Αμερικανικός Τύπος: Το ποσοστό εμβολιασμού για τους Μαύρους Αμερικανούς είναι το μισό από τους λευκούς

New York Times 

Οι Δημοκρατικοί συμφώνησαν να μειώσουν τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στα 300 $ έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ικανοποιώντας τις ανησυχίες του γερουσιαστή Joe Manchin. Αυτό έγινε μετά  τη μεγαλύτερη ανοιχτή ψηφοφορία στη σύγχρονη ιστορία, για να αποφευχθεί το αδιέξοδο προκειμένου να ψηφιστεί το πακέτο ανακούφισης ύψους 1,9 τρις. δολαρίων του Προέδρου Μπάιντεν, επιτρέποντας στους γερουσιαστές να συνεχίσουν να ψηφίζουν τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο τόνωσης. Το όλο θέμα αφορούσε μια ψηφοφορία για μια πρόταση των Δημοκρατικών να προωθήσουν αύξηση στον ομοσπονδιακό κατώτατο μισθό, η οποία είχε ξεκινήσει περισσότερες από 10 ώρες νωρίτερα. Η ψηφοφορία έκλεισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής μετά από σχεδόν 12 ώρες.

Ειδική ομάδα ασφαλείας, που διερευνά ελλείψεις ασφαλείας στο Καπιτώλιο ολοκλήρωσε την έκθεσή της μετά από έξι εβδομάδες την Παρασκευή το απόγευμα και προτείνει κινητή περίφραξη γύρω από το συγκρότημα, πρόσληψη περισσότερων από 800 νέων αξιωματικών της Αστυνομίας και χρηματοδότηση συστημάτων εσωτερικής ασφάλειας για κάθε μέλος του Κογκρέσου.

Το ποσοστό εμβολιασμού για τους Μαύρους Αμερικανούς είναι το μισό από τους λευκούς, ενώ το ποσοστό για τους ισπανόφωνους είναι ακόμη μεγαλύτερο, σύμφωνα με μια ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τη φυλή και την εθνικότητα, ενώ το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση αυτού του κενού. Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας δηλώνουν ενθουσιασμένοι για το πόσο πιο γρήγορα μπορούν να διανέμουν το μονοδοσικό εμβόλιο, ιδιαίτερα σε ευάλωτες κοινότητες που διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση σε αυτό.

Μερικοί επιστήμονες που εξακολουθούν να υποπτεύονται ότι το ξέσπασμα στην Κίνα μπορεί να οφείλεται σε διαρροή εργαστηρίου ή ατύχημα πιέζουν για ανεξάρτητη έρευνα, με ερώτηση τους στον ΠΟΥ για την προέλευση της πανδημίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκινά την επίσκεψη του στο Ιράκ, σε ένα τετραήμερο ταξίδι, που έχει ως στόχο του να καλλιεργήσει δεσμούς με Σιίτες μουσουλμάνους και να ενθαρρύνει το χριστιανικό πληθυσμό που είναι αποδεκατισμένος μετά από χρόνια συγκρούσεων.

Το Διοικητικό Δικαστήριο της Κολωνίας, ανέστειλε την Παρασκευή το δικαίωμα της υπηρεσίας πληροφοριών για τη χώρα να διενεργεί εποπτεία στο κόμμα της Ακροδεξιάς AfD, εν αναμονή της έκβασης μιας νομικής διαδικασίας από το ακροδεξιό κόμμα. Η απόφαση ήρθε λίγες ημέρες μετά από την είδηση ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας σχεδίαζε να ερευνήσει το κόμμα, με την υποψία ότι αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, βάσει των αντισημιτικών, αντι-μουσουλμανικών θέσεών του  και δηλώσεις από μέλη του, που έχουν απορρίψει τα εγκλήματα της Γερμανίας υπό τους Ναζί.

Washington Post

Τουλάχιστον 55,5 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει μία ή και τις δύο δόσεις του εμβολίου στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 28,7 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ έχουν διανεμηθεί 114,1 εκατομμύρια δόσεις. Ο εμβολιασμός στις Ηνωμένες Πολιτείες φέρνει μεγάλες αλλαγές, με τους παρασκευαστές να δεσμεύονται για μεγαλύτερες προμήθειες των υπαρχόντων εμβολίων δύο δόσεων και ενός εμβολίου μιας δόσης που εγκρίθηκε πρόσφατα. Η μεγαλύτερη προσφορά που πρέπει να φτάσει μέχρι τον Απρίλιο αυξάνει τις ελπίδες για μια πιο φυσιολογική ζωή μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντά τον Μεγάλο Αγιατολάχ Αλί Σιστάνι, μια εξέχουσα προσωπικότητα στο Σιιτικό Ισλάμ, που σπάνια συναντά ηγέτες.Ο Πάπας αργότερα θα πραγματοποιήσει μια διαθρησκευτική εκδήλωση στην αρχαία πόλη Ουρ, που λέγεται ότι είναι η γενέτειρα του Αβραάμ, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο να δείξει «την πεποίθησή μας ότι η θρησκεία πρέπει να εξυπηρετεί τον σκοπό της ειρήνης και της ενότητας μεταξύ όλων των παιδιών του Θεού».

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη της Meghan με την Oprah Winfrey διχάζει ήδη τους Βρετανούς. «Είμαι έτοιμη να μιλήσω» δήλωσε. Η εκπομπή θα προβληθεί με ερωτήματα σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες, ειδικά μια Αμερικανή γυναίκα που παντρεύεται έναν πρίγκιπα.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας Queens, Joseph Zayas, απελευθερώνει τρεις άντρες που φυλακίστηκαν πριν από 24 χρόνια, λέγοντας ότι καταδικάστηκαν λανθασμένα, καθώς οι εισαγγελείς και οι δικηγόροι τους, “απέκρυψαν σκόπιμα” αποδεικτικά στοιχεία και  δήλωσε «ότι άλλοι ενδέχεται να έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα». Οι τρεις άντρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης πριν από σχεδόν 25 χρόνια απελευθερώθηκαν από τη φυλακή την Παρασκευή. Οι συλλήψεις το 1996 των George Bell, Rohan Bolt και Gary Johnson ανακοινώθηκαν από τον τότε δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Rudolph W. Giuliani, ο οποίος είχε δεσμευτεί λίγες ημέρες πριν από την σύλληψή τους ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί γρήγορα.

Πηγές: https://www.nytimes.com/, https://www.washingtonpost.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...