Αμερικανικός Τύπος: Το Facebook και όλες οι εφαρμογές του έπεσαν ταυτόχρονα τη Δευτέρα

Το Facebook και όλες οι εφαρμογές του, συμπεριλαμβανομένου του Instagram και του WhatsApp, έπεσαν ταυτόχρονα τη Δευτέρα. Ορισμένοι εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να εισέλθουν σε κτίρια και αίθουσες συνεδριάσεων επειδή οι ψηφιακές τους ταυτότητες σταμάτησαν να λειτουργούν. Οι μηχανικοί ασφαλείας δήλωσαν ότι εμποδίζονταν να εκτιμήσουν τη διακοπή, επειδή δεν μπορούσαν να φτάσουν στις περιοχές του διακομιστή. Οι ειδικοί ασφαλείας είπαν ότι ήταν απίθανο να έχει πραγματοποιηθεί κυβερνοεπίθεση και το πρόβλημα πιθανότατα προήλθε από διακοπή στις αλλαγές στην υποκείμενη υποδομή διαδικτύου που συντονίζει την κίνηση μεταξύ των κέντρων δεδομένων του. Αυτό διέκοψε τις επικοινωνίες και κατέρρευσε σε άλλα κέντρα δεδομένων, “σταματώντας τις υπηρεσίες μας”, ανέφερε η εταιρεία. Ο αντίκτυπος του τερματισμού λειτουργίας ήταν εκτεταμένος και σοβαρός, οδηγώντας σε ένα απροσδόκητο ντόμινο, όπως άνθρωποι που δεν μπορούσαν να συνδεθούν σε ιστότοπους αγορών ή να συνδεθούν στις έξυπνες τηλεοράσεις τους και άλλες συσκευές που συνδέονται στο Διαδίκτυο. Σε ορισμένες χώρες, όπως η Μυανμάρ και η Ινδία, το Facebook είναι συνώνυμο του διαδικτύου. Περισσότεροι από 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Facebook, το Instagram, το Messenger και το WhatsApp για να επικοινωνούν με φίλους και συγγενείς, να στέλνουν πολιτικά μηνύματα και να διεξάγουν επιχειρήσεις. Τη Δευτέρα, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση απόρριψης της αναθεωρημένης αντιμονοπωλιακής αγωγής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου κατά της εταιρείας, λέγοντας ότι η καταγγελία του οργανισμού εξακολουθεί να στερείται αποδεικτικών στοιχείων.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού της Νέας Υόρκης για τους δασκάλους προκάλεσε χιλιάδες εμβολιασμούς της τελευταίας στιγμής. Περίπου 43.000 δόσεις συνολικά έχουν χορηγηθεί από την ψήφιση του νόμου στα τέλη Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 18.000 από τις 24 Σεπτεμβρίου. Τώρα, περίπου το 95% όλων των υπαλλήλων των σχολείων πλήρους απασχόλησης έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων 96% των εκπαιδευτικών και το 99% των διευθυντών. Η διαδικασία θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για μια εμβολιασμό για το τεράστιο εργατικό δυναμικό της πόλης.

Οι προσπάθειες που ασκήθηκαν για να επηρεάσουν το νομοσχέδιο κοινωνικής πολιτικής ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κογκρέσο έχουν ξεκινήσει με μεγάλη ταχύτητα. Δέκα μεγάλες βιομηχανίες έχουν δαπανήσει σχεδόν 700 εκατομμύρια δολάρια φέτος για την άσκηση πίεσης, δήλωσε μια μη κερδοσκοπική ομάδα παρατηρητών. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι αντιτίθενται στους υψηλότερους φόρους στους πλούσιους και στις εταιρείες, στην επέκταση του Medicare για κάλυψη οδοντιατρικών υπηρεσιών, ακοής και όρασης και πρότεινε φόρους και τέλη για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Ίσως καμία πτυχή του πακέτου δεν έχει προκαλέσει πίεση από μια πρόταση μείωσης του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, δίνοντας τη δυνατότητα στο Medicare να διαπραγματευτεί το κόστος τους.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δείχνει ότι η μαχητική οικονομική της προσέγγιση προς την Κίνα θα συνεχιστεί. Η Katherine Tai, η εμπορική εκπρόσωπος των ΗΠΑ και άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο πρόεδρος δεν θα καταργήσει αμέσως τους δασμούς της κυβέρνησης Τραμπ και θα απαιτήσει από το Πεκίνο να τηρήσει τις εμπορικές του δεσμεύσεις.Η κυβέρνηση έχει επίσης ξεκινήσει μια έρευνα για τη χρήση επιδοτήσεων από την Κίνα σύμφωνα με το άρθρο 301 του αμερικανικού εμπορικού δικαίου. Εάν πραγματοποιηθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετους φόρους.Επίσης στις κινεζικές επιχειρηματικές ειδήσεις, οι μετοχές της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande σταμάτησαν στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα καθώς οι αμφιβολίες αυξήθηκαν εάν θα ήταν σε θέση να εκπληρώσει τις τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις της.Τις τελευταίες ημέρες, οι τράπεζες της Wall Street και τα χρηματοπιστωτικά αδιέξοδα αποκάλυψαν άλλες υποχρεώσεις που ενδέχεται να έχει η Evergrande με τη μορφή εγγυήσεων που μπορεί να προστεθούν στο χρέος της.

Οι Ταλιμπάν αναζητούν θρησκευτική δικαιολογία για τον περιορισμό των ελευθεριών των Αφγανών γυναικών, αλλά οι ενέργειές τους εξυπηρετούν επίσης πολιτικό σκοπό. Οι ειδικοί λένε ότι οι ομάδες ανταρτών δυσκολεύονται να κάνουν τη μετάβαση στη διακυβέρνηση, χωρίς εμπειρία, χρηματοδότηση ή προσωπικό. Αντ’ αυτού, η κύρια δύναμή τους είναι η ασφάλεια, η ανταλλαγή της δημόσιας ασφάλειας με την υπακοή και ο περιορισμός της ελευθερίας των γυναικών, ως μια επίδειξη δύναμης. Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στις περισσότερες γυναίκες να πηγαίνουν στη δουλειά, ένα δήθεν προσωρινό μέτρο ασφαλείας. Η επιστροφή στις «παραδοσιακές» αξίες υποτέλειας μπορεί να είναι ελκυστική για τους Αφγανούς άνδρες, αλλά στα βάθη μιας οικονομικής κρίσης, η απώλεια των εισοδημάτων των γυναικών μπορεί να μειώσει την αποδοχή του κανόνα από το κοινό.

Μια κουρασμένη από τον τουρισμό Βενετία λαμβάνει δραστικά νέα μέτρα για την παρακολούθηση των επισκεπτών. Η πανδημία ήταν για τους Βενετούς ένα διάλειμμα και οι ηγέτες της πόλης προσπαθούν να το διατηρήσουν, χρησιμοποιώντας εκατοντάδες κάμερες παρακολούθησης και αγοράζοντας δεδομένα κινητών τηλεφώνων ανυποψίαστων τουριστών για να βοηθήσουν στον έλεγχο του πλήθους. Το επόμενο καλοκαίρι, σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν πύλες σε βασικά σημεία εισόδου. Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων και να πληρώσουν το αντίτιμο, ενώ μερικοί ενδέχεται να απομακρυνθούν εάν θέλουν να έρθουν πάρα πολλοί άνθρωποι μαζί. Ο δήμαρχος λέει ότι ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πιο βιώσιμη πόλη, αλλά πολλοί κάτοικοι βλέπουν τα σχέδια ως δυστοπικά και ίσως ένα τέχνασμα για να προσελκύσουν πλουσιότερους τουρίστες.

Η Νέα Ζηλανδία εγκαταλείπει τη στρατηγική «Covid-zero». Επτά εβδομάδες μετά από έναν κουραστικό αποκλεισμό, η Jacinda Ardern, πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, αναγνώρισε χθες ένα τέλος στη στρατηγική εξάλειψης που είχε δώσει στη χώρα ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων Covid στον κόσμο και είχε επιτρέψει στους ανθρώπους της να ζουν χωρίς περιορισμούς κατά το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας.«Μεταβαίνουμε από την τρέχουσα στρατηγική μας σε έναν νέο τρόπο να κάνουμε πράγματα», είπε η Ardern. «Με την παραλλαγή Delta, η επιστροφή στο μηδέν είναι απίστευτα δύσκολη και οι περιορισμοί μας από μόνοι τους δεν αρκούν για να το επιτύχουμε γρήγορα. Στην πραγματικότητα, για αυτό το ξέσπασμα, είναι σαφές ότι μεγάλα χρονικά διαστήματα περιορισμών δεν μας έχουν οδηγήσει σε μηδενικά κρούσματα».Η πόλη του Auckland, όπου επικεντρώνεται το ξέσπασμα, θα παραμείνει σε αποκλεισμό για τους επόμενους δύο μήνες, λένε οι επιδημιολόγοι, ενώ η χώρα συνεχίζει τις προσπάθειες εμβολιασμού. Το 79% των ατόμων 12 ετών και άνω έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 48% δύο δόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Οι Γάλλοι κληρικοί έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερα από 200.000 παιδιά τα τελευταία 70 χρόνια, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη και οι συντάκτες της κατηγόρησαν την Καθολική Εκκλησία ότι κλείνει τα μάτια για πολύ καιρό και την παρότρυναν να αλλάξει. Οι αποκαλύψεις στη Γαλλία είναι οι τελευταίες που συγκλόνισαν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, μετά από μια σειρά σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης σε όλο τον κόσμο, που συχνά αφορούσαν παιδιά. Η εκκλησία είχε επιδείξει «βαθιά, πλήρη και σκληρή αδιαφορία για χρόνια», προστατεύοντας τον εαυτό της και όχι τα θύματα της συστηματικής κακοποίησης, δήλωσε ο Jean-Marc Sauve, επικεφαλής της επιτροπής που συνέταξε την έκθεση. Τα περισσότερα θύματα ήταν αγόρια, είπε, πολλά από αυτά ηλικίας μεταξύ 10 και 13 ετών. Η εκκλησία όχι μόνο δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την κακοποίηση, αλλά επίσης δεν κατάφερε να το αναφέρει και μερικές φορές εν γνώσει του έφερε παιδιά σε επαφή με ζώα, είπε. Μιλώντας αμέσως μετά τον Sauve στη δημόσια παρουσίαση της έκθεσης, ο αρχιεπίσκοπος του Reims και επικεφαλής του γαλλικού συνεδρίου επισκόπων, Eric de Moulins-Beaufort, μίλησε για ντροπή, ζήτησε συγχώρεση και υποσχέθηκε να δράσει. Η επιτροπή δημιουργήθηκε από καθολικούς επισκόπους στη Γαλλία στο τέλος του 2018 για να φωτίσει τις καταχρήσεις και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην εκκλησία σε μια περίοδο συρρίκνωσης των εκκλησιών, ενώ έχει λειτουργήσει ανεξάρτητα από την Εκκλησία. Ο Sauve είπε ότι το πρόβλημα ήταν ακόμα εκεί και πρόσθεσε ότι η εκκλησία μέχρι τη δεκαετία του 2000 έδειχνε πλήρη αδιαφορία για τα θύματα και ότι άρχισε να αλλάζει πραγματικά στάση το 2015-2016. Ο Sauve είπε ότι η ίδια η Επιτροπή εντόπισε περίπου 2.700 θύματα που κάλεσε για κατάθεση και χιλιάδες άλλα βρέθηκαν σε αρχεία. Αλλά μια ευρεία μελέτη από ομάδες έρευνας και δημοσκοπήσεων υπολόγισε ότι υπήρχαν περίπου 216.000 θύματα και ο αριθμός θα μπορούσε να ανέλθει σε 330.000.

Η αποδοχή της κυβέρνησης του νέου πρωθυπουργού της Ιαπωνίας είναι μικρότερη από 50%, πολύ χαμηλότερη από εκείνη της προηγούμενης κυβέρνησης όταν ανέλαβε την εξουσία, έδειξε μια έρευνα, μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέπληξε πολλούς, προκηρύσσοντας εκλογές στις 31Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός Fumio Kishida, πρώην υπουργός Εξωτερικών, παρουσίασε το υπουργικό του συμβούλιο τη Δευτέρα, με συμμάχους του πρώην πρωθυπουργού, Shinzo Abe και του υπουργού Οικονομικών, Taro Aso, σε βασικές θέσεις με νέους πολιτικούς, σύμφωνα με την υπόσχεσή του να δώσει στους νεότερους βουλευτές την ευκαιρία. Μόλις το 49% των ερωτηθέντων υποστήριξαν την κυβέρνησή του, κάτω από το 64% που υποστήριξε την κυβέρνηση του προκατόχου του, Yoshihide Suga, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Mainichi, ενώ το 40% είπε ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση. Ο Suga παραιτήθηκε αφού η κυβέρνησή του δέχτηκε τα πυρά για τον χειρισμό της πανδημίας του κοροναϊού και καθώς το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) αναζητούσε ένα νέο πρόσωπο ενόψει των γενικών εκλογών. Από αυτούς που δεν υποστήριξαν την κυβέρνηση, το 58% είπε «γιατί τίποτα δεν θα αλλάξει στην πολιτική», ενώ το 20% δήλωσε ότι δεν περίμενε τίποτα από τις πολιτικές της. Σχετικά με το τι πιστεύουν για το υπουργικό συμβούλιο, λίγο περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν ότι δεν είχαν προσδοκίες από τους υπουργούς, ενώ μόνο το 21% απάντησε ότι το έκανε.

Πηγές: https://www.nytimes.com/, https://www.washingtonpost.com/, https://www.cnn.com/us, https://www.wsj.com/, https://nypost.com/, http://apnews.com/, https://www.reuters.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...