληθυσμού με προτεραιότητα και 13,1% του συνολικού πληθυσμού.

Καθώς ο Μπάιντεν επιδιώκει τον τερματισμό του πολέμου της Υεμένης, οι αντάρτες πιέζουν για την κατάληψη της επαρχίας Marib που είναι το τελευταίο προπύργιο της κυβέρνησης στο Βορρά με προσοδοφόρα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Είναι επίσης ένα ασφαλές καταφύγιο για σχεδόν ένα εκατομμύριο κατοίκους της Υεμένης που φεύγουν από τον πόλεμο. Η οικονομία της Βόρειας Κορέας πλήττεται από κυρώσεις και την απομόνωση λόγω της πανδημίας.

Πηγές: https://www.nytimes.com/, https://www.washingtonpost.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...